Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις αρχές του 2000 η Γέλενα Ντόκιτς είχε φτάσει στο Νo4 της παγκόσμιας κατάταξης, μια εποχή που πετύχαινε δύσκολες νίκες σε κορυφαία τουρνουά τένις και κατακτούσε τρόπαια. Ωστόσο, η ζωή της δεν ήταν πάντα γεμάτη χαρές και λάμψη από τα φλας της δημοσιότητας, με την ίδια να αποκαλύπτει μέσα από ανάρτησή της στο instagram ότι η μεγαλύτερη μάχη που έδωσε δεν ήταν στα κορτ, αλλά απέναντι στην κατάθλιψη, καθώς έφτασε ένα βήμα από την αυτοκτονία προσπαθώντας να πέσει από τον 26ο όροφο κτιρίου!

Διαβάστε ακόμη: Μαρία Σάκκαρη: Εύκολη πρόκριση στον δεύτερο γύρο στο Βερολίνο - 2-0 σετ τη Ζανζάν

Η Αυστραλή τενίστρια που είχε φτάσει το 2002 στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες τενίστριες της εποχής της δίνει εδώ και χρόνια μεγάλη μάχη με την κατάθλιψη και έχει πάρει πολλά κιλά. Η 39χρονη σήμερα δεν έχει ξεμπερδέψει με την κατάθλιψη και όπως αποκάλυψε στα social media έφτασε τον Απρίλιο πολύ κοντά στο να βάλει τέλος στη ζωή της αφού είχε ανέβει στον 26ο όροφο και ήταν αποφασισμένη να πέσει. Τελευταία στιγμή το μετάνιωσε.

Η ανάρτηση της Ντόκιτς

«28 Απριλίου 2022. Σχεδόν πήδηξα από το μπαλκόνι του 26ου ορόφου και αυτοκτόνησα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα. Όλα είναι θολά και σκοτεινά. Χωρίς τόνο, χωρίς εικόνα, τίποτα δεν έχει νόημα, μόνο δάκρυα, θλίψη, κατάθλιψη, άγχος και πόνος.

https://www.instagram.com/p/CevUejopvHB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι τελευταίοι 6 μήνες ήταν δύσκολοι. Συνεχώς κλάμα, από το να κρύβομαι στο μπάνιο όταν βρίσκομαι στη δουλειά για να σκουπίσω τα δάκρυά μου και με δει κανείς, μέχρι το ασταμάτητο κλάμα στους τέσσερις τοίχους του σπίτιού μου, που ήταν αφόρητο. Η συνεχής θλίψη και ο πόνος δεν εξαφανίζονται με τίποτα και οι ζωή μου έχει καταρρεύσει. Κατηγορώ τον εαυτό μου, δε νομίζω ότι αξίζω για να αγαπηθώ και φοβάμαι.

Ξέρω πως έχω ακόμα πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαι ευγνώμων και μετά αρχίζω να μισώ περισσότερο τον εαυτό μου γιατί νιώθω πως πρέπει να είμαι ευγνώμων και δεν είμαι αφού θέλω να τα τελειώσω όλα. Ένας τέτοιος φαύλος κύκλος στο κεφάλι μου. Το αποτέλεσμα, ήταν σχεδόν να πηδήξω από το μπαλκόνι μου στον 26ο όροφο στις 28 Απριλίου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα, απλώς ήθελα να σταματήσει ο πόνος και η ταλαιπωρία.

https://www.instagram.com/p/Cchwr4wJTit/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τράβηξα τον εαυτό μου από την άκρη του μπαλκονιού, δεν ξέρω καν πως τα κατάφερα. Το να λάβω επαγγελματική βοήθεια, μου έσωσε τη ζωή. Δεν είναι εύκολο να το γράφω αυτό, αλλά πάντα ήμουν ανοιχτή, ειλικρινής και ευάλωτη με όλους σας, ενώ πιστεύω πολύ στη δύναμη του να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας, για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάποια πράγματα και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Το γράφω αυτό γιατί ξέρω πως δεν είμαι η μόνη που πάλεψε με αυτό. Απλά θέλω να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος.

Δεν πρόκειται να πω ότι τα πάω καλά τώρα, αλλά είμαι σίγουρα στο δρόμο της ανάκαμψης. Κάποιες μέρες είναι καλύτερες από κάποιες άλλες, μερικές φορές κάνω ένα βήμα μπροστά και μερικές ένα βήμα πίσω, αλλά μάχομαι και πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω αυτό. Πιστεύω τα ακόλουθα: Είναι εντάξει να νιώθω όπως νιώθω, είναι εντάξει να νιώθω λύπη και να παλεύω για να επιστρέψω. Αυτό προσπαθώ να κάνω και αυτό με κρατάει. Μην ντρέπεστε γι' αυτό που νιώθετε. Είναι εντάξει να νιώθεις έτσι και μπορείς να επιστρέψεις από αυτό. Είναι πιθανό, απλά συνέχισε να πιστεύεις».

Η Ντόκιτς είχε συγκλονίσει και τις αποκαλύψεις για κακοποίηση από τον πατέρα και προπονητή της Ντέμιρ Ντόκιτς αλλά και για τις δυσκολίες που είχε στο γάμο της πριν αποφασίσει να χωρίσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA