Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα δύο πρώτα επεισόδια του Survivor μετά την αποχώρηση του πιο συζητημένου παίκτη του ριάλιτι, του Αλέξη Παππά, βλέπουμε τον Τζέιμς Καφετζή να συμπεριφέρεται ακόμα σαν να είναι εκεί ο μεγάλος του αντίπαλος. Τον αναφέρει συχνά πυκνά, προέβη σε μια κίνηση να πετάξει μια σταυρωτή κατασκευή που είχε φτιάξει και στο χθεσινό επεισόδιο είδαμε να υποσκάπτει τον ίδιο του τον εαυτό και να δημιουργεί ξανά έναν αντίπαλο.

Είναι από τις σταθερές της ψυχολογικής διαδικασίας για αρκετούς ανθρώπους να βρίσκουν κίνητρο όχι από μέσα τους, αλλά έξω τους, σε κάποιον άλλον άνθρωπο, τον οποίο χτίζουν ως αντίπαλο στο μυαλό τους. Αυτή η συνθήκη σίγουρα μεγεθύνεται όταν βρίσκεσαι σε ένα παιχνίδι επιβίωσης όπως το Survivor, που απουσιάζουν τα στηρίγματα της ζωής σου και έχεις μόνο αυτούς με τους οποίους είναι καλές οι σχέσεις σου.

Στα του Τζέιμς Καφετζή, οι δύο ήττες της Μπλε Ομάδας αυτή την εβδομάδα, έφεραν στην επιφάνεια μια, ενδεχομένως, ανάγκη του να έχει πάντα κάποιον απέναντι του. Η απουσία του Παππά αφήνει ένα κενό στην καθημερινότητα του και μάλλον αυτό δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο.

Οι 8 παραμονές του Τριαντάφυλλου επηρέασαν τη σκέψη του Τζέιμς

Τον είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο να λέει για την υπόλοιπη Μπλε Ομάδα ότι αυτόν και τον Μπάρτζη τους έχουν κάπως περιθωριοποιήσει και πως στα συμβούλια δε θα ψηφίζονται μεταξύ τους γιατί είναι μια 4αδα παρέα. Βέβαια, τον Κώστα Παπαδόπουλο τον ψήφισαν για δεύτερη εβδομάδα με αγωνιστικά κριτήρια, επομένως τα λεγόμενα του Τζέιμς δεν ευσταθούν και γι΄αυτό το συμπέρασμα είναι ότι τον πιάνει ένα τρόπον τινά σύνδρομο βάσει του οποίου πλάθει τα στοιχεία ενός αντιπάλου για να έχει το κίνητρο να συνεχίσει την τακτική του λειτουργία στο Survivor.

Ίσως γι΄αυτό, όπως ανέφερε στο συμβούλιο ο Μπόγδανος, ο Τζέιμς και ο Νίκος κάθονται μόνοι τους στην παραλία, ξέχωρα από τους υπόλοιπους, για να δώσουν στο κοινό την εντύπωση των απομονωμένων. Αν το δούμε ως κίνηση στρατηγικής - κρίνοντας από τα στοιχεία που έχει δείξει ο Τζέιμς ως τώρα, μάλλον είναι - έχει σίγουρα επηρεαστεί από το ότι ο Τριαντάφυλλος που ήταν για βδομάδες μακριά απ΄όλους, έχει 8 παραμονές. Μπορεί δηλαδή ο Τζέιμς να βλέπει ότι η ελάχιστη συναναστροφή του με τους άλλους, πέραν του Μπάρτζη, ίσως να ενισχύσει το έρεισμα που έχει στο κοινό του Survivor.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική και η λογομαχία του Μπάρτζη με τον Κόρομι μετά την ήττα στο χθεσινό αγώνισμα, αλλά και το ότι ο Τζέιμς ένιωσε την ανάγκη να πει αμέσως ότι θα είναι υποψήφιος γιατί δεν έχει δεσμούς με τα άλλα παιδιά της Μπλε Ομάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=tBMTVV8QCO0
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA