Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον ημιτελικό του Roland Garros προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη και η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, σίγουρα δεν πατάει πια στη Γη…Η Μαρία Σάκκαρη γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 στην Αθήνα και πρώτα έμαθε να πιάνει τη ρακέτα και μετά να περπατάει. Που λέει ο λόγος…

Ο παππούς της, Δημήτρης Κανελλόπουλος ήταν πρωταθλητής κι έπειτα προπονητής αντισφαίρισης, από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής αντισφαίρισης. Η μητέρα της; Αγγελική Κανελλοπούλου: Νο 47 στην παγκόσμια κατάταξη, με τρόπαια από πανελλήνια πρωταθλήματα να γεμίζουν δυο βιτρίνες, αλλά Μαρία Σάκκαρη δεν ήταν… 

Και δεν ήταν, γιατί η κόρη της, καρπός του γάμου της με τον Κώστα Σάκκαρη (επιχειρηματίας που δραστηριοποιειται στα Μedia) την ξεπέρασε: Αυτή τη στιγμή είναι Νο 17 στην παγκόσμια κατάταξη κι αν περάσει στον τελικό του Roland Garros θα βρεθεί κοντά στη 10δα!  Η Μαρία γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1995 στην Αθήνα και οι φίλοι της οικογένειας Σάκκαρη, τη θυμούνται πάντα να έχει για βασική της ενασχόληση το τένις. Έντεκα χρονών συμμετείχε στο πρώτο της ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στη Λαμία. Κατάφερε να φτάσει στο τελικό και από τότε η Μαρία αποφάσισε πως θα ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα.

Ξεκίνησε τη… βασική εκπαίδευσή της με τον παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος είχε καταταγεί στην 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Οι γονείς της δεν ήθελαν να φύγει στο εξωτερικό και μια επαγγελματική ομάδα εκπαίδευσης ήρθε στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την εκπαίδευση της Σάκκαρη. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Μαρία έφυγε τελικά στη Βαρκελώνη και στη συνέχεια στο Μονακό για να τελειοποιήσει το ταλέντο της. Μάλιστα έκανε διαδικτυακά μαθήματα στο γυμνάσιο. 

Η ίδια πάντα όταν μιλάει για τον εαυτό της αυτοπροσδιορίζεται ως «Σπαρτιάτισσα» με όλη τη σημασία του επιθέτου: Σκληρή, δωρική ψυχωμένη και πεισματάρα. Κάθε χρόνο, το Πάσχα, όταν δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις ακολουθεί τους γονείς της στο πατρικό του πατέρα της, στον Άγιο Ιωάννη στη Λακωνία.  Ο αδελφός του πατέρα της είναι «επί τιμή» πρόξενος της Ελλάδας στο Μιλάνο, εξαίρετος οδοντίατρος.  

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2012 με την Εθνική Ελλάδας στο Fed Cup. Η πρώτη στης WTA νίκη ήρθε στον 1ο γύρο του Australian Open το 2016, όπου έφθασε μέχρι τον 2ο γύρο ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση Grand Slam καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά. Από τότε δίνει δυναμικά το «παρών» σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν (1η φορά : 2020) και τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον (1η φορά : 2017) και το αποκορύφωμα η πρόκρισή της στα ημιτελικά του Roland Garros!

https://www.youtube.com/watch?v=KFyiGJx99NUΈπειτα από ένα σπουδαίο παιχνίδι η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) την Πολωνέζα Ιγκα Σβιότεκ (νούμερο 8 στην κατάταξη) και πήρε την πρόκριση σε τετράδα Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Σάκκαρη, νούμερο 17 στον κόσμο, ήταν αλάνθαστη από την αρχή μέχρι και το τέλος αναγκάζοντας σε ήττα την ταλαντούχα 20χρονη κάτοχο του περυσινού τίτλου στο Παρίσι, η οποία μάλιστα μέχρι σήμερα δεν είχε χάσει ούτε σετ στο τουρνουά την τελευταία διετία! Στον ημιτελικό, η Σάκκαρη, θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα Νο33 στην κατάταξη, η οποία πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις στο Παρίσι.

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε έξαλλα την πρόκρισή της στον ημιτελικό, που θα γίνει Πέμπτη βράδυ, ενώ έδειχνε  συγκινημένη. Τη νίκη της πανηγύρισαν έντονα και οι προπονητές της, μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, γιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της Μαρίας καθώς είναι ζευγάρι τους τελευταίους τέσσερις μήνες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA