Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο παγκοσμίου φήμης σεφ, Jason Atherton (Τζέιθον Άθερτον) είναι ο υψηλός προσκεκλημένος στον τελικό του MasterChef. Ο Jason Atherton θα συμβουλεύσει τους δύο φιναλίστ, Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύση Σαρακίνη, στον τελικό του ριάλιτι μαγειρικής και η ψήφος του θα είναι εκείνη που θα αναδείξει τον νικητή του MasterChef. 

Διαβάστε ακόμη: Τελικός MasterChef: Τι πέτυχαν στην καριέρα τους οι νικητές των προηγούμενων διαγωνισμών

Μέχρι, όμως, ο Jason Atherton να φτάσει να είναι ένα από τα ηχηρά ονόματα στον χώρο του, πέρασε από... 40 κύματα, καθώς η ζωή δεν του τα έφερε τόσο εύκολα. Γεννημένος στις 6 Σεπτεμβρίου 1971 στο Worksop του Nottinghamshire, ο Jason Atherton μεγάλωσε ουσιαστικά στο Σέφιλντ. Τα παιδικά του χρόνια συνοδεύτηκαν από δυσκολίες, καθώς αναγκάστηκε να ζήσει σε ένα τροχόσπιτο, με τη μητέρα του (εργαζόμενη ως υπάλληλος ξενοδοχείου) να τον πιέζει να βρει δουλειά από πολύ μικρός, ώστε να βοηθήσει στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Στα 16 του χρόνια αποφάσισε να παρατήσει την μέχρι τότε ζωή του και να φύγει για το Λονδίνο, με σκοπό να κυνηγήσει το όνειρό του.

Η γνωριμία με τον Γκόρντον Ράμσεϊ και η επιτυχία

Με «όπλο» το ταλέντο του και τη σκληρή δουλειά, ο Τζέισον Άθερτον κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία. Μαθήτευσε κοντά σε θρύλους της γαστρονομίας όπως οι Pierre Koffmann, Nico Ladenis και Marco Pierre White, ωστόσο, το μεγάλο σκαλοπάτι που ανέβηκε στην καριέρα του - και αυτό που τον απογείωσε - ήταν όταν το 2001 εντάχθηκε στον όμιλο Gordon Ramsay Group, ως executive chef στο Verre του Ντουμπάι. Αργότερα, ο γνωστός σεφ επέστρεψε στο Λονδίνο για το άνοιγμα του εστιατορίου Maze και στη συνέχεια των παραρτημάτων του ενώ το 2010 αποφάσισε να φύγει από τον όμιλο και να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία εστιατορίων, με τίτλο The Social Company. Μέχρι και σήμερα, τα κέρδη του Jason Atherton ξεπερνούν τα 60 εκατ. στερλίνες ετησίως.

https://www.instagram.com/p/CI05tbDB3AP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Jason Atherton διατηρεί εστιατόρια σε διάφορα μέρη του κόσμου (Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Σεντ Μόριτζ κα.), ενώ το Pollen Street Social, το οποίο άνοιξε τον Απρίλιο του 2011 στο Mayfair στο Λονδίνο, έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Michelin. Το εστιατόριο έχει καταταχθεί στο νούμερο έξι στα κορυφαία 50 εστιατόρια του Good Food Guide 2013 & 2014 και στο νούμερο τρία στον οδηγό του 2016 ενώ έχει λάβει ποικίλες διακρίσεις και βραβεία.

Η επιτυχημένη πορεία του έχει φτάσει μέχρι και τη Μύκονο, όπου ο διάσημος σεφ έκανε το ντεμπούτο ανοίγοντας το Mykonos Social, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Santa Marina.

Τα τέσσερα βιβλία 

Η επιτυχία και αναγνωρισιμότητα τον έχουν κρατήσει προσγειωμένο και ταπεινό. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι πρώτα σεφ και μετά επιχειρηματίας. Επιπλέον, ο Jason Atherton έχει γράψει τα εξής τέσσερα βιβλία: Maze: The Cookbook, Gourmet Food for a Fiver, Social Suppers και Social Sweets. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA