Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τηλεοπτική σεζόν σιγά – σιγά ολοκληρώνεται και το τηλεοπτικό τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Το «Τι λες Τώρα» ολοκληρώνει τον κύκλο του στη συχνότητα του Mega. H εκπομπή δεν πρόκειται να συνεχιστεί την επόμενη σεζόν και τόσο η Κατερίνα Καραβάτου όσο και η Μαρία Ηλιάκη δεν συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τον τηλεοπτικό σταθμό της Συγγρού. Μάλιστα μια πληροφορία αναφέρει πως η μεν Κατερίνα Καραβάτου είχε μονοετές συμβόλαιο με το Mega, η δε Μαρία Ηλιάκη με την εταιρία του Νίκου Κοκλώνη Barking Well Media, η οποία τρέχει και την παραγωγή της συγκεκριμένης εκπομπής. Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες εβδομάδες προβολής της εκπομπής τα νούμερα παρέμειναν ιδιαίτερα χαμηλά. Η αλλαγή αρχισυντάκτη στα μέσα της σεζόν απέφερε ελάχιστα οφέλη στους πίνακες τηλεθέασης. Αν και οι δύο παρουσιάστριες διατηρούν καλές σχέσεις με τον τηλεοπτικό σταθμό, αυτή τη στιγμή δεν τους έχει προταθεί η αξιοποίησή τους σε κάποιο άλλο πρότζεκτ. Θολό παραμένει και το τοπίο για την επόμενη μέρα στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου στο Mega. Οι φήμες για νέα ψυχαγωγική εκπομπή με επικεφαλής παρουσιάστρια την Κατερίνα Ζαρίφη δεν επιβεβαιώνονται. Άλλωστε η Κατερίνα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Μαίρη – Μαίρη – Μαίρη» που θα προβληθεί από το Mega την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. 

Διαβάστε ακόμη: Survivor - Trailer: Η ανακοίνωση που θα κάνει ο Γιώργος Λιανός αλλάζει τα πάντα στο παιχνίδι

Το «Σταυρόλεξο» της ενημέρωσης στον ΣΚΑΪ

Κλείνουν οι ενημερωτικές ζώνες του ΣΚΑΪ σιγά – σιγά αν και παραμένουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες.  Στην πρωινή ζώνη του σταθμού μετά την αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου θα συνυπάρξουν Άκης Παυλόπουλος και Δημήτρης Οικονόμου. Δεν έχει όμως διευκρινιστεί εάν θα είναι μαζί σε μια εκπομπή ή το πολύ πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ θα σπάσει στα «δύο» στα πρότυπα του Mega και παλαιότερα του Open. Εάν πάμε σε δύο διαφορετικές εκπομπές, τα ονόματα που παίζουν ως τηλεοπτικές παρτενέρ των δύο κυρίων είναι αυτά της Ντόρας Κουτροκόη που αποχώρησε από τον ΑΝΤ1 και της Λένας Φλυτζάνη που τώρα είναι με τον Δημήτρη Καμπουράκη στην πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου. Στο Σαββατοκύριακο όλα είναι ρευστά: Από την κατάργηση της ενημέρωσης στη ζώνη 10 – 12 και αντικατάσταση από ψυχαγωγική εκπομπή έως νέα ενημερωτική εκπομπή με παρουσιαστή τον Νίκο Ρογκάκο. Η πολύ πρωινή ενημέρωση θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν από τον Γιώργο Αυτιά. Όσον αφορά στα δελτία ειδήσεων η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει: Μεσημεριανό δελτίο τις καθημερινές Εύα Αντωνοπούλου (ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον ΣΚΑΪ), στο κεντρικό η Σία Κοσσιώνη και τα Σαββατοκύριακα ο Γιάννης Παπαδόπουλος που έρχεται από το Open με τον Νίκο Στραβελάκη να ακολουθεί την ακριβώς αντίστροφη πορεία από το Φάληρο στην Παιανία. 

Ψάχνει ιδέες και ενότητες ο Νίκος Μουτσινάς για το «Καλό Μεσημεράκι»

Θορυβημένος φέρεται ο Νίκος Μουτσινάς από τις χαμηλές τηλεθεάσεις που σημειώνει τον τελευταίο καιρό το «Καλό Μεσημεράκι». Η μέχρι πρότινος ναυαρχίδα του daytime του ΣΚΑΪ θα ανανεωθεί ριζικά την επόμενη σεζόν καθώς ως γνωστόν ο παρουσιαστής έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με το κανάλι του Φαλήρου. Οι αλλαγές πάντως ήδη έχουν ξεκινήσει με την αντικατάσταση του σκηνοθέτη της εκπομπής και στο τέλος της σεζόν θα περάσουν στη συντακτική ομάδα πίσω από τις κάμερες. Παραμένει σε κάθε περίπτωση η αρχισυντάκτρια του Νίκου Μουτσινά, Αγγελική Γιαννακοπούλου, αλλά και μπροστά από τις κάμερες η τηλεοπτική «Βάνια», Ματίνα Νικολάου. 

Εκτός Ουκρανίας η Eurovision 

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η EBU διοργανώτρια αρχή του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision επιβεβαίωσε αυτό που ακουγόταν από το ίδιο κιόλας βράδυ της νίκης της Ουκρανίας επί Ιταλικού Εδάφους. Πως δηλαδή η εμπόλεμη χώρα δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει την επόμενη σεζόν τον Μουσικό Διαγωνισμό. «Δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου από τη ρωσική εισβολή στη φετινή νικήτρια χώρα, η EBU αφιέρωσε χρόνο για να πραγματοποιήσει μια πλήρη αξιολόγηση και μελέτη σκοπιμότητας με ειδικούς τόσο της UA:PBC (Δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας) όσο και τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων ασφάλειας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Στη συνέχεια αναφέρει ότι: «Μετά από αντικειμενική ανάλυση, η Ομάδα Αναφοράς, δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο της ESC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, οι εγγυήσεις ασφάλειας και λειτουργίας που απαιτούνται για έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τη φιλοξενία, τη διοργάνωση και την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision σύμφωνα με τους κανόνες της ESC δεν μπορούν να εκπληρωθούν από το UA:PBC» και καταλήγει: «Η EBU θα ξεκινήσει άμεσα συζητήσεις με το BBC, ως δεύτερου τη τάξει φέτος, για να φιλοξενήσει πιθανώς τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο». Σύμφωνα πάντως με βρετανικά ρεπορτάζ, EBU και ΒΒC έχουν ήδη καταλήξει σε συμφωνία με πιθανότερο τόπο διεξαγωγής το Λονδίνο χωρίς να αποκλείονται και άλλες Βρετανικές πόλεις. Τον επόμενο Μάϊο συμπληρώνονται 25 χρόνια από την τελευταία φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξένησε τον διαγωνισμό. Ήταν τον Μάϊο του 1998 στο Μπέρμινγχαμ. Συνολικά η χώρα έχει φιλοξενήσει το διαγωνισμό 8 φορές και η πρώτη ήταν το 1960 στο Λονδίνο. 

Αλλαγή πρωινής φρουράς στον Alpha 

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα βγει στον αέρα η καλοκαιρινή πρωινή ενημερωτική του Alpha. Παρουσιαστής θα είναι ο Παναγιώτης Σουρέλης από τα δελτία ειδήσεων, ενώ πράγματι έκανε δοκιμαστικό η Αλεξάνδρα Καϋμένου που όπως όλα δείχνουν αποχωρεί από την ΕΡΤ. Ωστόσο το κανάλι δεν έχει ακόμη καταλήξει εάν θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο. Είναι ένα σενάριο με ισχυρές πιθανότητες. 

Αιματοβαμμένο φινάλε για τον «Σασμό» 

Τρεις θάνατοι θα σημαδέψουν το φετινό φινάλε του «Σασμού». Ο πρώτος είναι αυτός του Γεράσιμου Χριστογιάννη (Αργύρης Πανταζάρας) ο οποίος δολοφονείται από τον ίδιο του τον πατέρα τον Καραπάνο (Λάζαρος Γεωργακόπουλος). Ο κακοποιός δεν γνωρίζει πως ο Γεράσιμος είναι ο γιος του ο Μάκης και όταν το κακό συμβεί θα είναι αργά… Μετά από αυτό ο κακοκοποιός αυτοκτονεί. Ένας ακόμη θάνατος θα σημαδέψει το φετινό φινάλε της σειράς. Πάντως ο Αργύρης Πανταζάρας συνεχίζει τη συνεργασία του με την εταιρία παραγωγής του Σασμού (JK Productions) και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά του Alpha «Παράδεισος». Στην ίδια σειρά θα πρωταγωνιστεί και ο «Τόλιας» των «Άγριων Μελισσών» Χρήστος Πλαϊνης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA