Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μεσημέρι της Πέμπτης (30/6) η Άντζελα Γκερέκου μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη - σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις της - για τη ζωή δίπλα στον Τόλη Βοσκόπουλο, την ευτυχία, αλλά και το ρόλο της Αθηνάς που υποδύεται στην επιτυχημένη σειρά του Mega, «Η Γη της Ελιάς».

Διαβάστε ακόμη: Η Γη της Ελιάς - Τι θα δούμε απόψε: Ένας γάμος και μια αναπάντεχη σύλληψη στο φινάλε του Α’ κύκλου

Μιλώντας για τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι, η Άντζελα Γκερέκου είπε πως «ο Τόλης είναι ένα αμάλγαμα τόσων πολλών χαρακτηριστικών ως καλλιτέχνης, ως άνθρωπος που είναι τόσο σπάνιο και μοναδικό που νομίζω στα χίλια χρόνια μια ψυχή τέτοια μπορεί. Όλη αυτή η μοναδικότητα είναι αυτή που μπορεί να εξηγήσει και όλα αυτά που γνωρίζουμε και που έχει δει ο κόσμος και αυτά που δεν έχουν δει γιατί δεν έχουν ζήσει κοντά του καθημερινά. Με μια λέξη θα σου πω ότι και η δική μου η ζωή μαζί του ήταν ανεπανάληπτη, όπως ανεπανάληπτος ήταν κι εκείνος».

Όταν τη ρώτησε η Ελένη Μενεγάκη εάν η ίδια είναι ευτυχισμένη, εκείνη απάντησε ότι «η Άντζελα, με τη βοήθεια του Θεού και με την πίστη που έχω δυνατά μέσα μου και με κάνει να αντιμετωπίζω όλα τα όμορφα που έρχονται, τα καλοδεχόμουν πάντοτε, και με την οικογένεια μου και με τον Τόλη και το παιδί μου και με όλα τα καλά της δουλειάς μου, αλλά και όλα τα άσχημα και τα δύσκολα που έχουν έρθει έτσι και τώρα, σε αυτή την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μας, με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη, μπορώ να πω ότι και με τη δουλειά μου και δημιουργικά προχωράμε δυνατά και πάντα με πίστη ότι όλα μπορούν να πάνε καλά. Και ό,τι μας έχει πληγώσει προσπαθούμε να το κάνουμε δύναμή μας και αγγέλους, δηλαδή ευλογίες, μια ευλογία που έτσι κι αλλιώς υπήρχε στη ζωή μου, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Με τη σειρά «Η Γη της Ελιάς» να ρίχνει αυλαία για φέτος απόψε η Άντζελα Γκερέκου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε να παίξει σε αυτή μετά από 15 χρόνια αποχής από την τηλεόραση.

«Μόνο ο τίτλος για μένα ήταν μια πρόκληση θετική για να πω το ναι. Έρχεται και μια πιο εσωτερική ανάγκη μιας δικής μου δημιουργικής έκφρασης μέσα από την υποκριτική που την είχα αφήσει χρόνια. Ήταν η στιγμή να γίνει. Ήταν επιλογή μου να ασχοληθώ με την πολιτική. Είχα 15 χρόνια να κάνω τηλεόραση. Τελευταία μου δουλειά ήταν τα "Παιδιά της Νιόβης" του Κουτσομύτη», ανέφερε η Άντζελα Γκερέκου, προσθέτοντας πως «το θέμα των ηθοποιών που παίζουν ήταν ένα δέλεαρ για μένα. Είναι όλοι τους σπουδαίοι ηθοποιοί». 

Στο τρέιλερ του αποψινού επεισοδίου βλέπουμε την Αθηνά να συλλαμβάνεται ως ύποπτη για τη δολοφονία του Δημήτρη με το σκοτεινό τους μυστικό να αποκαλύπτεται και η Άντζελα Γκερέκου τόνισε πως αυτή εξέλιξη και όσα θα ακολουθήσουν, είναι μια ευκαιρία ερμηνευτικά να δείξει και άλλες πλευρές του ρόλου. 

«Θα υπάρξει μια ανατροπή του ρόλου. Η Αθηνά ντροπιάστηκε εκείνη την ώρα, πόνεσε πολύ. Ξαφνικά θα συμβεί αυτό. Η ανατροπή θα μου δώσει δραματουργικά ως ηθοποιό τη δυνατότητα να τσαλακωθώ και να δείξω κι άλλες πλευρές του ρόλου μου. Ως Αθηνά έχω κάνει μια μεγάλη αμαρτία. Ξέρει ότι θα τη μισήσουν όλοι μετά από όλο αυτό. Αυτό είναι η θεία δίκη για την Αθηνά. Την αγάπησα αυτή την ηρωίδα. Υπάρχει μια δυνατή συναισθηματική εμπλοκή μέσα της.

Είναι ένα παζλ του χαρακτήρα της όλο αυτό. Πήγε να βρει την ευτυχία, αλλά τιμωρήθηκε. Πήγε να την βρει στο πρόσωπο του Ιάκωβου. Ήταν ο καθρέφτης της και την αποδέχθηκε έτσι όπως είναι. Αυτό για κάποιους λόγους έκανε τον κύκλο της. Η Αθηνά δεν ξέρω, πρέπει να ανοίγει και να κλείνει κύκλους», εξήγησε η Άντζελα Γκερέκου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA