Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφθασε στο ξενοδοχείο Παρκ, το ίδιο ξενοδοχείο κράτησης της Αυστραλίας για μετανάστες στο οποίο παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα, σήμερα λίγο πριν τις 15.30 (τοπική ώρα, 06.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters. Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της COVID-19.

Διαβάστε ακόμη: Νόβακ Τζόκοβιτς: Έξαλλος ο πρωθυπουργός της Σερβίας με τον ομόλογό του της Αυστραλίας - «Γιατί τον βασανίζετε;»

Αυστραλιανό δικαστήριο όρισε την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ακύρωσης της βίζας του Τζόκοβιτς αύριο, Κυριακή, στις 09.30 (τοπική ώρα, 00.30 ώρα Ελλάδας), και μέχρι τότε ο Σέρβος τενίστας θα παραμείνει στη συγκεκριμένη δομή προσφύγων, για την οποία είχαν εκφραστεί πολλά παράπονα κατά τη διάρκεια της πρώτης του παραμονής. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει εκ νέου απέλαση αφού η αυστραλιανή κυβέρνηση του ανακάλεσε τη βίζα για δεύτερη φορά. Ετσι η συμμετοχή του Νο1 τενίστα Australian Open (ξεκινά στις 17/01) είναι και πάλι στον αέρα. Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς κατέθεσαν προσφυγή η ακρόαση της οποία ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, και θα συνεχιστεί όπως προαναφέρθηκε την Κυριακή.

Ο Χοκ είπε ότι ακύρωσε τη βίζα για «λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το κάνει». Στη δήλωσή του πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σκοτ ​​Μόρισον «είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία του COVID-19».

Να σημειωθεί ότι ο Σέρβος τενίστας κινδυνεύει να του απαγορευτεί η είσοδος στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια κάτι που αν γίνει πραγματικότητα θα τον αποκλείσει από τα επόμενα Australian Open και με δεδομένο πως είναι ήδη 34 ετών, ουσιαστικά βάζει τέλος στην παρουσία του στο φημισμένο τουρνουά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA