Μενού
  • Α-
  • Α+

«Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες» ήταν το σχόλιο του Στέφανου Τσιτσιπά για τη στάση Νόβακ Τζόκοβιτς σε σχέση με το Australian Open. O Ελληνας τενίστας, που σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης, που ήθελαν πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου κάποιος αθλητής να μπορεί να συμμετάσχει. Μάλιστα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά εμβολιάστηκε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, με αποτέλεσμα να δείχνει επικριτικός απέναντι στον Σέρβο αντίπαλό του στα γήπεδα.

Διαβάστε ακόμη:  Australian Open: Οι πρώτοι αντίπαλοι του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη στην Αυστραλία

«Δεν πέρασε κανενός από το μυαλό να εμφανιστώ ανεμβολίαστος. Χρειάζεται τόλμη να διακινδυνεύσεις ένα grand slam, φαίνεται όμως πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες των κυβερνήσεων. Ένα μικρό ποσοστό φαίνεται επιλέγει το δικό του δρόμο κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται σαν να είναι ανόητοι ή κάτι τέτοιο» είπε προσθέτοντας ωστόσο ότι κατά τη γνώμη του ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει τι θα κάνει με το σώμα του ακόμα κι αυτό είναι κάτι που ορισμένοι το αντιμετωπίζουν ως ασέβεια προς τους άλλους ανθρώπους. «Είναι πολύ σημαντικό το σώμα σου, είναι το μηχάνημά σου, αν νιώθεις ότι δεν είσαι ασφαλής πρέπει να το προστατεύσεις και πρέπει να επιλέγεις με αυτό σαν γνώμονα» είπε.

Ούτε σήμερα η απόφαση για Τζόκοβιτς

Ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο θα ξεκινήσει το τουρνουά, εφόσον δεν του ακυρώσει τη βίζα ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, κόντρα στον συμπατριώτη του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς

Ο Αλεξ Χοκ, υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει διακριτικές εξουσίες για να ανακαλέσει τη βίζα του Τζόκοβιτς, κάτι που θα μπορούσε να καταστρέψει την προσπάθειά του για τον 21ο major τίτλο του και τον δέκατο στη Μελβούρνη.

Η απόφαση, η οποία αναμένεται τελικά την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου μιας και ούτε σήμερα σύμφωνα με τους Αυστραλούς δεν θα αποφασίσει ο Χοκ, ακολουθεί μια έρευνα για την παραβίαση της καραντίνας του Τζόκοβιτς, τις ψευδείς δηλώσεις στα ταξιδιωτικά του έγγραφα και τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει σχετικά με το θετικό τεστ του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA