Μενού
iPhone
iPhone | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο μέσος άνθρωπος ανοίγει την οθόνη του smartphone του δεκάδες φορές κάθε μέρα, αφού έχει αντικαταστήσει το παλιό καλό κομπολογάκι. Είτε για να τσεκάρουμε τα νέα, για να δούμε νευρικά την ώρα ή να σκοτώσουμε λίγο χρόνο συνομιλώντας με φίλους, η μπαταρία του κινητού μας πολλές φορές στερεύει πριν καν φτάσουμε στη δουλειά.

Αυτό οδηγεί και σε ένα ακόμα πρόβλημα, αφού οι συχνότεροι κύκλοι επαναφόρτισης μειώνουν γρήγορα το προσδόκιμο ζωής της μπαταρίας μας, η οποία αποδυναμώνεται και γίνεται λιγότερο αποδοτική μέρα με τη μέρα. Μην ανησυχείτε, ένας πρώην υπάλληλος της Apple έδωσε συμβουλές μέσω Tiktok που μοιράστηκε και η New York Post, για να εξοικονομούμε όσο περισσότερη μπαταρία γίνεται.

Φόρτιση με ρέγουλα

Ποτέ μην φορτίζετε το κινητό σας μέχρι το 100%, αλλά μέχρι το 80 με 90%, καθώς η «χημική ηλικία» της μπαταρίας αυξάνεται κάθε φορά που υπερβαίνει αυτά τα όρια. Αν δυσκολεύεστε να το θυμάστε, τότε ανατρέξτε στις ρυθμίσεις μπαταρίας του iPhone σας και θέστε το όριο φόρτισης στο 80%.

Κλείστε τις εφαρμογές παρασκηνίου

Πολλές εφαρμογές λειτουργούν by default στο παρασκήνιο του κινητού σας, άλλες για να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία τους και άλλες για να «μασάνε» τα προσωπικά σας δεδομένα. Και στις δύο περιπτώσεις συνήθως είναι περιττές, ενώ καταναλώνουν πολύτιμη ενέργεια. Μέσω των ρυθμίσεων, φροντίστε να επιτρέπετε στις εφαρμογές να κάνουν updates και να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα μόνο όταν τις ανοίγετε εσείς.

Απενεργοποιήστε τον εντοπισμό θέσης

Ο τίτλος μιλάει από μόνος του. Μπείτε στις Γενικές Ρυθμίσεις, μετά στο Απόρρητο και Ασφάλεια και κατόπιν απενεργοποιήστε τη λειτουργία αυτή για τις εφαρμογές που σας «τρώνε» μπαταρία.

Φιμώστε τη Σίρι

Για όσους δεν αντέχουν να χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους, καλό είναι να ξέρουν πως ο/η ψηφιακός βοηθός λεκτικών εντολών που βρίσκεται ενσωματωμένος σε πολλά κινητά έχει υψηλές απαιτήσεις σε μπαταρία.  Μέσω τω Ρυθμίσεων και του «Siri and Search», απλά απενεργοποιήστε την επιλογή να καλείτε τη Σίρι και αντ' αυτού ρωτήστε κανέναν περιπτερά ή περαστικό για ό,τι χρειάζεστε.

Περιττές σπατάλες

Τέλος, ο influencer πρότεινε να βγάλουμε από το αυτόματο τα updates του συστήματος αλλά και τη ρύθμιση φωτεινότητας, κρατώντας τη πάντα χαμηλά, αλλά και να απενεργοποιήσουμε το Bluetooth, που κάνει τα περισσότερα κινητά να «σέρνονται».

@hitomidocameraroll

Let me know how much longer your battery lasts if you do all these…cause I can’t be bothered to do it myself. #savebatterylife #iphone #apple #iphonebattery #battery #iphonehacks #tech #ios #settings

♬ Le Monde - From Talk to Me - Richard Carter
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA