Μενού
Ακολουθώντας τα χνάρια του Netflix, το YouTube προσφέρει πλέον games
  • Α-
  • Α+

Το YouTube προσπαθεί συνεχώς να προσελκύσει περισσότερο κοινό στη συνδρομητική του υπηρεσία YouTube Premium και έτσι ακολούθησε τα χνάρια του Netflix για να προσφέρει μία πληθώρα arcade games που είναι άμεσα διαθέσιμα στη συσκευή του χρήστη. Στόχος της πλατφόρμας είναι να ενι σχύσει το προφίλ ψυχαγωγίας που έχει και να κερδίσει ακόμη περισσότερο κοινό. 

Τα YouTube Playables εμφανίστηκαν αρχικά μέσω ειδοποιήσεων στα μέλη που έχουν συνδρομή στην πλατφόρμα, καλώντας τα να κάνουν τη σχετική διαδικασία ενεργοποίησης μέσα από το μενού των ρυθμίσεων. Μόλις ολοκληρωνόταν μια απλή διαδικασία, μέσα από την καρτέλα Explore στο YouTube εμφανίζονταν διάφορα games και η ενότητα Playables. Μόλις μπει κανείς εκεί, βρίσκει τις ενότητες Home και Browse.

Στην πρώτη υπάρχει μια λίστα games που μπορεί να έχετε ήδη παίξει και μια λίστα των πιο δημοφιλών επιλογών αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα. Σε αυτόν τον τομέα εμφανίζονται 6 games, ενώ όποιος ενδιαφερθεί να δει παραπάνω μπορεί να εντοπίσει σχεδόν άλλα 30 ακόμη. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως σε αντίθεση με τα δωρεάν games που χρειάζεται κανείς να κατεβάσει στο κινητό ή το tablet του, τα YouTube Playables δεν εγκαθίστανται καν και παίζουν μέσα από την εφαρμογή.

Μέσα στη γκάμα των τίτλων που υπάρχει ήδη εντοπίζονται παραγωγές όπως τα Angry Birds Showdown, Brain Out, Daily Solitaire, The Daily Crossword και 8 Ball Billiards Classic, ενώ υπάρχουν και άλλα παιχνίδια μορφής παζλ και γρίφων. Το YouTube σημειώνει πως τα πλεονεκτήματα των Playables θα προσφέρονται τουλάχιστον μέχρι τις 28 Μαρτίου 2024 και έτσι οι χρήστες του YouTube Premium θα έχουν χρόνο να αποφασίσουν αν τους ενδιαφέρουν ή όχι. 

Ουδείς πάντως γνωρίζει αν αυτό το χαρακτηριστικό ήρθε για να μείνει με αυτήν την μορφή και αν η Google θα αποφασίσει να το αλλάξει στην πορεία των ετών και να το κάνει μια υπηρεσία με έξτρα χρέωση και με -προφανώς- σημαντικές ακόμη προσθήκες τίτλων από συνεργάτες της.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA