Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο MasterChef οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ και οι παίκτες που έφτασαν στην τελική 10άδα έιχαν την ευκαιρία να παίξουν σε διαφορετικές δοκιμασίες και να κερδίσουν το έπαθλο των 10.000 ευρώ, με τη διαφορά ότι φέτος δεν ήταν ένας ο νικητής, όπως παραδοσιακά συμβαίνει με το Silver Award. Ωστόσο, στο χθεσινό επεισόδιο οι παίκτες περίμεναν πως θα υπάρξει δοκιμασία αποχώρησης ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους Μάριο Λιόλιο, Νίκο Παπαϊωάννου και Δημήτρη Ταϊρίδη, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη.

Διαβάστε ακόμη: MasterChef: Εντάσεις στην κουζίνα, εκτός η Ελισάβετ - Αυτή είναι η τελική 10άδα του διαγωνισμού 

Ένα μεγάλο έπαθλο τους περίμενε, αφού μπορούσαν να διεκδικήσουν 10.000 ευρώ! Το ποσό δεν πήρε μόνο ένας παίκτης, αλλά χωρίστηκε σε τρεις διαφορετικές φάσεις. 2 χιλιάδες, 3 χιλιάδες και 5 χιλιάδες περίμεναν τον νικητή της εκάστοτε δοκιμασίας. Αυγά, κοτολέτες και συκώτι ήταν τα βασικά υλικά που έπρεπε να μαγειρευτούν. Οι διαγωνιζόμενοι κατέβηκαν από τον εξώστη, πήραν θέση πίσω από τους πάγκους και ήταν όλοι αποφασισμένοι να κερδίσουν στις τρεις διαφορετικές μαγειρικές δοκιμασίες.

Σε αυτή απλά, δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση που αναδείχτηκαν από το προηγούμενο επεισόδιο. Οπως ανακοίνωσε ο Πάνος Ιωαννίδης στους επτά από τους δέκα παίκτες που είχαν τα καλύτερα πιάτα και διεκδικούσαν το ποσό, στην πρώτη δοκιμασία οι επίδοξοι σεφ έπρεπε να φτιάξουν το τέλειο Scotch egg.

Στον Νικήτα η παρασκευή τους τού φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολη, με τον Νίκο Π. από τον εξώστη να δηλώνει ότι θα ήθελε να το μαγειρέψει. Στη συνέχεια ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι η καλύτερη προσπάθεια θα κερδίσει τις πρώτες 2.000 ευρώ από το συνολικό ποσό, ενώ αυτοί με τις δύο πιο αδύναμες προσπάθειες δε θα συνεχίσουν στη διεκδίκηση του μεγάλου ποσού.

Στην πρώτη, δοκιμασία του νέου επεισοδίου του MasterChef 2022, οι καταξιωμένοι σεφ – κριτές έψαχναν το τέλειο scotch egg και όπως είδαμε το βρήκαν! Ο Παναγιώτης κατάφερε να τους εντυπωσιάσει με το πιάτο του και να κερδίσει το έπαθλο των δύο χιλιάδων ευρώ. Τις δύο λιγότερο καλές προσπάθειες στη δοκιμασία του scotch egg είχαν ο Χριστόφορος και ο Νίκος. Οι δυο τους ανέβηκαν στον εξώστη και δεν είχαν πια τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις επόμενες δοκιμασίες και να διεκδικήσουν τις 10.000 ευρώ.

Η δεύτερη καμπάνα έκρυβε κοτολέτα και γουακαμόλε και ο νικητής θα κέρδιζε 3.000 ευρώ. Τις δύο καλύτερες προσπάθειες σε αυτή τη δοκιμασία, σύμφωνα με τους τρεις καταξιωμένους σεφ – κριτές του διαγωνισμού, είχαν ο Γιάννος και η Ελπίδα. Το πιάτο της Ελπίδας ήταν εκείνο που κατάφερε να κερδίσει τις 3.000 ευρώ. Η Ελπίδα, ο Γιάννος κι ο Πάνος ήταν οι τρεις επίδοξοι σεφ που διεκδίκησαν το μεγάλο έπαθλο των 5.000 ευρώ στη δοκιμασία της τελικής δεκάδας του MasterChef 2022, με συνολικό έπαθλο τις 10.000.

Με τον Σωτήρη Κοντιζά να ευχαριστεί την Ελπίδα, αφού ανάμεσα στους τρεις είχε την πιο αδύναμη προσπάθεια, Γιάννος και Πάνος, έμειναν να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανέλυσε τα πιάτα και των δύο παικτών. «Δύο πολύ ωραίες προσπάθειες, μία λίγο καλύτερη… Αυτή η λίγο καλύτερη κερδίζει τις 5.000 ευρώ και είναι αυτή του Πάνου», ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τους συμπαίκτες του να ζητωκραυγάζουν.

Ο Πάνος Ιωαννίδης έδωσε συγχαρητήρια και στους δύο, ρωτώντας τον Παναγιώτη τι θα κάνει τις 7.000 ευρώ που συνολικά κέρδισε. Ότι θα πάει κάποιο μακρινό ταξίδι είπε ο επίδοξος σεφ, προσθέτοντας στην κάμερα ότι παρά τη χαρά του θα συνεχίσει στον διαγωνισμό σεμνά και ταπεινά.

Η αλλαγή που εξόργισε το Twitter

Το επεισόδιο έφτασε στο τέλος του και εκεί που όλοι περίμεναν να δουν το τρέιλερ για την επόμενη διαδικασία αποχώρησης μπας και καταλάβουν αν παραμένει ο Μπόμπαινας ή κατά κόσμον Δημήτρης Ταϊρίδης, οι κριτές ανακοίνωσαν πως το επόμενο επεισόδιο περιλαμβάνει όχι την διαδικασία αποχώρησης όπως όλοι περίμεναν αλλά μια ομαδική δοκιμασία σε ανοιχτό χώρο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι κανόνες άλλαξαν λοιπόν για ακόμη μία φορά και το Twitter εξοργίστηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA