Μενού
  • Α-
  • Α+

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και η ιστορία του συζύγου που σκότωσε τη 19χρονη Καρολάιν, ανασύρει στη σκέψη μια άλλη υπόθεση: εκείνη του Αμερικανού Κρις Γουότς (Chris Watts), που σκότωσε σύζυγο και δυο κόρες. Η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας περιγράφεται σε ντοκιμαντέρ του Netflix που έχει τίτλο: American Murder: The Family Next Door.  

Το καλοκαίρι του 2018 έπρεπε να ήταν χαρούμενο για την οικογένεια Watts. Ο σύζυγος Chris Watts , τότε 33 ετών, και η σύζυγος του Shan'ann, 34 ετών, μόλις είχαν μάθει ότι περίμεναν το τρίτο παιδί τους, έναν γιο. Είχαν ήδη την 4χρονη Bella και την 3χρονη Celeste και ζούσαν ευτυχισμένοι στο Frederick του Κολοράντο.

Επιφανειακά φαινόταν να είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια αλλά οι φίλοι της Shan'ann άκουγαν παράπονα σοβαρά και γκρίνια. Ωστόσο, κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει τους ειδεχθείς φόνους που επρόκειτο να βάλουν τέλος στην ευτυχία τους.

Το χρονικό της φρίκης

Ας παρακολουθήσουμε κομμάτι κομμάτι την ιστορία του ζεύγους Watts από τη γνωριμία τους μέχρι την τραγική κατάληξη: 

2010: Το ζευγάρι συναντιέται όταν ο Chris στέλνει στον Shan'ann ένα αίτημα φιλίας στο Facebook

2012: Η Shan'ann και ο Chris παντρεύονται και το ζευγάρι εγκαθίσταται στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας. 

2013: Γεννιέται η Μπέλλα, το πρώτο τους παιδί

2015: Γεννιέται η δεύτερη κόρη, η Σελέστε. Την ίδια χρονιά το ζευγάρι αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, που οδηγούν σχεδόν σε οικονομική κατάρρευση.

2018: Η Shan'ann δημοσιεύει ένα βίντεο στο Facebook λέγοντας: «Μου αρέσει να ξυπνάω τώρα τα Σάββατα και να μπορώ να απολαύσω την οικογένειά μου.Πιστεύω ότι όλα στη ζωή συμβαίνουν για έναν λόγο και πιστεύω επίσης ότι οι άνθρωποι τοποθετούνται στη ζωή μας για έναν λόγο», Στο βίντεο εικονίζεται ο Chris να παίζει με τα κορίτσια. Τον ίδιο χρόνο σε άλλο βίντεο ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη της Shan'ann: «Ωχ ... το κάναμε ξανά. Είναι φοβερό». Εκείνο τον χρόνο ο Κρις αρχίζει να έχει επαφή με την  Νίκολ Κέσινγκερ που εξελίσσεται σε ερωτική σχέση σοβαρή. Λέει στη Νίκολ ότι είναι σχεδόν διαζευγμένος. Η Νίκολ Κέσινγκερ, σύντομα ψάχνει για νυφικό στο διαδίκτυο!

13 Αυγούστου 2018: Ο Chris σκοτώνει τη Shan'ann και τις κόρες τους! Ο Chris ξυπνά τη Shan'ann καθώς ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά και θέλει να μιλήσει για το μέλλον τους, σύμφωνα με την μετέπειτα ομολογία του. Παρόλο που η Shan'ann κυοφορεί τον γιο τους, τον οποίο είχαν ήδη ονομάσει Nico Lee , της αποκαλύπτει την εξωσυζυγική σχέση του και την πρόθεσή του να χωρίσουν.

Η Shan'ann εξοργίζεται και του απαντά ότι ο δεν θα δει ξανά τα παιδιά, τότε ο Chris  τη στραγγαλίζει. Η Μπέλλα, που ήταν 4 ετών, μπαίνει στο δωμάτιο και ρωτά τι έγινε με τη μαμά. Ο Chris τυλίγει τη Σανάν σε μια κουβέρτα και τη μεταφέρει στο φορτηγό του. Βάζει και τα δύο παιδιά στο πίσω κάθισμα και πηγαίνει στο χώρο εργασίας του. Στη συνέχεια πνίγει τη Celeste στο πίσω κάθισμα και βάζει το σώμα της σε μια δεξαμενή πετρελαίου και κάνει το ίδιο με τη Μπέλλα. Ο Κρις θάβει επίσης το σώμα της συζύγου του.

13 Αυγούστου 2018, 5:15 π.μ.: Ο Chris ισχυρίζεται ότι έφυγε για δουλειά. Η συνάδελφος και φίλη της Shan’ann, Nickole Atkinson προσπάθησε να τη βρει στο τηλέφωνο αλλά η Shan’ann δεν απαντούσε. Τότε η Nickole αποφάσισε να καλέσει τον Κρις, στη δουλειά ενώ παράλληλα τηλεφώνησε και στην αστυνομία. Ένας αστυνομικός έφτασε για να κάνει έλεγχο και όλοι διαπίστωσαν ότι η Shan’ann αλλά και οι κόρες τους είχαν εξαφανιστεί. Οι ερευνητές ανακάλυψαν το πορτοφόλι της Shan’ann που περιείχε το τηλέφωνο και τα κλειδιά της. Το αυτοκίνητό της, είχε ακόμη τα παιδικά καθίσματα και βρισκόταν στο γκαράζ. Την επόμενη ημέρα, δηλώθηκαν επισήμως ως αγνοούμενοι και ο Chris εκλιπαρεί για την επιστροφή της οικογένειάς του στις τοπικές ειδήσεις.

15 Αυγούστου 2018: Ο Κρις αποτυγχάνει σε τεστ πολυγραφίας και παραδέχεται ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του, κατηγορώντας την ψεύτικα για την κόπωση των κορών Το FBI συμμετέχει στην αναζήτηση για τη μητέρα και τις κόρες που αγνοούνται. 

16 Αυγούστου 2018: Βρέθηκαν τα πτώματα των Shan'ann, Bella και Celeste. Οι τρεις σοροί ανακαλύπνται στο εργοτάξιο του Chris. Την ίδια μέρα, ο Chris εμφανίζεται  στο δικαστήριο του Weld County για κατάθεση και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση. 

21 Αυγούστου 2018: Ο Κρις κατηγορείται για τρεις δολοφονίας πρώτου βαθμού.

https://www.youtube.com/watch?v=ep8iKiQNSrY

6 Νοεμβρίου 2018: Ο Κρις παραδέχεται την ένοχή του για όλες κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο Κρις εμφανίζεται στο δικαστήριο και δηλώνει ένοχος. Η οικογένεια της Shan'ann ζητά να μην του επιβληθεί η θανατική ποινή. Πολλά ακούστηκαν στη συγκεκριμένη δίκη. Ο κατηγορούμενος άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του, αναφέροντας μάλιστα ότι η γυναίκα του ήταν αυτή που σκότωσε τα παιδιά τους κι εκείνος βλέποντας το περιστατικό από την κάμερα ενδοεπικοινωνίας, θόλωσε και πήγε να τη στραγγαλίσει.  

19 Νοεμβρίου 2018: Ο Chris καταδικάζεται σε 5 φορές ισόβια. Ο δικαστής Marcelo Kopcow χαρακτηρίζει  τη δολοφονία: «Το πιο απάνθρωπο και άθλιο έγκλημα που έχω χειριστεί στη ζωή μου, μέσα στις χιλιάδες υποθέσεις που έχουν περάσει από τα χέρια μου». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA