Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αυτό το τετράμηνο καταγγελιών για κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου, δύο ήταν τα κεντρικά πρόσωπα: ο Σπύρος Μπιμπίλας ως Πρόεδρος του ΣΕΗ και ο Πασχάλης Τσαρούχας ως Πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ. Η θέση του κ. Τσαρούχα ήταν ενδεχομένως πιο δύσκολη γιατί λάβαινε γνώση με κάθε λεπτομέρεια για τα περιστατικα που καταγγέλονταν και ο ρόλος του ήταν να κάνει τις νομικές κινήσεις για να πάνε οι υποθέσεις στον εισαγγελέα. Όπως αποκάλυψε η πρώην σύζυγός του, η Θεοφανία Παπαθωμά, ήταν ένα πολύ δύσκολο ψυχολογικά διάστημα για τον ηθοποιό.

Θεοφανία Παπαθωμά και Πασχάλης Τσαρούχας διατηρούν άψογες σχέσεις ως πρώην σύζυγοι κι αυτό δε συμβαίνει μόνο για το παιδί τους, αλλά γιατί, όπως έχουν δηλώσει, έτσι το νιώθουν μέσα τους. Η καλή τους σχέση ήταν που έκανε τη Θεοφανία Παπαθωμά ένα σημαντικό στήριγμα για τον κ. Τσαρούχα σε αυτούς τους μήνες που δημοσιεύονται καταγγελλίες με πειθαρχικό και ποινικό αντίκρυσμα στο χώρο του θεάτρου.

Διαβάστε ακόμη: Άγριες Μέλισσες: Το Facebook μπλόκαρε τον σκηνοθέτη της σειράς για την επίθεση στον Πέτρο Φιλιππίδη

Κατά την παρουσία της στην εκπομπή Πάμε Δανάη, η Θεοφανία Παπαθωμά, που πρωταγωνιστεί στις Άγριες Μέλισσες, αποκάλυψε πώς διαχειρίστηκε ο πρώην σύζυγός της όλα όσα διάβαζε στις καταγγελίες που έφταναν στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ. Άλλωστε, δεν ήταν μόνο οι καταγγελίες των θυμάτων. Όπως είχε αναφέρει σε παλιότερη δήλωσή του ο Πασχάλης Τσαρούχας, είχαν υπάρξει απειλές από την πλευρά των φερόμενων θυτών.

«Θλίβομαι. Σοκαρίστηκα με το μέγεθος των αποκαλύψεων για τις καταγγελίες στο θέατρο. Είναι πάρα πολύ λυπηρό να πηγαίνει σε ένα χώρο να εργαστείς και να κινδυνεύεις από τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα να αναγκάζεσαι να τις υφίστασαι και να μην μπορείς να αντιδράσεις. Το εργασιακό περιβάλλον θα πρέπει να είναι προστατευμένο. Όσο καθαρίζει ο χώρος  από τέτοιους ανθρώπους οδεύουμε προς το φως. Οι επίδοξοι θύτες θα φοβηθούν να προβούν σε αντίστοιχες πράξεις

Το συζητήσαμε το θέμα στην αρχή και είναι πολύ λυπηρό και γι’ αυτόν, φαντάσου σε πόσο δύσκολη θέση είναι με όλα αυτά που διάβαζε εκεί. Ήταν χάλια για πολύ καιρό. Να τα διαβάζεις όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια, δεν αισθάνεσαι πολύ ωραία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA