Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν κάναμε ένα γκάλοπ στο κοινό σχετικά με το κορυφαίο σόου ταλέντων αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, τότε το The Voice θα κέρδιζε με διαφορά την πλειοψηφία των απαντήσεων. Βλέπεις, το μουσικό σόου του ΣΚΑΪ καταφέρνει σε κάθε χρονιά προβολής του να κεντρίζει το ενδιαφέρον, ενώ κάτι τέτοιο συμβαίνει και φέτος με τα νούμερα τηλεθέασης να παραμένουν σταθερά πάνω από το 20%.

Διαβάστε ακόμη: The Voice: Το πιο γρήγορο γύρισμα καρέκλας στην ιστορία του σόου έγινε στην Ελλάδα

Πριν μερικές ημέρες, είχαμε ασχοληθεί με το πιο γρήγορο γύρισμα καρέκλας στην ιστορία του The Voice παγκοσμίως, το οποίο έγινε στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά θα καταπιαστούμε με κάτι άλλο, που πιθανότατα οι φανς του μουσικού σόου να έχουν παρατηρήσει πως συμβαίνει αρκετά συχνά.

Αν και παρακολουθούμε (προφανώς) την ελληνική εκδοχή του The Voice, οι τέσσερις κριτές δύσκολα πείθονται να γυρίσουν τις καρέκλες τους όταν ένας παίκτης εμφανίζεται στη σκηνή, ερμηνεύοντας κάποιο ελληνικό τραγούδι.

Η αλήθεια είναι πως έχω παρακολουθήσει σχεδόν κάθε επεισόδιο, κάθε χρονιάς του The Voice και αυτό το πράγμα γίνεται κατ' εξακολούθηση. Γιατί; Οι λόγοι είναι δύο. Είτε επειδή οι παίκτες επιλέγουν κάποιο κομμάτι που έχει συνδεθεί στο μυαλό μας με μια συγκεκριμένη φωνή, όπως για παράδειγμα του Στέλιου Καζαντζίδη, της Ελένης Βιτάλη ή του Αντώνη Ρέμου, είτε επειδή καταφεύγουν στην επιλογή ενός «εύκολου» ελληνικού τραγουδιού, από το οποίο οι κριτές δεν μπορούν να καταλάβουν αν είναι όντως ξεχωριστή η φωνή του διαγωνιζόμενου ή όχι.

Ειδικά το τελευταίο έχουμε παρατηρήσει πως το χρησιμοποιούν συχνά οι κριτές ως δικαιολογία, όταν τελικά ολοκληρώνεται το κομμάτι και γυρίζουν αναγκαστικά οι καρέκλες τους. Έχει συμβεί αρκετές φορές μάλιστα, να ζητήσουν από τον παίκτη να τραγουδήσει εκείνη την ώρα κάτι άλλο, καταλαβαίνοντας πως έκαναν λάθος τόσο εκείνοι που δεν γύρισαν νωρίτερα, όσο και αυτός που δεν επέλεξε να τραγουδήσει ένα άλλο κομμάτι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA