Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αμάντα Γεωργιάδη πραγματοποίησε την Κυριακή (1/5) την πρώτη της πρόβα για την Eurovision 2022 στο στο Pala Olimpico του Τορίνο. Η ελληνική αποστολή είχε στη διάθεσή της 30 λεπτά για να δει για πρώτη φορά στη σκηνή όλα όσα σχεδιάσει ο Φωκάς Ευαγγελινός για το «Die Together». 

Η Αμάντα ήταν μόνη της στην σκηνή και φορούσε ένα μακρύ, ασημί-λευκό φόρεμα και γύρω της υπήρχαν πεσμένες, άδειες καρέκλες σε ένα μπλε φόντο. Η ηχώ από τα φωνητικά δημιούργησε ένα υπόκωφο, τρομακτικό περιβάλλον. Μια πολύ δραματική συμμετοχή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και στο live της επίσημης ιστοσελίδας της Eurovision. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το τραγούδι «Die Together» αποτελεί μια συναισθηματική μπαλάντα, που είναι σε σύνθεση της ίδιας της Αμάντα μαζί με τον Νορβηγό συνθέτη Bjorn Helge. Το φόρεμα της Αμάντα είναι της διεθνούς φήμης Ελληνίδας σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Αμάντα  Γεωργιάδη εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Eurovision 

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord είναι 24 ετών κι έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Όταν ήταν τριών ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της και κάνοντας εμφανίσεις σε αμέτρητα τηλεοπτικά σόου.

Eurovision: Στην σκηνή οι Maneskin 

Ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού θα διεξαχθεί στο Τορίνο στην Ιταλία στις 10, 12 και 14 Μαΐου, αφού το ιταλικό συγκρότημα «Maneskin» κατάφερε να κερδίσει πέρσι τον τίτλο του νικητή και να εντυπωσιάσει άπαντες. Το Pala Olimpico θα φορέσει τα καλά του και θα υποδεχτεί τις 40 διαγωνιζόμενες χώρες. Μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τους περσινούς νικητές να μην εμφανίζονται στην σκηνή του διαγωνισμού, οι υπεύθυνοι, με ανακοίνωσή τους, είπαν ότι το συγκρότημα θα τραγουδήσει κανονικά στη Eurovision και απέδωσαν τη λάθος συνεννόηση στο γραφείο Τύπου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA