Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πήγαινε-έλα στο OPEN συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και την Παρασκευή (30/7) ήταν η ώρα του καναλιού να ανακοινώσει κι επίσημα τη «μεταγραφή» της Μπέττυς Μαγγίρα. Η συμφωνία των δύο πλευρών ήταν δεδομένη και με την χθεσινή ανακοίνωση, επισημοποιήθηκε ουσιαστικά πως θα είναι η αντικαταστάτρια της Κατερίνας Καινούργιου, καθώς θα αναλάβει την καθημερινή πρωινή ζώνη του καναλιού.

«Με μεγάλη χαρά η οικογένεια του OPEN καλωσορίζει τη Μπέττυ Μαγγίρα. Αεικίνητη, δυναμική, ευαίσθητη, με συνεχή παρουσία σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο, η Μπέττυ έχει αποδείξει ότι είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο, με αστείρευτες δημιουργικές ιδέες και αμέριστη αφοσίωση σε ό,τι καταπιάνεται. Από τη νέα σεζόν, η Μπέττυ ανοίγει την πόρτα στην πρωινή ζώνη του OPEN με ένα μεγάλο ζεστό χαμόγελο και φέρνει μαζί της κέφι, θετική διάθεση και άπλετο χιούμορ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του OPEN ενώ η ανακοίνωση συμπληρώνεται από τη φωτογραφία της Μαγγίρα την ώρα που υπογράφει το νέο συμβόλαιο. Με δεδομένη την παραπάνω συμφωνία, η Ελένη Τσολάκη φαίνεται πως θα «μετακομίσει» στο Σαββατοκύριακο, στη θέση της Σίσσυς Χρηστίδου.

H Μπέτυ Μαγγίρα τη στιγμή που υπογράφει το συμβόλαιό της

Στη Nova η Σιλβεστριάδου;

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Today η γενική διευθύντρια του OPEN, Κική Σιλβεστριάδου είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο - κλειδί στη Nova. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα που δεν έχει διαψευστεί προς το παρόν «πολύ κοντά σε μια πολύ σημαντική «μεταγραφή» φαίνεται πως βρίσκεται η Nova, εντάσσοντας στο δυναμικό της ένα στέλεχος με πολυετή πείρα στην ελληνική τηλεοπτική αγορά και με σημαντικό τεχνοκρατικό υπόβαθρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στη Νova μετακινείται η Κική Σιλβεστριάδου, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Executive Director για την τηλεόραση της Nova».

Οριστικά τέλος από το OPEN η Νίκη Λυμπεράκη

Τη λύση της συνεργασίας του με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ανακοίνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει το reader.gr. Με μια λιτή ανακοίνωση, ο τηλεοπτικός σταθμός Open έκανε γνωστή τη λύση της συνεργασίας του με την κεντρική anchorwoman του σταθμού, Νίκη Λυμπεράκη, που ήταν δύο χρόνια στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου. Η δημοσιογράφος αποτέλεσε, επιτυχώς, τη βασική αιχμή στην προσπάθεια του καναλιού να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στον τομέα της ενημέρωσης με ήπιους τόνους, δημοσιογραφική επάρκεια και ψύχραιμη κάλυψη των γεγονότων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ολοκληρώνεται η συνεργασία του ΟΡΕΝ με τη Νίκη Λυμπεράκη, η οποία από τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της απήχησης του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων. Το ΟΡΕΝ την ευχαριστεί και της εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά βήματά της». Το μεγάλο φαβορί για να τη διαδεχτεί είναι η Πόπη Τσαπανίδου.

Παραιτήθηκε η Μαρία Σαγανά

Την ίδια στιγμή, στο ίδιο κανάλι, συνεχίζονται οι αλλαγές προσώπων σε υψηλό επίπεδο. Η Μαρία Σαγανά, διευθύντρια προγράμματος από τον Μάιο του 2020, υπέβαλλε την παραίτησή της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε ταύτιση απόψεων με τον σταθμό ως προς τη στρατηγική και τη δημιουργία προγράμματος. Η αποχώρησή της έρχεται λίγο διάστημα μετά τις αποχωρήσεις της Κατερίνας Καινούργιου και της Σίσσυς Χρηστίδου. Παρελθόν αποτελεί και ο Κώστας Σφικτός, υπεύθυνος προγραμματισμού, έρευνας και στρατηγικού σχεδιασμού προγράμματος. Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον τελευταίο να οδεύει προς τον ΑΝΤ-1.

Αλλαγή προσώπου στις Βρυξέλλες

Τέλος, αλλαγή προσώπου θα υπάρξει και στην ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες. Η Μαρία Ψαρά αποχώρησε, καθώς συμφώνησε με το STAR και θα καλύπτει το ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες. Η Μαρία Αρώνη αναμένεται να πάρει τη θέση της. Η τελευταία δούλευε επί πολλά χρόνια ως ανταποκρίτρια από τις Βρυξέλλες για τον ΑΝΤ-1.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA