Μενού
Το Netflix ανακοίνωσε άνοδο στα συνδρομητικά πακέτα του για άλλη μια φορά.
  • Α-
  • Α+

Το Netflix ανακοίνωσε τα πρόσφατα οικονομικά του αποτελέσματα, παρουσιάζοντας θετικότατη εικόνα για το τρίτο τρίμηνο του 2023. Ταυτόχρονα όμως αποκάλυψε και άνοδο στις τιμές για σχεδόν τα μισά πακέτα συνδρομής στην πλατφόρμα ροής του. 

Συγκεκριμένα, οι χρήστες στις ΗΠΑ θα πληρώνουν πλέον για το Basic πακέτο 11,99 δολάρια το μήνα (αντί για 9,99 δολάρια που ήταν η τιμή μέχρι σήμερα). Αντίστοιχα, οι χρήστες του Premium πακέτου θα πληρώνουν πλέον 22,99 δολάρια το μήνα (αντί για 19,99 δολάρια που ήταν η τιμή μέχρι σήμερα). Τα πακέτα που δεν αλλάζουν τιμή είναι το Standard που παραμένει στα 15,49 δολάρια το μήνα, αλλά και το πακέτο με τις διαφημίσεις που μένει στα 6,99 δολάρια το μήνα. 

Νέα άνοδος τιμών σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Το Netflix ανακοίνωσε την προηγούμενη άνοδο στα μηνιαία πακέτα του τον Ιανουάριο του 2022, ακυρώνοντας ουσιαστικά και το Basic πλάνο στα 9,99 δολάρια για να οδηγήσει τους χρήστες είτε στο πιο φθηνό με τις διαφημίσεις, είτε στο μεσαίο.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί αυξήσεις και για τις αγορές Αγγλία και Γαλλίας. Στην Αγγλία, τα Basic και Premium πακέτα θα κοστίζουν 7,99 και 17,99 λίρες αντίστοιχα, ενώ στη Γαλλία οι τιμές πάνε στα €10,99 και €19,99. To Netflix δικαιολόγησε αυτήν την άνοδο στην παροχή ολοένα κι πιο ποιοτικού περιεχομένου, αλλά και λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού.

Τι ισχύει με τις τιμές στην Ελλάδα

Στην παρούσα φάση δεν φαίνεται ακόμη διαφορά στις τιμές για τη χώρα μας.

Το επίσημο site του Netflix προσφέρει αυτή τη στιγμή το αρχικό πακέτο στα €7,99 (με ποιότητα στα 720p και μία συσκευή) και το τυπικό πακέτο στα €10,99 (με ποιότητα 1080p και δύο ταυτόχρονες συσκευές). Τέλος, το πλήρες πακέτο κοστίζει €13,99 (με ποιότητα 4Κ και τέσσερις ταυτόχρονες συσκευές).

Στη χώρα μας δεν υποστηρίζεται ακόμη το πακέτο με τις διαφημίσεις και σίγουρα το επόμενο διάστημα θα έχουμε αλλαγές και στα μέρη μας. Σε πρώτη φάση, εικάζεται πως θα δούμε τις ανεβασμένες τιμές, ενώ για το πακέτο με τις διαφημίσεις, το τοπίο είναι ακόμη χλωμό.

Οι ελληνικές τιμές του Netflix

 

Οι αυξήσεις των τιμών
To Netflix έχει αυξήσει αρκετές φορές τις τιμές του από το 2011 όταν άρχισε να προσφέρει το βασικό πακέτο στα 7,99 δολάρια το μήνα. Ας δούμε λίγο τις διακυμάνσεις που έχουν το ενδιαφέρον τους στον παρακάτω πίνακα.

Οι αυξήσεις τιμών του Netflix

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Wall Street Journal είχε επιβεβαιώσει με ρεπορτάζ της πριν από ημέρες πως το Netflix θα προχωρήσει σε άνοδο τιμών μετά το τέλος της απεργίας των σεναριογράφων και των ηθοποιών του Hollywood.

Η μεγάλη άνοδος συνδρομητών

Στο πλαίσιο των οικονομικών αποτελεσμάτων ανακοινώθηκε και μεγάλη άνοδος στον αριθμό των ενεργών συνδρομητών.

Το Netflix πρόσθεσε το τελευταίο τρίμηνο 8,76 εκατομμύρια νέους λογαριασμούς, ανεβάζοντας τη συνολική συνδρομητική του βάση στα 247,15 εκατομμύρια.

Σε αυτό συνετέλεσε τόσο το πιο φθηνό πακέτο με τις διαφημίσεις (στο οποίο οφείλεται το 30% των νέων εγγραφών) που υποστηρίζεται προς το παρόν σε 12 χώρες, αλλά και το γεγονός ότι πλέον σταμάτησε να επιτρέπεται η κοινή χρήση λογαριασμών από πολλαπλούς χρήστες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA