Μενού
  • Α-
  • Α+

Επτά χρόνια μετά την αυλαία της τηλεοπτικής εκπομπής, οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη επέστρεψαν μέσα από τη συχνότητα του ALPHA. Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής επανήλθε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα για να ακουστεί και πάλι η γνώριμη του φράση «καλησπέρα, καλησπέρα».

Διαβάστε ακόμη: Σταύρος Θεοδωράκης: Επιστρέφει στην τηλεόραση με τους Πρωταγωνιστές - Το τρέιλερ

«Καλησπέρα, καλησπέρα. Πόσο καιρό έχουμε να συναντηθούμε; Ποτέ δεν μου άρεσε να μετράω τα χρόνια και δεν θα το κάνω και τώρα. Αλλά πόσα και πόσα δεν ζήσαμε χώρια. Αναποδιές, ανηφόρες, κατηφόρες μεγάλες. Και γω τις κατηφόρες τις φοβάμαι πιο πολύ από τις ανηφόρες. Λύπες αλλά και χαρές. Φτάσαμε για άλλη μια φορά στην άκρη του γκρεμού αλλά δεν πέσαμε. Ισορροπήσαμε», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην έναρξη της εκπομπής. 

«Ελλάδα γεια σου, Ελλάδα γεια σου. Σε ξεμυαλίζει η ομορφιά σου, που λέει και ο Νιόνιος. Ας σμίξουμε λοιπόν ξανά σε μια σχέση που δεν ήταν ποτέ «ο παρουσιαστής και οι τηλεθεατές». Είμαι ο Σταύρος και είστε εσείς αυτοί για τους οποίους επιστρέφουν οι Πρωταγωνιστές. Οι ιστορίες μας περιμένουν στις φωλιές τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.  «Με το κρασί στο αίμα» από την φωνή του Σωκράτη Μάλα ακούστηκε στην έναρξη όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Να ‘μαστε πάλι εδώ ξανά στον ίδιο στεναγμό αβέβαιοι πως ήρθαμε, κανένας δε θυμάται. Με το κρασί στο αίμα μας και με καλό καιρό ήρθαμε να ξυπνήσουμε την πόλη που κοιμάται».

Στην πρώτη εκπομπή έγιναν αναφορές στον Βασίλη Φιλιώρα, τον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στις μεγάλες φωτιές του Αυγούστου. Οι φίλοι του μπήκαν ξανά στα καμένα και μίλησαν στον Σταύρο Θεοδωράκη για τον ήρωα τους. Επίσης, ένας παπάς της Ζακύνθου μίλησε για το πως αντιτάχθηκε στους αρνητές του κορονοϊού. Στην κάμερα των «Πρωταγωνιστών» μίλησε η Αφγανή Φαουζία Αλιζάντα η οποία αναφέρθηκε στα ξενύχτια που έκανε για να μάθει ελληνικά και συμβούλεψε τις συμπατριώτισσές της που ζουν στην Κυψέλη να μην κρύβονται πίσω από τις μαντίλες. Στους «Πρωταγωνιστές» εμφανίστηκε η αστυνομικός που συνέλαβε δύο άντρες που έδερναν και βίαζαν ιερόδουλες στην Αθήνα καθώς επίσης και ο αστυνόμος που εξιχνίασε την επίθεση με βιτριόλι

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA