Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; Μετά από 16 χρόνια, η πιο κλασική τηλεοπτική ερώτηση θα ακουστεί και πάλι. Το απόλυτο τηλεπαιχνίδι γνώσεων επιστρέφει μέσα από τον ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και η πρεμιέρα του θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου, στις 20:00. Με αφορμή, λοιπόν, την επιστροφή του τηλεπαιχνιδιού, είπαμε να θυμηθούμε την ίσως πιο περίεργη νίκη στην ιστορία του.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος: Η πιο επική αντίδραση που είδαμε από παίκτη

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στον Σεπτέμβριο του 2001. Ο ταγματάρχης Τσαρλς Ίνγκραμ είχε πάει για να δοκιμάσει την τύχη του στη βρετανική εκδοχή του τηλεπαιχνιδιού, όμως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει όλο αυτό που θα γινόταν στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά και σπατάλησε δύο από τρεις βοήθειές του στις πρώτες επτά ερωτήσεις. Ωστόσο, μιας και το επεισόδιο έπρεπε να διακοπεί λόγω έλλειψης χρόνου, ο παίκτης συνέχισε και την επόμενη ημέρα.

Μέχρι εκείνο το σημείο είχε κερδίσει 4.000 λίρες. Στο επόμενο επεισόδιο, όμως, ο Ίνγκραμ φαίνεται πως πήγε πολύ πιο καλά οργανωμένος. Απάντησε σωστά στις επόμενες οκτώ ερωτήσεις, κερδίζοντας το ένα εκατομμύριο λίρες, αλλά γρήγορα οι πιο παρατηρητικοί εντόπισαν κάτι περίεργο στη νίκη του. Ένας βήχας που ακουγόταν λίγο πριν απαντήσει σε κάποια ερώτηση ο παίκτης, παραξένεψε πολλούς και τους ανάγκασε να το ψάξουν περισσότερο.

Όπως φάνηκε από την έρευνα, υπεύθυνος για τον βήχα ήταν ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Τέκγουεν Γουίτοκ, ο οποίος βρισκόταν στις θέσεις των υποψήφιων παικτών, αλλά και η γυναίκα του Ίνγκραμ, Νταϊάνα, η οποία είχε πάρει μέρος νωρίτερα στο σόου, κερδίζοντας 32.000 λίρες. Σε κάθε ερώτηση, ο παίκτη διάβαζε δυνατά τις τέσσερις επιλογές και όπου ακουγόταν ο βήχας από το κοινό, ήξερε πως ήταν και η σωστή απάντηση.

Η υπόθεση οδηγήθηκε σε δίκη τον Απρίλιο του 2003, με τον Ίνγκραμ να δηλώνει αθώος, αλλά το δικαστήριο να μην τον πιστεύει και να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή. Παράλληλα, ο καθηγητής που τον βοηθούσε καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Φυσικά, τα λεφτά από το τηλεπαιχνίδι δεν τα πήραν ποτέ.

Μπορεί ο Τσαρλς Ίνγκραμ να νόμιζε πως βρήκε τον τρόπο να ξεγελάσει την παραγωγή του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» και να φύγει με τα χρήματα, ωστόσο το κόλπο του εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο φιάσκο του τηλεπαιχνιδιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA