Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σειρά «Friends», τα Φιλαράκια για τους Έλληνες, ολοκληρώθηκε πριν από 17 χρόνια και ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της τηλεόρασης. Οι Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίσα Κούντροου, Μάθιου Πέρι, Ντέιβιντ Σουίμερ και Ματ Λε Μπλαν κέρδισαν αμέτρητους φίλους τηλεθεατές, μάζεψαν πλήθος βραβείων και εξαργύρωσαν με εκατομμύρια δολάρια την επιτυχία τους. Οι φήμες λένε ότι ο καθένας τους πήρε εφέτος από 3 εκατομμύρια δολάρια για να ξανανταμώσουν!

Διαβάστε ακόμη: Friends: Οι πρωταγωνιστές της σειράς μιλούν για το reunion και αποκαλύπτουν άγνωστες λεπτομέρειες

Από τότε που ολοκληρώθηκε η σειρά, το 2004, είχαν κυκλοφορήσει φήμες και ψεύτικα τρέιλερ που διαφήμιζαν ένα reunion, που όμως έγινε 17 χρόνια μετά τον χωρισμό. Να πούμε όμως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι έξι «Friends» από το 2004. Οι πρωταγωνιστές της σειράς συχνά αντάμωναν και μιλούσαν για την επιτυχία τους, γύριζαν τη μνήμη πίσω στο χρόνο και περιέγραφαν ιστορίες που είχαν ζήσει στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Αποχαιρετισμός με μια συνέντευξη

Στην εκπομπή της Oprah Winfrey με αφορμή το φινάλε της σειράς, για παράδειγμα, βρέθηκαν όλοι «εκεί» και ήταν κάτι σαν επανένωση, με τους έξι πρωταγωνιστές να συγκινούνται, να θυμούνται στιγμές από το (πρόσφατο) παρελθόν, και να φεύγουν με την υπόσχεση ότι θα ξανασμίξουν… Ακολούθησε μια σειρά από εκδηλώσεις (συναυλίες, τηλεπαιχνίδια, διαφημίσεις κοινωνικού περιεχομένου, αφιερωματικές εκπομπές κλπ) που τα Φιλαράκια κάθισαν ο ένας πλάι στον άλλον και θύμισαν στο κοινό τους την σειρά που είχε σπάσει τα ταμεία.

Να κάποιες επίσης σημαντικές στιγμές που οι αγαπημένοι Φίλοι απέδειξαν ότι δεν χώρισαν ποτέ...

Στη δραματική σειρά «Dirt»,όπου πρωταγωνιστούσε η Κόρτνεϊ Κοξ, εμφανίστηκε η Τζένιφερ Άνιστον ως guest, στο φινάλε της πρώτης σεζόν, το 2007. Οι δυο τους μάλιστα είχαν δώσει και ένα φιλί που συζητήθηκε. Και την εποχή που μεταδίδονταν τα «Φιλαράκια» είχαν φιληθεί Μόνικα και Ρέιτσελ σε ένα επεισόδιο, στο οποίο με πονηριά ήθελαν να πάρουν το σπίτι από τον Τζόι και τον Τσάνλερ, αλλά οι θεατές δεν το είδαν ποτέ. 

Στην κωμική σειρά «Cougar Town», (2010-2014) που είχε να κάνει με φίλους που συγκατοικούσαν, συναντήθηκαν αρκετές φορές πρωταγωνιστές από τα Φιλαράκια και μάλιστα σε κόντρα ρόλους από εκείνους που τους είχε αγαπήσει ο κόσμος. Η Φοίβη ερμήνευε μια γιατρό που είχε για πελάτες της αρκετά από τα πρώην Φιλαράκια. Η Φοίβη είχε μεταλλαχτεί σε Μόνικα… Από την άλλη η Ρέιτσελ είχε γίνει νέα Φοίβη, που ανέλυε βουδιστικές θεωρίες και υποστήριζε, πως ο «θυμός της είναι απλά ένα μωβ μπαλόνι που το άφησε να πετάξει». Στη σειρά συνυπήρξαν κάποια στιγμή η Κοξ, η Κούντροου, η Άνιστον και ο Πέρι. 

Στη σειρά «Web Therapy» (2012-2015), η Φοίβη ονομάζεται πια Φιόνα και είναι ψυχοθεραπεύτρια που μάλιστα βοηθάει για την ψυχική υγεία αρκετών από τους παλιούς φίλους. Δεν προέκυψαν δυνατές συγκινήσεις και έντονες επανασυνδέσεις, αλλά η σειρά είχε ενδιαφέρον, αφού πέρασαν από εκεί τέσσερεις πρώην «Friends»: Η Κούντροου, η Κοξ, ο Σουίμερ, ο ΛεΜπλαν και ο Πέρι.

Πέρι και Κοξ, οι τηλεοπτικοί Τσάντλερ και Μόνικα δηλαδή εμφανίστηκαν στην σειρά «Go On» το 2013, προσπαθώντας να ξανασμίξουν ερωτικά. Να κάνουν δηλαδή ό,τι δεν κατάφεραν στην προηγούμενη επαγγελματική τους συνεύρεση στη σειρά «Cougar Town». Οι παραγωγοί πίστευαν ότι με το να διαιωνίζουν το εικονικό ειδύλλιο των δύο πρωταγωνιστών θα κέρδιζαν και τηλεθέαση… Μάταια. 

Επόμενη συνάντηση για κάποια από τα Φιλαράκια στο σόου της Έλεν ΝτεΤζένερις το 2013 επίσης. Η Τζένιφερ Άνιστον, πλάι στην οικοδέσποινα ΝτεΤζένερις, υποδέχτηκε την Κοξ και τον Πέρι στο διάσημο τηλεοπτικό πρόγραμμα, δίνοντας και μια παράσταση μεταξύ τους. 

Τον Αύγουστο του 2014 Άνιστον, Κοξ και Κούντροου εμφανίζονται στο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα του Jimmy Kimmel, στο «Jimmy Kimmel Live» και χωρίς την Κοξ, οι Άνιστον και Κούντροου επιστρέφουν το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς στο ίδιο τηλεοπτικό πρόγραμμα. 

Ο Τζόι και ο Ρος ανταμώνουν στην κωμική σειρά «Episodes» το 2015 και η Κοξ με την Κούντροου στα τηλεοπτικό παιχνίδια «Celebrity Name Game» το 2016 και στο «Celebrity Escape Room» το 2020. 

Επίσης το 2016 τέσσερα από τα «Φιλαράκια» (Σουίμερ, Κοξ. ΛεΜπλαν και Άνιστον) συναντήθηκαν σε ένα τηλεοπτικό σόου- αφιέρωμα του NBC.

Τελευταία συνάντηση, κι αυτή διαδικτυακή λόγω κορονοϊού για τις Άνιστον Κοξ και Κούντροου ήταν στην απονομή των βραβείων «Emmy», τον Σεπτέμβριο του 2020. Παρουσιαστής της Fan των «Friends» Jimmy Kimmel. 

Και σήμερα; Σήμερα, το ελληνικό κοινό που αγάπησε τα Φιλαράκια θα τα απολαύσει και πάλι. Απόψε λοιπόν στο STAR στις 11:15 ακριβώς και χωρίς βομβαρδισμό διαφημιστικών σποτ, όπως ανακοινώθηκε, τα Φιλαράκια επιστρέφουν να μας υπενθυμίσουν ότι η δόξα είναι εφήμερη και ο χρόνος ανίκητος, ακόμα κι αν είσαι σταρ του Χόλιγουντ! 

Πανάκριβο Φιλαράκι μου...

Βέβαια η δόξα μπορεί να σβήνει, οι ρυτίδες να χαρακώνουν πρόσωπα που προσπαθούν να κρυφτούν με λίφτινγκ και πλαστικές, όμως το χρήμα δεν κρύβεται. Κρατηθείτε: Οι δημιουργοί της σειράς, Ντέιβιντ Κρέιν και Μάρτα Κάουφμαν, απέκτησαν - ο καθένας - περιουσίες που αγγίζουν στα 400 εκατ. δολάρια, ενώ η περιουσία της Τζένιφερ Άνιστον, που είναι και η πλουσιότερη από τους έξι συμπρωταγωνιστές της, φθάνει στα 300 εκατ. δολάρια. Η αμοιβή των «Friends» στον πρώτο κύκλο της σειράς ήταν 22.500 δολάρια για κάθε επεισόδιο και όσο προχωρούσε έφτασαν να εισπράττουν έως και 1 εκατ. για κάθε επεισόδιο. Σύμφωνα με το AP τα «Φιλαράκια» είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από 3 εκατ. ο καθένας για το «Friends Reunion». Είπατε κάτι;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA