Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε η Νόνα Γκαπριντασβίλι κατά του Netflix και ζητάει αποζημίωση 5 εκατομμύρια δολαρίων. Η Γεωργιανή σκακίστρια υποστηρίζει πως στη δημοφιλή σειρά «The Queen's Gambit» διαστρεβλώνονται τα επιτεύγματά της.

Διαβάστε ακόμη: Don't Look Up: Έχουμε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας που θα δουν όλοι στο Netflix με Di Caprio και Lawrence

Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, και βασίζεται σε μία σκηνή στο φινάλε της σειράς, στην οποία ένας σχολιαστής ακούγεται να λέει ότι «το μόνο πραγματικά ασυνήθιστο με την Μπεθ Χάρμον είναι το φύλο της κι ακόμη κι αυτό δεν είναι μοναδικό στη Ρωσία. Υπάρχει η Νόνα Γκαπριντασβίλι, αλλά αυτή είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών και δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ άντρες». «Ο ισχυρισμός ότι η Γκαπριντασβίλι "δεν αντιμετώπισε ποτέ άντρες" είναι καταφανώς ψευδής, καθώς επίσης σεξιστικός και απαξιωτικός» αναφέρουν τα νομικά έγγραφα.

https://www.instagram.com/p/CT6tvPILJ9t/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Νόνα Γκαπριντασβίλι είναι η πρώτη γυναίκα που της απονεμήθηκε ο τίτλος του «Grandmaster» από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκακιού το 1978. Έχει διακριθεί πολλές φορές και έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών πέντε φορές και το Σοβιετικό Πρωτάθλημα Σκακιού Γυναικών άλλες πέντε. Η θρυλική σκακίστρια ζει στη Γεωργία και συνεχίζει να αγωνίζεται σε τουρνουά σκακιού ηλικιωμένων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA