Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η αγαπημένη τραγουδίστρια, Πέγκυ Ζήνα, η οποία πρωταγωνιστεί στη μουσική σκηνή τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό της πολλές μεγάλες επιτυχίες, χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. 

Διαβάστε ακόμη: Ευρυδίκη: Το πρόβλημα υγείας που την ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις της

Και όμως στα πολύ πρώτα της βήματα είχε δυσκολευτεί πολύ αφού το πρώτο της τραγούδι «Αν πας με άλλη» ναι μεν έκανε τότε τεράστια επιτυχία και έγινε σλόγκαν, τη «στάμπαρε» πολύ, όμως, αφού μετά κανένας στιχουργός δεν ήθελε να της δώσει τραγούδι. 

Η Πέγκυ Ζήνα εξήγησε τι συνέβη τότε:

«Δεν ήταν επιλογή μου αυτός ο δίσκος, απλά ήμουν 19 χρονών και η εταιρεία που βρισκόμουν, ανάλογα με την εμφάνισή μου και το νεαρό της ηλικίας μου, μου έδωσαν ένα τραγούδι "με σλόγκαν", το "Αν πας με άλλη, θα σου σπάσω το κεφάλι". Η πιο σωστή κριτική που είχα διαβάσει έλεγε τότε: "Κρίμα το κοριτσάκι που το σύστησαν με λάθος τρόπο". Δεν ήθελα να το πω το τραγούδι, θυμάμαι στο στούντιο έκλαιγα. Θέλω να πω όλα τα υπόλοιπα, όχι αυτό. Τότε ήταν και της μόδας τα σλόγκαν, όμως, εμένα με ταλαιπώρησε πολύ. Μετά, δεν μου έδινε κανείς τραγούδια, ακόμη και φίλοι μου. Δεν λέγανε "δεν δίνω τραγούδι στην Πέγκυ Ζήνα", έλεγαν "δεν δίνω στην αν πας με άλλη". Με στάμπαρε πολύ. Το "Έχει σύννεφα απόψε" (Δυστυχώς) ήταν η πρώτη μου ουσιαστική επιτυχία. Όταν είδα 3.000 άτομα να μου το τραγουδάνε, δεν μπορούσα να συνεχίσω από τα κλάματα».

Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν ανήκε στο άλμπουμ «Μαζί σου» που έβγαλε πολλές επιτυχίες: «Μαζί σου», «Άλλη μια βραδιά», «Είμαι καλά», «Ούτε να το σκέφτεσαι» και καθιέρωσε την Πέγκυ Ζήνα στη συνείδηση του κόσμου ως ένα από τα πρώτα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.

Την περίοδο εκείνη η αγαπημένη τραγουδίστρια έκανε καθημερινά sold out εμφανίσεις στα Αστέρια της Γλυφάδας, παίρνοντας παράταση στην παράταση λόγω της τεράστιας προσέλευσης, ενώ έκτοτε η πορεία της μόνο ανοδική ήταν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA