Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Ουκρανοί βρίσκονται στα «κάγκελα» με τη δεύτερη σεζόν της σειράς «Emily in Paris», καθώς σύμφωνα και με τον υπουργό πολιτισμού της χώρας, προωθεί στερεότυπα κατά του ουκρανικού λαού. Η σειρά του Netflix διηγείται την ιστορία μιας νεαρής Αμερικανίδας - την οποία υποδύεται η Lily Collins - η οποία ταξιδεύει στη γαλλική πρωτεύουσα για δουλειά. Στη νέα σεζόν, η Πέτρα, μια Ουκρανή, κλέβει ένα μαγαζί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της με την πρωταγωνίστρια.  Η Πέτρα, την οποία υποδύεται η Ουκρανή ηθοποιός Ντάρια Πάντσενκο, απεικονίζεται επίσης να έχει κακή αίσθηση της μόδας και φοβάται μήπως απελαθεί.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Oleksandr Tkachenko, χαρακτήρισε τον χαρακτήρα ως «καρικατούρα» και «προσβλητική». «Έτσι φαίνονται οι Ουκρανοί στο εξωτερικό;», έγραψε ο υπουργός στο Telegram.  Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Tkachenko έστειλε επιστολή στην υπηρεσία streaming διαμαρτυρόμενος για την απεικόνιση της Petra, σύμφωνα με το BBC.

Άλλοι επέλεξαν να υπερασπιστούν τη σειρά, όπως η ουκρανή παραγωγός ταινιών Natalka Yakymovych που είπε: «Λοιπόν, σε μια τηλεοπτική σειρά, οι αρνητικοί χαρακτήρες μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Ουκρανοί; Προφανώς, όλοι θα θέλαμε να είναι από τη Μόσχα, αλλά δεν παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω σειρά δέχεται κριτική για την απεικόνιση διαφορετικών εθνικοτήτων. Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν, επικρίθηκε, ιδιαίτερα στη Γαλλία, για την προώθηση στερεοτυπικών εικόνων της πόλης και των κατοίκων της. Παρουσιάζει τους Γάλλους ως αγενείς ανθρώπους που φορούν μπερέδες και συχνά απατούν τους συντρόφους τους. Στη νέα σειρά της εκπομπής εμφανίζεται ο Άλφι, ένας Βρετανός που περνά την ώρα του πίνοντας σε παμπ και βλέποντας ποδόσφαιρο. Ο Ντάρεν Σταρ, δημιουργός της σειράς, έχει δηλώσει πως έχει βασιστεί στις δικές του εμπειρίες από την επίσκεψή του στο Παρίσι. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA