Μενού
  • Α-
  • Α+

Το νικητήριο τραγούδι της φετινής Eurovision, το Zitti E Buoni, επαναλαμβάνει στο ρεφρέν του τη φράση «Siamo fuori di testa, ma diversi da loro», το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «έχουμε χάσει τα λογικά μας, όχι όμως σαν αυτούς». Τα λογικά τους οι Maneskin σίγουρα τα έχασαν μετά τη νίκη τους, όμως αυτό δεν οφειλόταν σε χρήση ναρκωτικών, ιδίως από τον frontman τους, τον Damiano David. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της EBU για τα αποτελέσματα του τεστ, ο David έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Instagram και με τον τρόπο του έγινε αιχμηρός προς τη Γαλλία.

Καθώς η Ιταλία βγήκε πρώτη και η Γαλλία δεύτερη, εάν υπήρχε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης, τότε η Γαλλία είχε έννομο συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση και να ζητήσει την επιβολή ποινής στους Maneskin, που θα έχαναν τη νίκη και θα έβγαιναν πρώτοι οι «Τρικολόρ» με την Μπάρμπαρα Πράβι και το Voila. Παρόλο που οι Maneskin ζήτησαν από μόνοι τους από την πρώτη στιγμή να τους γίνει τεστ, η γαλλική αποστολή δεν έχασε ευκαιρία και εξέφρασε τη δική της θέση στην EBU ελπίζοντας πως θα αλλάξουν τα δεδομένα του τελικού της Eurovision.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2021: Αρνητικό το τεστ ναρκωτικών που έκανε ο Damiano David των Maneskin

Το αποτέλεσμα όμως ήταν αρνητικό, τόσο για τον Damiano David όσο και για τα υπόλοιπα μέλη των Maneskin. Το συγκρότημα είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την ενόχληση του με όλο αυτό που έβγαινε γι΄αυτούς προς τα έξω και είναι λογικό να θεώρησε άδικη τη στάση της Γαλλίας. 

Έτσι, ο David στο story που ανάρτησε με την ανακοίνωση της EBU, έγραψε μια λέξη που υποδήλωνε πολλά. Χρησιμοποιώντας το «Voila», δηλαδή τον τίτλο του τραγουδιού της Γαλλίας, απάντησε λέγοντας «Ορίστε», μια σαφής αιχμή προς τη γαλλική πλευρά.

Τι ανέφερε στην ανακοίνωση της η EBU

Η EBU στη χθεσινή της ανακοίνωση είχε βάλει τα πράγματα στη θέση τους και ζητούσε με τον τρόπο της συγγνώμη από τους Maneskin για όλη αυτή τη φασαρία που κάλυψε πρόσκαιρα την επιτυχία τους.

«Κατόπιν ισχυρισμών για χρήση ναρκωτικών στο Green Room κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού της Eurovision στις 22 Μαΐου, η EBU, όπως ζητήθηκε από την ιταλική αποστολή, έκανε ενδελεχή έρευνα των γεγονότων, μεταξύ των οποίων και έλεγχο στο διαθέσιμο οπτικό υλικό. Ταυτόχρονα, έγινε τεστ ναρκωτικών το οποίο προσφέρθηκε να κάνει ο τραγουδιστής των Maneskin, το οποίο βγήκε αρνητικό. Καμία χρήση ναρκωτικών δεν έγινε στη Eurovision, η υπόθεση έκλεισε.

Είμαστε σε εγρήγορση καθώς ανακριβείς ισχυρισμοί οδήγησαν σε ψευδείς ειδήσεις που επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Για ακόμα μια φορά, συγχαίρουμε τους Maneskin και τους ευχόμαστε τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το ιταλικό δίκτυο RAI, συνεργάτη μας στην Ιταλία, για να στήσουμε έναν αξέχαστο διαγωνισμό στην Ιταλία την επόμενη χρονιά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA