Μενού
Χρήση smartphone
Χρήση smartphone | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

To άγχος απώλειας του κινητού, του tablet ή και του smartwatch/smartband μας είναι πάντα μεγάλο, ειδικά αν έχουμε επενδύσει και ένα σημαντικό (για την τσέπη μας) χρηματικό ποσό. Η καθημερινότητα μάς καλεί να τα χρησιμοποιούμε συνεχώς και δεν είναι απίθανο, μέσα στον πανικό μας, να τα ξεχάσουμε ή να τα αφήσουμε κάπου. Υπάρχει, δε, και η πιθανότητα κάποιος… ελαφροχέρης να το αρπάξει από την τσέπη ή την τσάντα μας. Υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε και μάλιστα να το εντοπίσουμε με πολύ απλά βήματα.

Η όλη διαδικασία βασίζεται στη λειτουργία Find My Device που ξεκίνησε πρόσφατα να υποστηρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο η Google. Ουσιαστικά, η Google δημιουργεί με τα Android της σε όλο τον κόσμο ένα τεράστιο δίκτυο και μπορεί να εντοπίσει οποιαδήποτε συσκευή «φοράει» το λειτουργικό της ανά πάσα χρονική στιγμή με τη λογική που δουλεύουν και τα AirTags/Smart Tags. 

Για να μπορέσετε να εντοπίσετε μια συσκευή σας που έχει λειτουργικό Android, ωστόσο, θα πρέπει να την έχετε προετοιμάσει κατάλληλα και να την έχετε ενσωματώσει στο πρόγραμμα “Find My Device” ενεργοποιώντας την σχετική λειτουργία. Ας δούμε μαζί βήμα προς βήμα, πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό.

Στο πρώτο βήμα πρέπει να πάτε στο μενού των ρυθμίσεων και να βρείτε την επιλογή Security and Privacy, που συνήθως βρίσκεται στο κομμάτι της ασφάλειας της συσκευής.

Find My Android Device

 

Αφού μπείτε σε αυτό το μενού, αναζητήστε προς το κάτω μέρος της οθόνης την επιλογή “Device Finders”.

Find My Android Device

 

Εκεί θα συναντήστε μια σειρά από επιλογές, αλλά πατήστε πάνω στην πρώτη που λέει “Find My Device” και που από κάτω αναφέρει αν η επιλογή είναι ενεργοποιημένη ή όχι.

Find My Android Device

 

Στην επόμενη οθόνη σύρετε τον διακόπτη προς τα δεξιά για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Συνήθως, εδώ θα σας ζητηθεί και ο κωδικός ασφαλείας PIN της συσκευής. 

Find My Android Device

 

Αφού το κάνετε, θα δείτε ότι είναι ενεργοποιημένο τόσο σε αυτήν την οθόνη, όσο και στο κεντρικό μενού ασφάλειας του λειτουργικού.

Find My Android Device

 

Αφού όλα τα παραπάνω έχουν γίνει (και με δεδομένο ότι στο Android smartphone σας έχετε περάσει το λογαριασμό σας στη Google, μπορείτε ανά πάσα χρονική στιγμή να ελέγξετε που βρίσκεται η συσκευή μέσα από τη διεύθυνση https://www.google.com/android/find/ και αφού έχετε εισέλθει με το λογαριασμό σας. Εκεί, θα βρείτε στα αριστερά όλες τις περασμένες συσκευές με το λογαριασμό σας που έχουν ενεργοποιημένη τη λειτουργία.

Find My Android Device

 

Διαλέξτε την συσκευή που θέλετε και θα σας εμφανιστεί στα δεξιά ένας χάρτης με την ακριβή τοποθεσία της. Μάλιστα, στα αριστερά έχετε και επιλογές να παίξετε έναν ήχο στη συσκευή (για να την εντοπίσετε αν την έχετε χάσει μέσα στο σπίτι σας ή σε κάποια καφετέρια), να την ασφαλίσετε ή και να την επαναφέρετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της για να μην έχει κανείς πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία.

Find My Android Device

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA