Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν και ξεκίνησε πολύ καλά αφού κέρδισε το πρώτο σετ, η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ελίνα Σβιτόλινα και έχασε με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 4-6) και έτσι έμεινε εκτός προημιτελικών των Ολυμπιακών Αγώνων για το τένις.

Αναλυτικά το παιχνίδι

Η Σάκκαρη ξεκίνησε κάπως χαλαρά το ματς και δέχτηκε γρήγορο μπρέικ από την Σβιτόλινα, η οποία κρατώντας το σερβίς της πήρε προβάδισμα 3-0. Η Μαρία βρήκε το πρώτο γκέιμ στο σερβίς της, αλλά με εξαιρετικό δικό της σερβίς η Σβιτόλινα διατήρησε το +3 στα γκειμς (4-1). Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ελληνίδα αθλήτρια ανέβασε ρυθμούς και ξεκίνησε την πίεση στην αντίπαλό της αναγκάζοντάς την να κάνει συνεχόμενα λάθη, για να μειώσει σε 4-3.

Η Σάκκαρη άμεσα κυριάρχησε στο γήπεδο μέχρι και εκείνο το χρονικό σημείο. Έκανε και δεύτερο μπρέικ με τελευταίο πόντο ένα λάθος της Ουκρανής, για να πάρει προβάδισμα 5-4 και να κάνει το σερβις για το σετ. Η Σβιτόλινα όμως δεν το έβαλε κάτω αφού απάντησε και ισοφάρισε σε 5-5 και κατάφερε να μείνει ζωντανή στο σετ. Αμέσως μετά η Σάκκαρη με βολέ έκανε και νέο μπρέικ και πήρε προβάδισμα με 6-5 για να κάνει το σερβίς ξανά για το σετ. Έχασε δύο σετ πόιντ, αλλά το τρίτο το τελείωσε με καλό drop shot για να κάνει το 7-5 και το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με την Ουκρανή να κάνει σερβίς και να πετυχαίνει το 1-0. Αυτή την φορά όμως η Σάκκαρη κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και ισοφάρισε. Παρ' όλα αυτά η Ουκρανή, η οποία είναι το Νο4 στο ταμπλό, κράτησε κι αυτή το σερβίς της από τις κακές επιστροφές της Ελληνίδας αθλήτρια και κατάφερε να πάρει το προβάδισμά με 2-1.

Η Σάκκαρη έσωσε δύο μπρέικ πόιντ χωρίς να καταφέρνει να σώσει το τρίτο, καθώς το λάθος της έδωσε προβάδισμα 3-1 στην Σβιτολίνα. Η Ουκρανή κράτησε το σερβίς της και πήρε προβάδισμα 4-1, αναγκάζοντας την Μαρία σε αρκετά αβίαστα λάθη. Η Μαρία είχε μία ευκαιρία για μπρέικ όμως επέλεξε ένα drop shot που κατέληξε στο φιλέ και στη συνέχεια η αντίπαλός της τελείωσε το σετ (6-3) και έτσι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της στο πρώτο game του τρίτου σετ, όπως και η Σβιτόλινα με love game. Επειδή κατάφερε να πάρει τρεις άσους στο επόμενο game η Σβιτόλινα πήρε προβάδισμα 3-1, με την Μαρία να κρατά το σερβίς της και να μειώνει σε 3-2. Η Σάκκαρη είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ και το πέτυχε για να ισοφαρίσει σε 3-3. Η αντίπαλος της όμως απάντησε με νέο μπρέικ, για να προηγηθεί με 4-3. Στο τέλος η Ουκρανή τελείωσε το παιχνίδι παίρνοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA