Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κατάσταση με τη συμπεριφορά του Αλέξη Παππά στο Survivor φαίνεται πως ξεφεύγει αρκετά πια και ξεπερνά το όριο της δικαιολογίας «βλέπεις ένα ριάλιτι, παίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού». Κι αν ως τώρα αυτό που έλεγαν όλοι είναι ότι παίζει για να κερδίσει και θέλει να βγάζει εκτός εαυτού τους δυνατούς και να τους αποδυναμώνει στα μάτια του κοινού, όσα έγιναν στο τελευταίο επεισόδιο, πριν και μετά το αγώνισμα, αποκαλύπτουν πολλά.

Στα στιγμιότυπα της παραλίας, που ακολούθησαν την αποχώρηση της Χριστίνας Κεφαλά, είδαμε τον Παππά να μιλάει σαν να είναι ο απόλυτος καθοδηγητής και υποκινητής των πάντων στο Survivor. Μιλούσε για τον Ηλία σαν να έχει υπογράψει συμβόλαιο να φτάσει ως τον τελικό και να ορίσει εκείνος τις τύχες των υπόλοιπων παιχτών.

«Μετά το συμβούλιο κι όσα συνέβησαν εκεί μας φέρνουν στο εξής συμπέρασμα, ότι ο Αλέξης Παππάς είχε για ακόμη μια φορά δίκιο. Φάουλ και κόκκινη κάρτα στον Τζέιμς. Τώρα σειρά έχει ο Ηλίας.  Α ρε φουκαρά Ηλία, τι σε περιμένει αγόρι μου... Αυτό το μήνυμα δεν ξέρω αν το έχει πάρει ο Ηλίας κι οι υπόλοιποι. Δεν ξέρω αν έχει φτάσει στο υποσυνείδητό του ότι πρέπει να πλησιάσει τον Αλέξη Παππά. Θέλω να δω, αν το ίδιο θα γίνει και με τον James. Ο Ηλίας  μιλούσε στο κενό. Αν το επόμενο διάστημα δεν έρθει κοντά μου και δεν αρχίσει να με καταλαβαίνει, τα βελάκια θα πάνε επάνω του γιατί έχω τρελαθεί».

Αν κάνουμε ένα ζουμ στη φράση «Αν το επόμενο διάστημα δεν έρθει κοντά μου και δεν αρχίσει να με καταλαβαίνει, τα βελάκια θα πάνε επάνω του γιατί έχω τρελαθεί», δηλώνει μια αίσθηση αρχηγού, μια αίσθηση Θεού από πλευράς Παππά, που μοιάζει να εννοεί «πλησίασε με να σε συγχωρέσω, ειδάλλως θα τιμωρηθείς».

Κι όπως φάνηκε από το κλάμα του Μπόγδανου, ο ψυχολογικός πόλεμος έπιασε τόπο, με τον Κώστα Παπαδόπουλο να προσπαθεί να προσφέρει στον Ηλία υποστήριξη.

https://www.instagram.com/tv/CNhzXwDAzAR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μπάρτζης και Τζέιμς συγκράτησαν τον Μπόγδανο - Τι απέδειξε η στάση Παππά

Τα λόγια αυτά βέβαια ο Μπόγδανος δε θα μπορούσε να τα ακούσει, κάτι που αν συνέβαινε, είναι βέβαιο, θα έκανε αδύνατο να τον συγκρατήσει κανείς, ίσως και να μην ήταν ο μόνος που θα επεδίωκε χειροδικία έναντι του Παππά.

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος του saga των δύο συμπαιχτών στην Κόκκινη Ομάδα. Το δεύτερο ήταν εκείνο που τρέλανε σε ανεξέλεγκτο βαθμο τον Μπόγδανο και αφού έγιναν κάποιες «φιλικές» προσφωνήσεις, χρειάστηκε να παρέμβουν Τζέιμς και Μπάρτζης για να μη δούμε ανταλλαγές σωματικής φύσεως μεταξύ Παππά-Μπόγδανου.

Πρώτα, λίγο πριν το αγώνισμα μάλιστα κι ενώ δηλώνει διαρκώς ότι έχει ενωτική διάθεση, ο Παππάς είπε απευθυνόμενος στον Ηλία:

«Ο Ηλίας στην ερώτηση που του έκανα τι είχε στο μυαλό του πριν με ψηφίσει, μου είπε ως τον άνθρωπο που δημιουργεί εντάσεις. Μετά, όταν τον ρώτησα αν εξέλαβε το μήνυμα του κόσμου μετά την αποχώρηση της Χριστίνας και τη δική μου παραμονή, μου είπε ότι δεν τον αφορά το μήνυμα του κόσμου.

Ούτε και τώρα μου μιλάς ξεκάθαρα. Το μήνυμα είναι ότι είχα απόλυτο δίκαιο σε ό,τι έλεγα και σε ό,τι αφορά τον Τζέιμς. Επειδή εμένα η στάση σου μου φαίνεται πολύ διπλωματική, για να τα έχεις καλά και με μένα και με τον Τζέιμς, να ξέρεις ότι με την πρώτη ασυλία που θα πάρω θα σε ψηφίσω, στο λέω ξεκάθαρα. Θα είσαι ο πρώτος που θα ψηφίσω».

Ο Μπόγδανος απάντησε με εκνευρισμό που κλιμακώθηκε: «Δεν με ενοχλεί καθόλου. Ψήφισέ με αύριο. Εγώ θέλω να έχουμε μια κοινή συνισταμένη και να μην πλακωνόμαστε. Γιατί είμαστε άνθρωποι. Γιατί να υπάρχουν στρατόπεδα. Δεν είμαι με κανέναν. Είσαι λαϊκιστής ρε φίλε. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχεις πρόθεση για άλλη μια φορά να δημιουργείς πράγματα. Δεν σου μιλάω. Καλή συνέχεια, θέλω να πάω στον αγώνα».

Σε αυτό το σημείο τα νεύρα τρύπησαν το ταβάνι, με ένα ράλι χαρακτηρισμών μεταξύ των δύο να ξεσηκώνει τον Ηλία που, χωρίς την παρέμβαση Μπάρτζη-Τζέιμς, θα είχε πιαστεί στα χέρια μαζί του.

Λίγο αργότερα, αφού είχαν επιστρέψει στην παραλία, ο Μπόγδανος αποκάλυψε ότι τον πλησίασε ο Σάκης και του ομολόγησε ότι ο Παππάς τον χρησιμοποιεί για να στοχεύσει τον Τζέιμς, κάτι που ενόχλησε τον Μπόγδανο και ως προς τη στάση του Σάκη, που έδειξε να μην έχει κανένα πρόβλημα που ο Παππάς χειρίζεται έτσι την ψυχολογία του Ηλία, ενός εξίσου δυνατού παίχτη.

Αλγεινή εντύπωση σε όλα αυτά η στάση του Γιώργου Λιανού που δεν έδειξε και ιδιαίτερη ζέση να τους χωρίσει, αφού ακόμα και οι παραινέσεις του προς τον Παππά ήταν μάλλον χλιαρές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA