Μενού
Η PayPal είναι άλλη μια μεγάλη εταιρεία που προχωράει σε απολύσεις.
  • Α-
  • Α+

Η αγορά της τεχνολογίας και των υπολογιστών συνεχίζει να δέχεται πλήγματα από τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού και άλλος ένας «κολοσσός» προχωράει σε μαζικές απολύσεις. Ο λόγος για την PayPal, η οποία απομακρύνει από τη θέση τους 2.500 υπαλλήλους της, ακριβώς ένα χρόνο αφότου μείωσε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 7%, διώχνοντας περί τους 2.000 υπαλλήλους!

Αυτή τη φορά η μείωση θα φτάσει το 9% του προσωπικού, όπως επιβεβαίωσε και ο CEO της εταιρείας, Άλεξ Κρις, στους εργαζόμενους και έκανε γνωστό δημόσια λίγες ώρες αργότερα. Όσοι υπάλληλοι είναι προγραμματισμένο να απολυθούν θα φύγουν από την εταιρεία μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Το PayPal ήταν από τις πρώτες απόπειρες για online πληρωμές, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχεται σημαντικές πιέσεις από πολλές ανταγωνιστικές πλατφόρμες, αλλά ακόμη και από κατασκευαστές φορητών συσκευών, όπως η Apple, που έχουν τις δικές τους προτάσεις για αυτό το κομμάτι χρήσης.

To Bloomberg σημείωσε χαρακτηριστικά πως αρκετοί αναλυτές εκτιμούσαν πως και η μετοχή της εταιρείας θα πέσει το επόμενο διάστημα, καθώς θα πρέπει να κινηθεί σε ανανεωτικό πλαίσιο και να επενδύσει σε νέες κατηγορίες δραστηριοποίησης, αλλά και να προσπαθήσει και πάλι να καινοτομήσει. Οι απολύσεις, παρόλα αυτά, έρχονται σε σημείο που η εταιρεία έχει ανακοινώσει σημαντική ανάπτυξη.

Τα έσοδα του PayPal μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 έφτασαν τα 7,42 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο άνω του 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022. Η εταιρεία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και εκτίμηση και ανέφερε πως πέτυχε διψήφια αύξηση στον αριθμό των συναλλαγών που εκτελέστηκαν μέσα σε ένα χρόνο από την πλατφόρμα της. Ιστοσελίδες του εξωτερικού αναφέρουν ότι ο τωρινός CEO είχε παραδεχτεί δημοσίως (από τον Σεπτέμβριο του 2023 που ανέλαβε τα ηνία) πως τα έξοδα της εταιρείας ήταν αρκετά υψηλά και δεν την άφηναν να εξελιχθεί όσο γρήγορα χρειαζόταν.

Παρά τις απολύσεις που έγιναν το 2023, πολλές εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας συνεχίζουν με τους ίδιους αμείωτους ρυθμούς και το 2024, με βασικότερη αιτιολογία την υπερβολικά μεγάλη ανάπτυξη σε ανθρώπινο δυναμικό που έγινε στην περίοδο της πανδημίας. Την ίδια ημέρα, η Block, η εταιρεία του Τζακ Ντόρσει που έχει τις εφαρμογές Cash, Foundational και Square ανακοίνωσε κι εκείνη απολύσεις 100 ατόμων, ενώ στις αρχές του μήνα η Google απέλυσε πάνω από 1000 άτομα που εργάζονται στους τομείς hardware και βοηθών. Μάλιστα, η Google έχει προετοιμάσει τους υπαλλήλους και για άλλες απολύσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στο 2024.

Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε απολύσεις τον Ιανουάριο από την αγορά της τεχνολογίας, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ψηφιακής διασκέδασης είναι οι Discord, eBay, Riot Games, TikTok, Microsoft, iRobot, Amazon, Unity και Duolingo. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA