Μενού
Τι θα πρέπει να κάνετε για την μπαταρία του iPhone σας;
  • Α-
  • Α+

Ο σύγχρονος χρήστης έχει κάνει το smartphone επέκταση του χεριού του. Μία τα social media, μία οι smart λειτουργίες του τηλεφώνου, μία η επικοινωνία, μία κάποια δουλειά που πρέπει να κάνει, ζορίζει τη συσκευή και με την πάροδο του χρόνου, η απόδοση της μπαταρίας της πέφτει. Πως μπορούμε να αποτρέψουμε όλη αυτή τη διαδικασία και να κάνουμε την μπαταρία να κρατάει περισσότερο; Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές.

Σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να δείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου το ποσοστό χρήσης και το ποιες εφαρμογές καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια. Τα δεδομένα που προσφέρει πλέον το iOS καταγράφουν αναλυτικά το κάθε πότε φορτίζετε το κινητό σας, το πόσο καταναλώνει κάθε app και αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όσες λειτουργίες «τρέχουν» στο παρασκήνιο και ίσως να μην έχετε εντοπίσει καν.

Συμβουλή 1: Ελέγξτε τις ενεργοβόρες εφαρμογές

Πολλές εφαρμογές καταναλώνουν αρκετή ενέργεια, είτε γιατί ενημερώνονται συχνά στο παρασκήνιο, είτε γιατί αξιοποιούν μηχανισμούς του iPhone που ίσως και να μην φαίνονται στον χρήστη (πχ. κάποιους αισθητήρες). Μέσω της διαδικασίας που περιγράψαμε παραπάνω, μπορείτε να δείτε από την επιλογή «Ρυθμίσεις/Μπαταρία» τα σχετικά στατιστικά.

Αλλάξτε σε πρώτη φάση την ρύθμιση από τις τελευταίες 24 ώρες στις τελευταίες 10 ημέρες και δείτε ποιες εφαρμογές κατανάλωσαν την περισσότερη ενέργεια. Αν έχουμε να κάνουμε με εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, ίσως θα ήταν καλό να τις απεγκαταστήσετε ή να βρείτε εναλλακτικές ή να τις χρησιμοποιείτε λιγότερο. Μπορείτε ακόμη να ορίσετε το πως και πόσο συχνά ανανεώνεται μια εφαρμογή στο παρασκήνιο και να το απενεργοποιήσετε. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις, στο γενικά και στην ανανέωση στο παρασκήνιο για να δείτε όλη τη σχετική λίστα και να αφαιρέσετε αυτές που δεν θέλετε να λειτουργούν όταν δεν είναι ενεργές.

Συμβουλή 2: Χρησιμοποιήστε το WiFi για τις κλήσεις σας

Η επικοινωνία του iPhone με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του παρόχου σας πολλές φορές οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, αν ειδικά το σήμα δεν είναι δυνατό εκεί που βρίσκεστε.

Το ισχυρό σήμα καταναλώνει μικρότερη ενέργεια, οπότε αν βρίσκεστε κάπου που δεν πιάνει καλά το κινητό σας τηλέφωνο, δοκιμάστε να αξιοποιήσετε για τις κλήσεις μέχρι και το WiFi του σπιτιού σας. Μπορείτε να το ορίσετε μέσα από το μενού ρυθμίσεων/δίκτυο και μετά να πάτε στο WiFi Calling.

Αν, δε, δεν σας ενδιαφέρει η ταχύτητα του 5G, μπορείτε να ορίσετε από τις επιλογές δικτύου να συνδέεστε μόνο με το 4G/LTE δίκτυο που καταναλώνει μικρότερες ποσότητες ενέργειας.

Συμβουλή 3: Προσαρμόστε φωτεινότητα οθόνης

Η οθόνη καταναλώνει μεγαλύτερη ενέργεια όσο η φωτεινότητά της είναι σε υψηλά επίπεδα. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να χαμηλώσετε την έντασή της και να μην την έχετε στο τέρμα.

Αυτό θα βοηθήσει και το κινητό σας τηλέφωνο να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία, αλλά και τα μάτια σας να ενοχλούνται λιγότερο.

Για να χαμηλώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης, δεν έχετε παρά να το ορίσετε από το κέντρο ελέγχου, ενώ καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε και το Dark Mode για να μειώσετε ακόμη περισσότερο την κατανάλωση της μπαταρίας σας.

Συμβουλή 4: Χρησιμοποιήστε το low-power mode του iPhone σας

Για όσους χρησιμοποιούν αρκετά το iPhone, υπάρχει η επιλογή ενός Low-Power mode στο λειτουργικό που ουσιαστικά κόβει περιττές λειτουργίες και μειώνει την κατανάλωση.

Αυτό μπορείτε είτε να το έχετε μόνιμα ανοιχτό, είτε να το αξιοποιείτε όταν είστε εκτός γραφείου και σπιτιού και εικάζετε πως θα γυρίσετε αργά για να συνδέσετε ξανά το τηλέφωνο στην πρίζα.

Μπορείτε να βρείτε το Low Power Mode στο μενού Ρυθμίσεων και στην παραμετροποίηση εντολών ελέγχου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA