Μενού
Η Apple έριξε στην αγορά τα iPhone 15, αλλά μετράει αντίστροφα ήδη για τα επόμενα μοντέλα.
  • Α-
  • Α+

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro κυκλοφορούν από τον Σεπτέμβριο και στη χώρα μας και η Apple εργάζεται ήδη στα δύο επόμενα μοντέλα της που θα κυκλοφορήσουν το 2024 και το 2025, τα iPhone 16 και iPhone 17.

Στο iPhone 15 Pro είδαμε την αλλαγή στο πλήκτρο mute που έγινε Action Button με πολλαπλές λειτουργίες και κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως θα δούμε και στο επόμενο μοντέλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg και του δημοσιογράφου/αναλυτή Mark Gurman, η Apple ετοιμάζει ένα πλήκτρο «Capture» για τη σειρά iPhone 16. Ο εν λόγω μηχανισμός έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν και πλέον ο Gurman επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, σημειώνοντας πως θα χρησιμοποιείται για την εγγραφή videos και μόνο από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται ο χρήστης στο μενού ή ακόμη και αν η συσκευή είναι σε stand by.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, το πλήκτρο αυτό δεν θα είναι μηχανικό, με την Apple να έχει αποφασίσει μια προσέγγιση που θυμίζει περισσότερο αυτή του πλήκτρου εντολών στα νέα iPhone 15 Pro.

Μάλιστα, αναφέρεται πως με έναν μηχανισμό capacitive λειτουργιών, το πλήκτρο θα λειτουργεί διαφορετικά ανάλογα με το πάτημα. Ένα πιο έντονο πάτημα θα αρχίζει πχ. την εγγραφή, ενώ ένα πιο απαλό θα ξεκινάει τη διαδικασία του ζουμ και της σωστής εστίασης στο αντικείμενο που ενδιαφέρει τον χρήστη.

Κάτι που έχει, τέλος, ενδιαφέρον είναι πως το νέο αυτό πλήκτρο θα γίνει διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις του iPhone 16 και όχι μόνο στις πιο ακριβές.

Πηγαίνοντας στο iPhone 17, η Apple φαίνεται να ετοιμάζει μια βελτιωμένη telephoto camera για τα μελλοντικά της μοντέλα. Σύμφωνα με αναλυτή, το iPhone 17 Pro Max θα έχει αισθητήρα 48MP για την κύρια κάμερα και φαίνεται πως οι φακοί του θα έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται άριστα με το Apple Vision Pro που αναμένεται στις αρχές του 2024. Η ανασχεδιασμένη αυτή κάμερα θα επιτρέπει καλύτερη ποιότητα στην εικόνα και περισσότερες πληροφορίες.

Σε συνδυασμό, δε, με το βελτιωμένο WiFi chip που ίσως κατασκευάζεται από την ίδια και όχι από την Broadcom, το νέο smartphone θα μπορεί να έχει ταχύτερη επικοινωνία με τα δίκτυα, αλλά και τις άλλες συσκευές της Apple.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA