Μενού
Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Μασκ φέρνει και πάλι τα πάνω κάτω. (Πηγή εικόνας: Getty Images)
  • Α-
  • Α+

Μετά από εβδομάδες φημολογίας, η Χ (πρώην Twitter) επιβεβαίωσε τα πλάνα της για χρεώσεις των χρηστών ακόμη και για τις πιο απλές λειτουργίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας της ότι ξεκινάει να εφαρμόζει το πρόγραμμα «Not A Bot» από τις αγορές της Νέας Ζηλανδίας και των Φιλιππίνων.

Εκεί, όλοι οι νέοι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν πλέον 1 δολάριο το χρόνο όταν εγγραφούν για να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες.

«Ο νέος αυτός μηχανισμός αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να μειώσουμε το spam και τη δραστηριότητα των bots», σημείωσε ως βασική δικαιολογία εκπρόσωπος του Χ.

Όσοι εγγραφούν τώρα θα πρέπει να πληρώνουν αυτό το αντίτιμο για να μπορούν να κάνουν like σε tweets, retweets, boommarks και likes. Όσοι δεν πληρώσουν, θα έχουν μεν πρόσβαση στην υπηρεσία, αλλά θα μπορούν απλά και μόνο να διαβάζουν αναρτήσεις τρίτων. Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι πως το ποσό αυτό δεν θα χρεωθεί στους υπάρχοντες λογαριασμούς.

 

Ο Μασκ συζήτησε πριν από μερικούς μήνες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ το ζήτημα των πληρωμών και της καταπολέμησης των bots και του spam. O νέος ιδιοκτήτης του X/Twitter σημείωσε τότε πως «οι συνδρομές έχουν αποδειχτεί η μοναδική λύση ευρείας κλίμακας για θέματα αντιμετώπισης spam και bots».

Κάποιοι, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να επικρίνουν αυτήν την απόφαση του Μασκ και σημειώνουν πως στόχος του είναι να μαζέψει στοιχεία πιστωτικών καρτών χρηστών για να τους μεταφέρει στη δική του ψηφιακή τράπεζα που θέλει να ανοίξει τα επόμενα χρόνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA