Μενού
leoforeia
Αμαξοστάσιο της ΟΣΥ | Facebook/Γιάννης Ξιφαράς
  • Α-
  • Α+

Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ΟΑΣΑ ενημέρωσε σημαντικά την εφαρμογή τηλεματικής του για κινητά τηλέφωνα. Σε πρώτη φάση, το σχετικό update είναι διαθέσιμο για κινητά iPhone, ενώ σύντομα αναμένεται κάτι αντίστοιχο και στο Android. Πλέον, το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τα προσφερόμενα δρομολόγια της πόλης με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Το OASA app προσφέρει ακόμη δύο διαφορετικά modes απεικόνισης (φωτεινό και σκοτεινό), ενώ στο iPhone μπορούν να εμφανίζονται ειδοποιήσεις και ενημερώσεις που έχει ζητήσει ο χρήστης, ακόμη και όταν κλείσει την εφαρμογή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ενημερώσεις Live Activities που γνωρίσαμε στις τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού που παρουσιάζουν τόσο αντίστροφη μέτρηση 3 λεπτά πριν την έλευση ενός λεωφορείου ή τρόλεϊ από συγκεκριμένη στάση, όσο και μέρος του χάρτη με τις κοντινές στάσεις.

Στην έκδοση 1.1.3 του iOS υποστηρίζονται πλέον δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά), για να μπορεί να αξιοποιηθεί το app και από τουρίστες, ενώ προσφέρονται και οδηγίες για το πως μπορεί να φτάσει ο επιβάτης σε μια στάση μέσω εφαρμογών χαρτών (Google Maps, Apple Maps, Waze).

Ο ΟΑΣΑ προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να εκσυγχρονίσει το δίκτυο τηλεματικής και μέσα σε όλα θα προσθέσει QR Code σε 7.500 στάσεις, έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν, όπως πχ. τα δρομολόγια που περνούν από εκεί, πότε έρχεται το επόμενο λεωφορείο κτλ, αλλά και θα δημιουργήσει 500 επιπλέον «έξυπνες» στάσεις με οθόνες δρομολογίων.

Μπορείτε να κατεβάσετε τώρα την ενημερωμένη εφαρμογή για iPhone από εδώ ή την τρέχουσα έκδοση για Android smartphones από εδώ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA