Μενού
Κωδικός πρόσβασης
Κωδικός πρόσβασης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Όλοι θέλουμε να έχουμε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε διάφορες ιστοσελίδες. Ποιο είναι όμως το μυστικό για έναν ισχυρό κωδικό που θα κάνει τη ζωή δύσκολη στους χάκερ;

Ο προγραμματιστής Stan Kaminsky αποκαλύπτει  στην Sun πως το μυστικό για έναν ισχυρό κωδικό είναι τα… Emoji.

«Όταν οι εισβολείς προσπαθούν να παραβιάσουν έναν κωδικό πρόσβασης που περιέχει γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, υπάρχουν λιγότερες από εκατό παραλλαγές για κάθε σύμβολο που πρέπει να επιλέξουν.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα από 3.600 τυποποιημένα emoji στο Unicode, επομένως η προσθήκη ενός emoji στον κωδικό πρόσβασής σας αναγκάζει τους χάκερ να περάσουν από περίπου 3.700 παραλλαγές ανά σύμβολο», είπε αρχικά ο προγραμματιστής.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Έτσι, όσον αφορά την πολυπλοκότητα, ένας κωδικός πρόσβασης που αποτελείται από πέντε διαφορετικά emoji ισοδυναμεί με έναν κανονικό κωδικό πρόσβασης εννέα χαρακτήρων. Ενώ επτά emojis ισοδυναμούν με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης 13 "κανονικών" χαρακτήρων». 

Είναι πιο δύσκολο για έναν χάκερ να θυμάται μια σειρά από emoji παρά γράμματα. Προσοχή όμως, καθώς δεν επιτρέπουν όλες οι εφαρμογές την χρήση των emoji. Επίσης, το πληκτρολόγιο στο κινητό αποθηκεύει τα emoji χρονολογικά άρα μπορεί και να σας προδώσουν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA