Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι λογικό αυτές τις ημέρες η ψυχαγωγία να έρχεται σε δεύτερη μοίρα στα τηλεοπτικά κανάλια. Ο κόσμος περιμένει με αγωνία να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε άλλη είδηση να έρχεται δεύτερη. Στο σημερινό Τηλεκοντρόλ, λοιπόν, ρίχνουμε μια ματιά στο τι γίνεται με τα «πρωινάδικα» αυτή την εβδομάδα.

Τι βλέπουμε στις πρωινές εκπομπές τις τελευταίες ημέρες

Την πρώτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, την περασμένη Πέμπτη (24/2) δεν βγήκε στον «αέρα» καμία πρωινή εκπομπή. Επικράτησε «παγωμάρα» στους διαδρόμους των καναλιών, με την ψυχαγωγία να κάνει στην άκρη για χάρη της ενημέρωσης. Κάτι τέτοιο είδαμε να συμβαίνει και την Παρασκευή, ενώ από το πρωί της Δευτέρας (28/2) τα κανάλια προσπάθησαν να μπουν σε μια κάποια κανονικότητα στη ροή του προγράμματός τους.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ: Ενας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι πυρηνικός και ολέθριος

Έτσι, είδαμε να επανέρχονται οι εκπομπές της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα, της Ιωάννας Μαλέσκου και της Κατερίνας Καινούργιου. Το ίδιο συνέβη και στο MEGA με την Δανάη Μπάρκα και την Ελένη Μενεγάκη στη συνέχεια. Πώς διαμορφώθηκε τώρα η σκαλέτα των εκπομπών αυτών;

Προφανώς και όλα τα «πρωινάδικα» παραχώρησαν ένα κομμάτι της εκπομπής τους στις εξελίξεις του πολέμου. Άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό. Το ενημερωτικό ΣΚΑΪ, με την Ιωάννα Μαλέσκου κατάφερε να κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ Survivor και πολέμου. Έπρεπε άλλωστε να προωθήσει και το ριάλιτι του σταθμού, το οποίο διατηρεί σταθερά τα καλά του νούμερα.

Από την άλλη, το «Πρωινό» του ΑΝΤ1, με τον έμπειρο σε θέματα ενημέρωσης Γιώργο Λιάγκα στο τιμόνι είδαμε να αφιερώνει περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο σε συνεντεύξεις ανθρώπων στην Ουκρανία. Βέβαια, δεν έλειψαν και κάποιες υπερβολές, όπως μερικά δάκρυα της Φαίης Σκορδά στον τηλεοπτικό «αέρα».

Η Κατερίνα Καινούργιου και η εκπομπή της ασχολήθηκαν λιγότερο με τον πόλεμο και περισσότερο με το εγχώριο lifestyle. Προσπάθησαν να ξεφύγουν από την σκληρότητα των ειδήσεων της Ουκρανίας, μεταφέροντας θέματα σχετικά με το Bachelor, το Survivor, τον Μάρκο Σεφερλή και τον Μαυρίκιο Μαυρικίου. Οκ, ο κόσμος σίγουρα χρειάζεται να πάρει μια «ανάσα», αλλά μήπως καταλήγουμε τελικά εκτός πραγματικότητας;

Πάντως, το OPEN από την πλευρά του πάτησε «pause» στο πρωινό της Μπέττυς Μαγγίρα και στηρίζει απόλυτα το πρόγραμμά του στις ειδήσεις για τα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο. Το κοινό όχι μόνο δείχνει να το εμπιστεύεται, αλλά το ανέβασε και στην κορυφή της πρωινής ζώνης την Τρίτη (1/3) χαρίζοντάς του το εντυπωσιακό ποσοστό του 16.6% στο δυναμικό κοινό, πάνω από κάθε άλλη εκπομπή που προβαλλόταν την ίδια ώρα στα υπόλοιπα κανάλια.

Ο Νίκος Μουτσινάς ξεκαθάρισε τη θέση του

Παράλληλα, την Τρίτη (1/3) είδαμε και έναν παρουσιαστή να παίρνει ξεκάθαρη θέση σχετικά με το περιεχόμενο της εκπομπής του. Μιλάμε για τον Νίκο Μουτσινά, ο οποίος επέστρεψε στον ΣΚΑΪ με το «Καλό Μεσημεράκι», ωστόσο δεν είχε καμία απολύτως όρεξη να σχολιάσει την lifestyle επικαιρότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στο ξεκίνημα της εκπομπής του ο παρουσιαστής ανέφερε: «Γεια σας παιδιά. Καλό Μεσημεράκι σε όλους. Καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ περίεργα. Είναι πρωτόγνωρα. Δεν ξέρεις πώς να συμπεριφερθείς. Θέλω να ξεκινήσω και να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο για τα μηνύματα που μας έστειλαν, επειδή δεν βγήκαμε Πέμπτη και Παρασκευή. Δεν είναι δική μας απόφαση ούτε να βγούμε ούτε να μη βγούμε, είναι του καναλιού. Οπότε μπράβο στο κανάλι που θεώρησε ότι Πέμπτη και Παρασκευή ότι δεν έπρεπε να γίνει ψυχαγωγίας.

Σήμερα για κάποιον λόγο θεώρησε ότι μπορεί να γίνει ένας τρόπος ψυχαγωγίας. Δεν είναι εύκολο, τα γεγονότα τρέχουν. Μιλάνε, βομβαρδίζουν τα πάντα. Δεν έχω καμία ιδέα για όλα αυτά. Δεν μπορώ να εμπλακώ, το καταλαβαίνετε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θέλω να έχετε όλοι στο μυαλό σας ότι και αυτό εδώ είναι μια εργασία, όπως πηγαίνετε στην εργασία σας έτσι ήρθαμε και εμείς. Απλά η δική μας είναι πιο του τρελού. Θα προσπαθήσουμε όπως μπορούμε να ξεχαστούμε λίγο από όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία και στη Ρωσία και στον πλανήτη γιατί αφορά τους πάντες. Τα πράγματα είναι αδιανόητα. Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι είμαστε στο 2022 και ξαφνικά μιλάμε για πόλεμο, για βομβαρδισμούς, για μεγάλους εγωισμούς και για πράγματα που δεν γνωρίζουμε».

Γιατί αναγκάστηκε η εκπομπή να επιστρέψει, ενώ ο παρουσιαστής φανερά δεν ήθελε κάτι τέτοιο; Προφανώς γιατί υπάρχουν και συμφωνημένα διαφημιστικά πακέτα και χορηγοί, που δεν γινόταν να μείνουν στον «πάγο». Όλο αυτό, βέβαια, που έγινε ίσως να επηρεάσει και τη συνέχεια της συνεργασίας του Νίκου Μουτσινά με τον σταθμό του ΣΚΑΪ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA