Μενού
  • Α-
  • Α+

Και τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα... Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκαν πανηγυρικά στα προημιτελικά του διπλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον καλούνται να υπερκεράσουν το εμπόδιο του αυστραλιανού διδύμου και να διεκδικήσουν μετάλλιο. Το δίδυμο που εκπροσωπεί την ελληνική αντισφαίριση στο Τόκιο, νίκησε με 2-0 (6-3, 6-4) σετ τον Καναδά (Νταμπρόφσκι/Αλιασίμ) και προκρίθηκαν στους «8» στο μικτό διπλό εκεί όπου θα παίξουν με τους Αυστραλούς Μπάρτι/Πιρς.

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά να «πυροβολεί» στο σερβίς, η ελληνική ομάδα κυριάρχησε στο court και πήρε τη μεγάλη πρόκριση απέναντι σε ένα σαφώς πιο έμπειρο στα διπλά δίδυμο. Ειδικά η Νταμπρόφσκι, Νο.14 στον κόσμο έχει στο ενεργητικό της δύο Grand Slam τίτλους στο μεικτό διπλό. Οι Καναδοί ήταν αρκετά απειλητικοί στο πρώτο σετ, αλλά είτε με το σερβίς του Τσιτσιπά, είτε με τη σταθερότητα της Σάκκαρη, η Ελλάδα ξέφυγε από τους κινδύνους (ειδικά στα δύο μπρέικ πόιντ στο 3-3). Σημείωσε, μάλιστα, μπρέικ σε πολύ κρίσιμο σημείο (στο 4-3) και στη συνέχεια «έγραψε» το 1-0 στο σερβίς του Τσιτσιπά.

Οι Ελληνες μπήκαν με φόρα στο δεύτερο σετ, έσπασαν άμεσα το σερβίς του Φίλιξ και αφού ο Τσιτσιπάς κράτησε στο 3-2, όλα έγιναν πολύ πιο απλά στη συνέχεια. Στο 5-4, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας πήρε τις μπάλες στα χέρια του και ήρθε πανηγυρικά η πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης, λίγες ώρες μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο μονό από τον Ούγκο Ουμπέρ, η οποία συνοδεύτηκε κι από έναν τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος ευτυχώς δεν αποδείχθηκε σοβαρός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA