Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρότι έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά στην Τσεχία και έφτασε κοντά στο τρόπαιο, τελικά δεν τα κατάφερε. Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (2-6, 5-7) από την Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό του «Ostrava Open», αλλά τουλάχιστον είχε όφελος στην παγκόσμια κατάταξη του τέννις, καθώς πλασαρίστηκε μέσα στην κορυφαία 10άδα, θέση που αποτελεί ρεκόρ στην καριέρα της. Να σημειωθεί πως αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος για την Εσθονή Κονταβέιτ και δεύτερος μέσα στο 2021, μετά από αυτόν στο Κλίβελαντ. Αντίθετα, η Σάκκαρη έμεινε στον έναν και μοναδικό της τίτλο που κατέκτησε στο Μαρόκο το 2019. Αυτή ήταν η 5η νίκη σε 11 αγώνες κόντρα στην Σάκκαρη για την Εσθονή.

Η  Κονταβέιτ στο πρώτο σετ ήταν πραγματικά αλάνθαστη και έκανε πολύ νωρίς το μπρέικ (1-3) το οποίο και υπερασπίστηκε με χαρακτηριστική άνεση ενώ στο 2-5 έκανε και δεύτερο μπρέικ φτάνοντας στο 1-0. Το δεύτερο σετ ήταν διαφορετικό με τη Μαρία να βρίσκει κάποιες λύσεις αλλά παρόλο που κράτησε το σερβίς της δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις λίγες ευκαιρίες που είχε για μπρέικ πόιντ. Τα δύο κορίτσια έφτασαν στο 5-5 με τη Μαρία να προηγείται 3-0 στο σερβίς της Εσθονής, αλλά δέχθηκε τέσσερις αναπάντητους πόντους για το 5-6 με την Κονταβέιτ να κάνει στη συνέχεια το πολυπόθητο μπρέικ και να παίρνει τον τίτλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA