Μενού
Η Motorola παρουσίασε ένα νέο concept για κυρτό τηλέφωνο που θα φοριέται.
  • Α-
  • Α+

Οι εταιρείες στο χώρο της κινητής ψάχνουν ολοένα και πιο έξυπνες ιδέες για να διαφοροποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και η Motorola έκανε ένα βήμα παραπάνω. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Lenovo Tech World ’23, παρουσίασε ένα νέο prototype τηλεφώνου που τυλίγεται γύρω από το ανθρώπινο χέρι στη μορφή και λογική βραχιολιού

Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή της συσκευή που ανακοίνωσε για πρώτη φορά το 2016 και η οποία πλέον έχει οθόνη FHD+ pOLED και μπορεί να τυλιχτείς το χέρι με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Ουσιαστικά ξεκινάει από την επίπεδη μορφή ενός παραδοσιακού smartphone και μπορεί να λυγίσει από την μία πλευρά για να σταθεί σε ένα γραφείο.

Για όποιον το θέλει να το έχει πάντα μαζί του, μπορεί να το λυγίσει και από τις δύο πλευρές και να το φορέσει στο χέρι σαν βραχιόλι. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 6.9 ιντσών, «τρέχει» λειτουργικό Android και αν τοποθετηθεί σε γραφείο δίνει στον χρήστη μια ωφέλιμη διαγώνιο 4.6 ιντσών. Το prototype αυτό δεν είναι σίγουρο πως θα καταλήξει άμεσα σε τελικό προϊόν, ωστόσο η Motorola δείχνει πλέον πιο έτοιμη από ποτέ να το προσφέρει αν δει ότι υπάρχει η κατάλληλη ζήτηση.

Η εταιρεία παρουσίασε ακόμη μερικά concepts προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη. Ένα από αυτά είναι ένας προσωπικός βοηθός που μπορεί να συντάξει κείμενα και να στείλει ηχητικά μηνύματα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του χρήστη. Το όνομά του είναι MotoAI και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, να ξεκινήσει σύνταξη κειμένων, να οργανώσει ραντεβού και να κάνει αρκετά ακόμη.

Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται τοπικά και όχι στο cloud και όσο μαθαίνει περισσότερο τον χρήστη, τόσο προσαρμόζεται στη γλώσσα και το ύφος του. Τέλος, η Motorola αναπτύσσει και έναν νέο μηχανισμό σάρωσης εγγράφων που μειώνει τις αντανακλάσεις το φως και προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας για όσους τραβούν φωτογραφίες με το κινητό τους τηλέφωνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA