Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μία εμφάνιση που καθήλωσε όλους τους Έλληνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros. Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο 22χρονος πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού κι έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Grand Slam.

Η Έλληνας τενίστας δεν κερδίζει μόνο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη όσο προχωράει στο Roland Garros, αλλά και… γεμίζει τις τσέπες της με χρηματικά έπαθλα.

Αρχικά, με την πρόκριση στους «4» του Παρισιού, ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε το ποσό των 375.000 ευρώ το οποίο είναι το έπαθλο που δίνουν οι διοργανωτές σε όσους φτάσουν στα ημιτελικά. Και το ποσό εκτοξεύεται τώρα που ο Στέφανος προκρίθηκε στον τελικό.

Ο φιναλίστ του Roland Garros θα εισπράξει το ποσό των 750.000 ευρώ, τα διπλάσια χρήματα δηλαδή, ενώ αν κερδίσει το τουρνουά θα πάρει το ίδιο ποσό επί… δύο. Οι διοργανωτές δίνουν φέτος 1,4 εκατομμύριο ευρώ σε όποιον κατακτήσει το grand slam.

Σύμφωνα μάλιστα, με τα στοιχεία του ATP Tour ο Τσιτσιπάς (νο 5 στην κατάταξη) έχει κερδίσει μέχρι την 31η Μάιου 2021 14.136.302 δολάρια (ως Prize Money) συνολικά στην πεντάχρονη επαγγελματική καριέρα του από το 2016 και από αυτά, τα 1.558.367 δολάρια έχουν προέλθει από τις ως τώρα συμμετοχές του μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους

Λύγισε on camera μετά τον θρίαμβο

Λύγισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον θρίαμβο στο Roland Garros επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. «Ξεκίνησα από την αθήνα. Δεν περίμενα ποτέ να φτάσω στον τελικό του Roland Garros», ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την πρόκρισή του στον τελικό. Ο Έλληνας τενίστας έγραψε Ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος από τη χώρα μας που θα δώσει το «παρών» σε έναν τελικό Grand Slam. 

«Ξεκίνησα από τα γήπεδα της Γλυφάδας. Η μόνη μου σκέψη είναι τα παιδικά μου χρόνια, ονειρευόμουν να βρεθώ στο Roland Garros και στη θέση που είμαι τώρα. Είναι ένα όνειρο. Είναι κάτι που φέρνει τρομερά συναισθήματα. Αυτή ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου», επανέλαβε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού. «Ο αντίπαλός μου δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν περίμενα να τα παρατήσει. Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να μείνω ψύχραιμος. Επαιξα πολύ γενναία και θαρραλέα», συμπλήρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA