Πριν εμφανιστεί το δορυφορικό δίκτυο του Έλον Μάσκ υπήρχαν περίπου 1.100 ενεργοί, ιδιωτικοί και κυβερνητικοί δορυφόροι. Επιπλέον, υπήρχαν ακόμη 2.600 που ήταν ανενεργοί. Τα νούμερα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν, καθώς έχουν προστεθεί οι 6.426 δορυφόροι της Starlink.
Η Ρωσία εκτόξευσε τον πρώτο, τον Sputnik 1, το 1957. Περισσότερες από 50 χώρες έχουν έναν δορυφόρο, ή ένα σημαντικό μέρος του. Υπάρχουν 502 ενεργοί των ΗΠΑ, 118 της Ρωσίας και 116 της Κίνας.
Αυτά τα στοιχεία αφορούν στην περίοδο πριν από την εμφάνιση του δορυφορικού δικτύου Starlink του Έλον Μασκ για την παροχή internet σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Νέοι τριγμοί στη ΝΔ μετά και την απόφαση για τις υποκλοπές - «Αντάρτικο» από 5 βουλευτές
- Από gamer, επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ: Τι αποκαλύπτουν τα social media του 31χρονου δασκάλου
- Στη μάχη κατά του ΑΙ η Τέιλορ Σουίφτ – Κατοχυρώνει νομικά τη φωνή και την εμφάνισή της
- Ολυμπιακός - Μονακό, Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Αρχίζουν τα πλέι οφ στην Euroleague
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.