Μενού
Η πλατφόρμα X/Twitter βρίσκεται πλέον σε αρκετά δύσκολη θέση.
  • Α-
  • Α+

Το X, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Έλον Μασκ που ήταν γνωστή ως Twitter, περνάει σε μια νέα δύσκολη εποχή, καθώς τα νούμερα δείχνουν πως οι χρήστες την εγκαταλείπουν με γοργούς ρυθμούς. Ταυτόχρονα, βέβαια, ο γνωστός επιχειρηματίας ψάχνει νέα μοντέλα εσόδων για την εταιρεία του.

Η κατάρρευση

Μπορεί ο Μασκ και η διοίκηση του X να μην αναφέρονται πολύ συχνά στα δεδομένα που βγαίνουν στη δημοσιότητα, αλλά μια νέα έρευνα της πλατφόρμας Axios μαρτυρά πως το πρόβλημα που υπάρχει στην εταιρεία είναι αρκετά μεγάλο.

Όπως τονίζει η τελευταία αναφορά στον ένα χρόνο που έχει αναλάβει τις τύχες του Twitter ο Μασκ, έχουμε πτώση 38% στον αριθμό των downloads της εφαρμογής (-57% στις ΗΠΑ), ενώ και ο μέσος όρος παραμονής στην πλατφόρμα ανά χρήστη και ανά ημέρα είναι μειωμένος κατά 2%. Στο -4% κινείται και ο αριθμός των ενεργών συνδέσεων ανά ημέρα.

Η επισκεψιμότητα του X.com (πρώην Twitter.com) σημειώνει κι αυτή πτώση της τάξης του 7% μέσα στο 2023, ενώ υπάρχουν αναφορές πως και τα έσοδα της πλατφόρμας βρίσκονται στο -60%! Ειδικοί εκτιμούν πως το 2023 τα διαφημιστικά έσοδα του Χ θα κλείσουν στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που το 2022 το Twitter «έγραψε» πάνω από 4,14 δισεκατομμύρια.

Νέα συνδρομητικά μοντέλα

Τη στιγμή που στο παρασκήνιο καταγράφονται όλα τα παραπάνω, το X ανακοίνωσε δύο νέα πακέτα συνδρομών για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και να αυξήσει τα έσοδά του.

Το πρώτο από αυτά (και το πιο βασικό) είναι το X Premium Plus, το οποίο έχει συνδρομή 16 δολάρια το μήνα και προσφέρει όλα τα προνόμια του X Premium (δηλαδή το μπλε σημάδι πιστοποίησης, την υποστήριξη επεξεργασίας αναρτήσεων, τις μεγαλύτερες αναρτήσεις, τα μεγαλύτερα βίντεο και την κρυπτογράφηση στα μηνύματα), μαζί με μεγαλύτερη απήχηση για τα τιτιβίσματα και τις απαντήσεις.

Ακόμη, όσοι το επιλέξουν δεν θα βλέπουν πλέον διαφημιστικά μηνύματα στα δύο χρονολόγια (For You/Following).

Ταυτόχρονα, εισάγεται και το νέο πιο φθηνό πακέτο Basic που θα έχει συνδρομή 3 δολαρίων το μήνα. Αυτό προσφέρει δυνατότητα επεξεργασίας αναρτήσεων, υποστήριξη μεγαλύτερων αναρτήσεων και videos, αναίρεση αναρτήσεων, κατεβάσματος ενός video και μια μικρή προώθηση στα μηνύματα και τις αναρτήσεις.

Η νέα εποχή

Επί της ουσίας, το X μπαίνει σε μια νέα εποχή 3 συνδρομητικών πακέτων. Το πιο φθηνό με τα 3 δολάρια το μήνα θα είναι το Basic, το μεσαίο πακέτο είναι το Premium με συνδρομή 8 δολαρίων το μήνα και το πιο ακριβό είναι το Premium Plus με συνδρομή 16 δολάρια το μήνα. Όσοι κάνουν εγγραφή μέσω τρίτης πλατφόρμας (πχ. iOS) θα έχουν επιπλέον επιβάρυνση που οφείλεται στην προμήθεια της εκάστοτε εταιρείας (πχ. Apple). 

Οι τιμές στην Ελλάδα

Τα τρία νέα πακέτα έχουν ήδη εμφανιστεί σε χρήστες με ελληνικούς λογαριασμούς. Το πακέτο Basic πωλείται στα €3,72 το μήνα. Για το Premium η τιμή φτάνει στα €9,92 το μήνα, ενώ το Premium Plus έρχεται με συνδρομή στα €19,84.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA