Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την «άτακτη» Σάσα Παπαδήμα (Κατιάνα Μπαλανίκα) και τις δονήσεις της μέχρι την «αιώνια ζωηρή» Θεοπούλα (Έφη Παπαθεοδώρου) που δεν κόβει το σεξ και από την Ντένη Μαρκορά (Ντίνα Κώνστα) που δεν πιστεύει τις ντεκαντάνς καταστάσεις στις οποίες μπλέκει με τα κατορθώματα του γιου της μέχρι την Τζένη (Τζένη Μπότση) που βλέπει ότι τον Κωστάκη της (Στράτο Τζώρτζογλου) τον γουστάρει η χωριάτισσα Άννα (Βάνα Μπάρμπα), δεν είναι λίγες οι απολαυστικές τηλεοπτικές ατάκες που πέρασαν αυτομάτως στην καθημερινότητά μας και υιοθετήθηκαν στην καθομιλουμένη. 

Στη συνέχεια ακολουθούν οι δέκα πιο θρυλικές ατάκες που έγιναν σλόγκαν και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια τις συναντάμε και στα social media είτε ως memes είτε gifs «ντύνοντας» αναρίθμητες αναρτήσεις και σχόλια.

Διαβάστε ακόμη: Δώστε μας πίσω «Παραπέντε», «Απαράδεκτους» - Οι 6 σειρές που λατρεύτηκαν και θα σάρωναν με νέα επεισόδια!

Στο Παραπέντε - Θεοπούλα: «Κόβεται το σεξ;»

Η Θεοπούλα (Έφη Παπαθεοδώρου) ξεσπάει για τον παραγκωνισμό της τρίτης ηλικίας στην Ελλάδα, τις περικοπές σε συντάξεις, υγεία, φάρμακα και φυσικά, αποκαλύπτει τι δεν κόβεται ποτέ. Μάλιστα, η ατάκα είχε παίξει τότε κυριολεκτικά παντού, ενώ είχε ντύσει ακόμα και ανεπίσημη διασκευή του τραγουδιού «Sex» της Έλλης Κοκκίνου που μόλις είχε κυκλοφορήσει.  

Ντόλτσε Βίτα - Σάσα: «Έχω ζήσει εγώ δονήσεις»

Όταν η Σάσα (Κατιάνα Μπαλανίκα) προσπαθεί να τα «μπαλώσει» και να μη μαρτυρηθεί το ρομαντικό ταξίδι της Χριστίνας (Άννα Παναγιωτοπούλου) και του Αντώνη (Χρήστος Ευθυμιάδης) στην Κέρκυρα στην κόρη της, Ντορίτα (Κατερίνα Ζιώγου) και την πεθερά Όλγα (Μαρία Φωκά), οι οποίες νομίζουν ότι οι δυο φίλες είναι μόνες τους στη Ρόδο όπου έκανε σεισμό, «κεντάει» με τις ατάκες της. 

Εγκλήματα - Σωσώ: «Πλήττω»

Η Σωσώ (Καίτη Κωνσταντίνου) «πλήττει» στο σπίτι και αποφασίζει να πάρει τηλέφωνο όλο το καστ της θρυλικής σειράς του ΑΝΤ1 και να τους τρολάρει, χτυπώντας τους όλους στα ευαίσθητα σημεία τους. Μόνο που στο τέλος βρήκε και αυτή το δάσκαλό της στο πρόσωπο του μπαρμπα - Αριστείδη (Αθηνόδωρος Προύσαλης).

Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; - Φωφώ: «Έλα, δεν το πιστεύω»

Μία που κόλλησε η βελόνα και η απολαυστική Φωφώ (Ελένη Καστάνη) έλεγε και ξανάλεγε την ατάκα - σταθμό για τη σειρά, μία που κόλλησε στο τηλεοπτικό κοινό όσο καμία άλλη μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενώ την ακούμε μέχρι και σήμερα. 

Είσαι το ταίρι μου - Στέλλα: «Σωτήρη, τι έγινε; Σε πειράξανε;»

Ο Σωτήρης (Αλέξης Γεωργούλης) ανέλαβε να υπερασπιστεί τη Στέλλα (Βίκυ Σταυροπούλου), η οποία, βέβαια, του είχε συστηθεί ως Βίκυ, αλλά όταν η Στέλλα τον είδε να πλακώνεται, έτρεξε να τον βοηθήσει αφού είπε την ατάκα που έμελλε να γίνει viral ειδικά τα τελευταία χρόνια με το όνομα «Σωτήρη» να αλλάζει ανάλογα την περίσταση. 

Love Sorry - Σάκης: «Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη»

Ο έρωτας του Σάκη (Τάσος Χαλκιά) του υδραυλικού με τη γιατρό Λίλυ (Κωνσταντίνα Μιχαήλ) έγραψε ιστορία στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 στην ελληνική τηλεόραση. Και ενώ εκείνη προσπαθούσε να εξηγήσει τα - κατά την ίδια - ανεξήγητα για τα προσωπικά της στον περίγυρό της, ο Σάκης πέταγε την παραπάνω ατάκα και «καθάριζε».

Το Σημάδι του έρωτα - Τζένη: «Τι έγινε Κωστάκη; σε γουστάρει η χωριάτισσα;»

Ίσως από τις ελάχιστες φορές που ατάκα δραματικής σειράς έγινε σλόγκαν με την Τζένη Μπότση που την ξεστόμισε στο «Σημάδι του Έρωτα» ως λαϊκή τραγουδίστρια «Τζένη» να έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της ότι ούτε η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει το πόσο έχει αγαπηθεί.

Κακός Βεζύρης - Αννίτα: «Προσκυνήστε το είδωλο»

Μπορεί η συγκεκριμένη σειρά του Χάρη Ρώμα να μην είχε την ανάλογη επιτυχία των «Μεν και Δεν» που είχαν προηγηθεί, όμως, η ατάκα της τραγουδίστριας Αννίτας Ρασσιά έγραψε ιστορία και πέρασε στην καθομιλουμένη. 

Δύο Ξένοι - Ντένη: «Χριστέ μου, τι ντεκαντάνς»

Απηύδησε η Ντένη Μαρκορά (Ντίνα Κώνστα) με τα κατορθώματα του γιου της, Κωνσταντίνου (Νίκος Σεργιανόπουλος), ψάχνει να κρυφτεί, αλλά δεν μπορεί να μην αυτοσαρκαστεί για το τι ζει που κάνει όλα όσα πέρασε ως «Γιολάντα Ραγιά» στο «Δις Εξαμαρτείν» μερικά χρόνια νωρίτερα να φαντάζουν παιχνιδάκι.

Κωνσταντίνου και Ελένης - Ελένη: «Ωραία τα παπουτσάκια σου, Πέγκυ μου» 

Μετά από δύο χρόνια που πίστευε ό,τι ψέμα της έλεγε ο Μάνθος (Βασίλης Κούκουρας) για να καλύψει τις γκομενοδουλειές του, η Πέγκυ (Μαρία Λεκάκη) επιτέλους είναι ένα βήμα πριν ανακαλύψει την αλήθεια και η Ελένη (Ελένη Ράντου) για να μην την προβάλλει, της αλλάζει την κουβέντα, δίνοντας στο κοινό μια ατάκα ιδανική για αντίστοιχες περιπτώσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA