Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιστρέφει σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, το πολυαναμενόμενο «MasterChef 6» με την πρεμιέρα του δημοφιλούς ριάλιτι μαγειρικής να ξεκινά στις 21:00 το βράδυ. Οι εδώ και χρόνια κριτές του MasterChef, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης παίρνουν τις θέσεις τους στο πλατό για να μας συστήσουν τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι, αν κρίνουμε από τις έως τώρα δηλώσεις της κριτικής επιτροπής, είναι καλύτεροι και πιο ετοιμοπόλεμοι από κάθε άλλη χρονιά.

Μάλιστα η επιστροφή του ριάλιτι μαγειρικής έρχεται μία περίοδο κρίσιμη για την τηλεθέαση καθώς το τηλεοπτικό κοινό φέτος φαίνεται διχασμένο μεταξύ ριάλιτι και μυθοπλασίας, ενώ ακόμα και το Survivor δείχνει να μην έχει την αίγλη των προηγούμενων ριάλιτι επιβίωσης που έκανε θραύση στην τηλεθέαση. Ετσι το MasterChef έρχεται να... ταράξει τα νερά, με την παραγωγή να κάνει λόγο για μία από τις πιο υποσχόμενες σεζόν που έχουν υπάρξει.

Θα σημάνει επίσης επιστροφή σε κανόνες ανταγωνισμού που δεν ίσχυαν την περασμένη σεζόν. Διότι φέτος, εκτός του Survivor, το show θα βρεθεί αντιμέτωπο με δύο σειρές, που έχουν κατακτήσει το κοινό, τον «Σασμό» και τη «Γη της Ελιάς». Και οι δύο προβάλλονται την ίδια ώρα και, μέχρι στιγμής, το τηλεοπτικό κοινό μοιάζει «κολλημένο» στις περιπέτειες των αγαπημένων του ηρώων σε Κρήτη και Μάνη. Και για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, ο Ατζούν Ιλιτζαλί, ο πολυμήχανος παραγωγός του Survivor ετοιμάζει αντεπίθεση με νέους παίκτες, οι οποίοι, ελπίζει, ότι θα τονώσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για τα τεκταινόμενα στον Άγιο Δομίνικο.

Πάντως, οι κριτές του «MasterChef» δεν δείχνουν να ανησυχούν από τον ανταγωνισμό. Έχουν εμπιστοσύνη στα ταλέντα των διαγωνιζόμενων –«ούτε ένα κοκαλάκι δεν έχω βρει έως τώρα» δήλωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς- και πιστεύουν ότι τα δύο ανταγωνιστικά μαγειρικά show ατύχησαν λόγω κακού προγραμματισμού.

Κάθε πότε θα προβάλλεται το MasterChef 6

Όπως είναι καθιερωμένο, το MasterChef ξεκινάει «συντηρητικά» με δύο επεισόδια την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Οι συγκεκριμένες ημέρες και ώρες προβολής θα ισχύσουν έως και τα μέσα Φεβρουαρίου οπότε θα ολοκληρωθεί η φάση των bootcamps.

Στη συνέχεια ο ανταγωνισμός θα δυσκολέψει και το show θα προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ενώ την Κυριακή θα παρακολουθούμε το MasterClass.

Τα πρώτα πλάνα από την πρεμιέρα του MasterChef

Από την πλευρά τους, οι Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς δηλώνουν πανέτοιμοι για μία ακόμη σεζόν του πρωτότυπου, παγκόσμιου τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει δημοσιεύτηκαν και τα πρώτα πλάνα της πρεμιέρας. 

Οι τρεις κριτές βρίσκονται στα γυρίσματα των auditions και εκεί πρωταγωνιστούν τα αστεία, τα γέλια και τα πειράγματα μεταξύ των τριών σεφ. Μάλιστα, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δυσκολεύεται να πει τη λέξη «αμφιβληστροειδής», αλλά μάταια. Όσο και να προσπαθούν να τον βοηθήσουν οι Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό.

Ρεκόρ συμμετοχών

Οι υποψήφιοι έχουν 35 λεπτά στη διάθεσή τους, ώστε να ετοιμάσουν ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους κριτές, και που θα τους χαρίσει μία από τις πολυπόθητες ποδιές. Ενδεικτικό είναι το ρεκόρ συμμετοχών που καταγράφηκε φέτος, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 8.000, παρόλο που υπήρχαν ήδη δύο νέοι μαγειρικοί διαγωνισμοί στο πρώτο μισό της σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος θα υπάρξουν εξωτερικά γυρίσματα, τα οποία είχαν σταματήσει λόγω κορονοϊού τις προηγούμενες δύο σεζόν.

Ο άνθρωπος, που θα επινοεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων, θα είναι ο έμπειρος Νίκος Θωμάς. Ο έμπειρος chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος θα είναι ο Food and Styling Chef του MasterChef 2022.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA