Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ξέσπασε» ο Άντι Μάρεϊ μετά την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά λόγω των δύο διακοπών που υπήρξαν στον μεταξύ τους αγώνα στο US Open με υπαιτιότητα του Έλληνα τενίστα. Ο Βρετανός δήλωσε πως έχασε τον σεβασμό του για το Νο.3 του κόσμου με τον Τσιτσιπά να υποστηρίζει πως δεν έχει παραβιάσει ποτέ τον κανονισμό. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Μάρεϊ ήταν εμφανώς εκνευρισμένος, υποστηρίζοντας ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς χάλασε τον ρυθμό του αγώνα ζητώντας αυτές τις δύο διακοπές: «Είναι απογοητευτικό, επειδή αισθάνομαι ότι επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα. Δεν λέω απαραίτητα ότι θα νικούσα, αλλά αυτές οι διακοπές επηρέασαν το τι γινόταν στο κορτ». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «είναι σπουδαίος παίκτης. Παίζει εξαιρετικά. Αλλά δεν έχω χρόνο για αυτά. Έχασα τον σεβασμό μου για αυτόν. Πιστεύετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Νομίζετε ότι είναι εντάξει; Νομίζω ότι αυτά είναι βλακείες και το ξέρει καλά. Δεν ήθελα να μιλήσω στην συνέντευξη τύπου γιατί θα φαινόταν ότι απλώς ήθελα να του επιτεθώ. Είναι ενοχλητικό για εμένα, γιατί φαίνεται σαν να μην ξέρω να χάνω. Θα έκανα όμως το ίδιο ακόμα και αν νικούσα, το υπόσχομαι». 

«Νομίζω πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ μετά το τέλος του τρίτου σετ, το οποίο είχα κερδίσει. Και στο τέταρτο σετ όταν ήμουν στο 0-30 ενώ σέρβιρε. Δεν θεωρώ ότι ήταν σύμπτωση. Δεν πιστεύω ότι το πόδι του τον ενοχλούσε τόσο πολύ, επειδή έπαιξε 2.5 ώρες ακόμα μετά από αυτό. Κινείτο μία χαρά. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται η διακοπή να είναι τόσο μεγάλη σε βαθμό που θα επηρεάσει σωματικά τους αθλητές. Παίζεις ένα σκληρό παιχνίδι και ξαφνικά σταματάς για 7-8 λεπτά, κάτι που σε κάνει να "κρυώσεις". Μπορείς να ετοιμαστείς πνευματικά όσο θέλεις, αλλά σε επηρεάζει σωματικά όταν υπάρχει μία τόσο μεγάλη διακοπή και μάλιστα δύο φορές στον ίδιο αγώνα». 

«Δεν παραβίασα τον κανονισμό» 

«Αν θέλει κάτι να μου πει, πρέπει να μιλήσουμε οι δυο μας και να καταλάβουμε τι πήγε λάθος», δήλωσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όταν ενημερώθηκε ότι ο Μάρεϊ δήλωσε ότι έχασε τον σεβασμό του προς εκείνον.

«Δε νομίζω ότι παραβίασα κανέναν κανονισμό. Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε. Δεν ξέρω πώς νιώθει ο αντίπαλός μου όταν είμαι εκεί και παίζω ένα ματς. Και δεν είναι η προτεραιότητά μου. Εφόσον ακολουθώ τους κανόνες, αυτό που λέει η ATP, τα υπόλοιπα είναι εντάξει. Δεν έχω τίποτα εναντίον του, απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.

Όσο γιατί άργησε τόσο πολύ στο toilet break: «Είναι ξεκάθαρο ότι πήρα μαζί τα ρούχα μου. Τόσο χρόνο μου παίρνει να αλλάξω τα ρούχα και να μπω στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανόνας για αυτό. Ξέρω, όμως, ότι μπορείς να πάρεις δύο toilet breaks στα πέντε σετ και ένα στα τρία. Το έσω ακολουθήσω αυτό μέχρι τώρα, ποτέ δεν έχω παραβιάσει κανονισμό, δεν βλέπω γιατί να υπάρχει πρόβλημα».

Τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε κι όσα υποστήριξε πριν λίγες μέρες ο Ζβέρεφ. «Δεν το έχω κάνει ποτέ στην καριέρα μου. Δεν ξέρω τι είδους φαντασία μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν είναι κάτι που θέλω να πάρω στα σοβαρά, γιατί είναι γελοίο να το σκέφτομαι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA