Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ακόμη είναι σε εξέλιξη το θρίλερ με την παραμονή ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, ο ίδιος ο Σέρβος τενίστας προχώρησε στην πρώτη του ανάρτηση μετά την περιπετειώδη άφιξή του στη Μελβούρνη, με την οποία στέλνει μήνυμα επιμονής για να λάβει μέρος στο Australian Open. Ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις εκμεταλλευόμενος την απόφαση ακύρωσης της ανάκλησης στη βίζα του προπονήθηκε για πρώτη φορά μετά από μέρες και έστειλε το μήνυμά του, προς πάσα κατεύθυνση, μέσω Twitter.

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων στον δικαστή που ακύρωσε την ανάκληση της βίζας μου. Παρά τα όσα έγιναν, θέλω να μείνω στην Αυστραλία και να λάβω μέρος στο Open. Σε αυτό είμαι συγκεντρωμένος. Ήρθα εδώ για να παίξω σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά που έχουμε και μπροστά σε φανταστικούς φιλάθλους. Για την ώρα, δεν μπορώ να πω περισσότερα πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι είστε δίπλα μου σε όλη αυτή την περιπέτεια και μου δίνετε κουράγιο να μείνω δυνατός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Νόλε».

https://twitter.com/DjokerNole/status/1480529335580864513?ref_src=twsrc^tfw

«Ο Νόβακ είναι ελεύθερος! Πάει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open»

Η εν λόγω ανάρτηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε η οικογένειά του, μέσω της οποίας ανακοίνωσε ότι ο σούπερ σταρ του τένις «είναι ελεύθερος». H συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με τον πατέρα και τον αδερφό του Σέρβου τενίστα, οι οποίοι εξιστόρησαν την περιπέτεια του «Νόλε» στην Αυστραλία, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε τόσο η μητέρα του, όσο και ο θείος του.

«Ο Νόβακ είναι ελεύθερος! Μόλις προπονήθηκε. Πάει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open. Πήγε στην Αυστραλία για να παίξει τένις. Έφυγε με τις καλύτερες δυνατές προθέσεις, έδωσε όλα τα δικαιολογητικά που μπορούσε και στο τέλος πήρε ιατρική απαλλαγή. Τον επίλογο τον μάθαμε σήμερα. Ο Νόβακ είναι αθλητής, παίζει τένις, είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο αδερφός του.

«Ήρθαμε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του γιου μας. Δεν φταίει σε τίποτα, δεν έκανε τίποτα που να παραβιάζει τους νόμους τους και βασανίστηκε. Ήρθε για να κερδίσει αυτό το τουρνουά. Προσπαθούμε τις τελευταίες έξι μέρες να παλέψουμε για αυτόν, να ακουστεί η φωνή του σε όλο τον κόσμο. Το πιο δύσκολο πράγμα για εμάς ήταν όταν δεν είχε τηλέφωνο μαζί του. Δεν ξέραμε τι του συνέβαινε, αν ήταν καλά, αν ήταν χορτάτος, αν ήταν υγιής. Αυτά είναι μερικά πράγματα που εγώ ως μητέρα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Όλες οι μητέρες θα με καταλάβουν», είπε από την πλευρά της η μητέρα του, η οποία καταχειροκροτήθηκε.

O πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε «όλους τους ανθρώπους για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Νόβακ και την οικογένειά του». «Δεν άφησε τον εαυτό του να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ. Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Είναι ένας ογκόλιθος, ένας φανταστικός νέος, που είναι καλός με όλους», πρόσθεσε.

Χάρες και πανηγύρια για τους οπαδούς του «Νόλε» με... συρτάκι

Νικητής στη δίκη σχετικά με τη βίζα του στην Αυστραλία αναδείχθηκε ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, με το άκουσμα της είδησης για τη δικαστική του νίκη να γίνεται δεκτή με χορούς και πανηγύρια από τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Μελβούρνη.

Μάλιστα, εκτός από Σέρβους, στα πανηγύρια συμμετείχαν και Ελληνες υποστηρικτές του «Νόλε» που κρατούσαν σημαίες ενώ χόρεψαν και το παραδοσιακό συρτάκι με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου!

Την Τρίτη η απόφαση για τη βίζα του

Βέβαια, πέραν από τη χαρά των οπαδών του για τη δικαστική νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς, τίποτα ακόμη δεν έχει λήξει, καθώς παρά το γεγονός ότι ο ανεμβολίαστος Σέρβος τενίστας αφέθηκε ελεύθερος, το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του και τελικά να μην μπορέσει να συμμετάσχει στο Australian Open. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αυστραλιανά ΜΜΕ, έχουν δοθεί στον υπουργό Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, τέσσερις ώρες μετά την έφεση για να ασκήσει το δικαίωμά του να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, αλλά δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι η απόφαση θα ληφθεί τελικά το πρωί της Τρίτης.

Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο

Ο αστέρας του τένις είχε περάσει τέσσερις νύχτες σε ένα ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών στην Αυστραλία πριν ξεκινήσει η εικονική ακρόαση γύρω στις 10 π.μ. τοπική ώρα. Ο τενίστας ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να του επιτραπεί η είσοδος επειδή «είχε μολυνθεί πρόσφατα με COVID τον Δεκέμβριο του 2021 και σε αυτή τη βάση... δικαιούνταν ιατρική εξαίρεση σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες της αυστραλιανής κυβέρνησης».

Οι δικηγόροι του κατέθεσαν δικαστικά έγγραφα που έδειχναν ότι ο Τζόκοβιτς βρέθηκε θετικός στον COVID-19 τον περασμένο μήνα και ανάρρωσε. Τα αρχεία έδειξαν ότι ο 34χρονος έλαβε μια επιστολή από τον επικεφαλής ιατρό της Tennis Australia στις 30 Δεκεμβρίου «στην οποία καταγράφεται ότι του χορηγήθηκε «ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό κατά του COVID» με το αιτιολογικό ότι είχε αναρρώσει πρόσφατα από τον COVID».

Ανέφερε ότι το πρώτο θετικό τεστ του Τζόκοβιτς ήταν στις 16 Δεκεμβρίου και, κατά την ημερομηνία έκδοσης, η εξαίρεση ανέφερε ότι ο παίκτης «δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα τις τελευταίες 72 ώρες». Η πλευρά του αυστραλιανού κράτους ισχυρίστηκε ότι κακώς ο Τζόκοβιτς θεώρησε ως δεδομένη την ελεύθερη είσοδό του στη χώρα επικαλούμενος προηγούμενη νόσησή του με Covid-19. 

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πέραν της λεπτομερούς παρουσίασης των θέσεων κάθε πλευράς, πιστοποιήθηκε από μαρτυρία αξιωματικού της υπηρεσίας μετανάστευσης ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν προκάλεσε επεισόδιο στο αεροδρόμιο, όταν ενημερώθηκε πως η βίζα του ακυρώνεται. Ενάντια στις φήμες και στην εντύπωση που είχε καλλιεργηθεί, ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις παρέμεινε ψύχραιμος και συνεργάσιμος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA