Πριν εμφανιστεί το δορυφορικό δίκτυο του Έλον Μάσκ υπήρχαν περίπου 1.100 ενεργοί, ιδιωτικοί και κυβερνητικοί δορυφόροι. Επιπλέον, υπήρχαν ακόμη 2.600 που ήταν ανενεργοί. Τα νούμερα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν, καθώς έχουν προστεθεί οι 6.426 δορυφόροι της Starlink.
Η Ρωσία εκτόξευσε τον πρώτο, τον Sputnik 1, το 1957. Περισσότερες από 50 χώρες έχουν έναν δορυφόρο, ή ένα σημαντικό μέρος του. Υπάρχουν 502 ενεργοί των ΗΠΑ, 118 της Ρωσίας και 116 της Κίνας.
Αυτά τα στοιχεία αφορούν στην περίοδο πριν από την εμφάνιση του δορυφορικού δικτύου Starlink του Έλον Μασκ για την παροχή internet σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Revenge Porn: Τελεσίδικη νίκη για τη Χριστίνα Ορφανίδου – Στα δικαστήρια άλλα 15 άτομα
- Ο Δήμος Βερύκιος έβαλε τέλος στη φημολογία - Ανακοίνωσε πού θα βρίσκεται τη νέα σεζόν
- Ο Μανώλης Μητσιάς απάντησε για το «εμπάργκο» Χατζιδάκι: «Λυπηρό, αυτά τα τραγούδια είναι και του λαού»
- Κολομβία: Ενέδρα θανάτου σε 27χρονη influencer – Την εκτέλεσαν σε φανάρι έξω από εμπορικό κέντρο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.