Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο καπετάνιος δεν αλλάζει». Αυτή η φράση χρησιμοποιήθηκε από στέλεχος του Alpha όταν ρωτήθηκε για τη μεταβίβαση του 50% των μετοχών του σταθμού από την Μotor Oil στην Primos Media θυγατρική fund με έδρα το Λουξεμβούργο. Εδώ και καιρό υπήρχε η φημολογία όχι για μερικό αλλά για ολικό πωλητήριο του Alpha. To σκεπτικό όσον υποστήριζαν την εν λόγω πληροφορία ήθελε την οικογένεια Βαρδινογιάννη που ελέγχει μετοχικά όχι μόνο τον Alpha αλλά και το Star να επικεντρώνεται στο δεύτερο. Μάλιστα τα σενάρια ήθελαν τη Motor Oil να έχει συζητήσει με τη United Media, ιδιοκτήτρια εταιρία της Nova, το ενδεχόμενο να εξαγοράσει τον τηλεοπτικό σταθμό. Η εν λόγω εταιρεία έχει δείξει πολλές φορές ενδιαφέρον για είσοδο στην ελεύθερη τηλεόραση και στην περίπτωση μάλιστα του Open.

Μετά την είδηση της πώλησης του μισού Alpha για περίπου 41 εκατομμύρια ευρώ πολλοί έψαξαν μήπως η Primos συνδέεται μετοχικά με την United. Δεν υπάρχει σύνδεση. Αντίθετα, από χθες το πρωί κυκλοφορεί η πληροφορία πως στο ισχυρό Fund, η θυγατρική του οποίου εξαγόρασε το 50% του Alpha, έχει επενδύσει ποσά η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Όπως πρώτο έγραψε το Reader ούτε το management αλλάζει στον Alpha ούτε αναμένονται αλλαγές στη διοίκηση. Το νεότερο στοιχείο είναι πως μεγάλο μέρος του ποσού που προέκυψε από την πώληση των μετοχών θα επενδυθεί στον σταθμό για αλλαγές κυρίως στο πρόγραμμα ώστε να κατοχυρώσει ο Alpha τη θέση του σε μια πολύ ανταγωνιστική τηλεοπτική αγορά που θα γίνει ανταγωνιστικότερη την επόμενη σεζόν. 

Έληξε το συμβόλαιο της Σκορδά με ΑΝΤ1 - Κρίσιμο ραντεβού με STAR και δυνατό «μπάσιμο» ΣΚΑΪ 

«Κλείδωσε» το διαζύγιο της Φαίης Σκορδά με τον ΑΝΤ1 και οι τόνοι έχουν πέσει. Η παρουσιάστρια βγήκε μόνη της στον αέρα του «Πρωινού» την Παρασκευή καθώς ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν και φήμες περί διπλωματικής ασθένειας του παρουσιαστή ώστε τις τελευταίες ημέρες να δώσει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στις τελευταίες εκπομπές της πρώην συζύγου του στον ΑΝΤ1. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ευσταθεί. Το συμβόλαιο πάντως της Φαίης Σκορδά με τον ΑΝΤ1 παρά τις αντικρουόμενες πληροφορίες για το τέλος του (υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν τη σύμβαση να τελειώνει στις 30 Ιουλίου) έληξε την Πέμπτη 30 Ιουνίου και αποφασίστηκε και από τις δύο πλευρές μια μικρή επέκτασή του έως τις 8 Ιουλίου οπότε και θα ρίξει αυλαία για φέτος το «Πρωινό». Και εκεί αναμένεται η Σκορδά εκτός συγκλονιστικής ανατροπής να ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της με τον ΑΝΤ1 μετά από εννέα χρόνια.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στο επόμενο τηλεοπτικό της βήμα. Το Star έχει σαφέστατο προβάδισμα στην κούρσα της διεκδίκησης της και στο επόμενο ραντεβού των δύο πλευρών θα τεθούν πολλά θέματα επί τάπητος με κυριότερο την αμοιβή της παρουσιάστριας και τα εμπορικά που θα φέρει στο κανάλι καθώς ως γνωστόν η Σκορδά έχει ισχυρό εκτόπισμα σε αυτό το κομμάτι. Πάντως, στη μάχη της διεκδίκησης της μπήκε επισήμως και ο ΣΚΑΪ και σύμφωνα με πληροφορίες του Reader τις επόμενες μέρες θα γίνει και σχετικό ραντεβού. Οι φήμες της αγοράς αναφέρουν πως η οικονομική πρόταση του ΣΚΑΪ είναι υψηλότερη από αυτή του STAR ενώ το κανάλι του Φαλήρου φέρεται διατεθειμένο ακόμη και να παραδώσει τη ζώνη 9 – 12 στην παρουσιάστρια που παραδοσιακά καλύπτεται από ενημέρωση. Μάλιστα υπάρχει και σχέδιο γι’ αυτό σε πρώιμη φάση που προβλέπει δύο πολύ πρωινές ενημερωτικές εκπομπές 5 – 7 και 7 – 9 με τέσσερις οικοδεσπότες. «Κλειδωμένοι» είναι ο Άκης Παυλόπουλος και ο Δημήτρης Οικονόμου ενώ όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για τους «Αταίριαστους» Γιάννη Τσούνο και Χρήστο Κούτρα από τη μετακόμισή τους στην πρώτη καλημέρα της ημέρας έως και την ανάληψη της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής τα Σαββατοκύριακα. 

Ένα βήμα πριν το Open o Δημήτρης Καμπουράκης 

Αρκετά έχουν προχωρήσει τα τελευταία 24ωρα οι συζητήσεις μεταξύ του Δημήτρη Καμπουράκη και του Open. Ο δημοσιογράφος όπως όλα δείχνουν έχει αποφασίσει τη μη καθοδό του στον πολιτικό στίβο παρά τη δελεαστική πρόταση που δέχθηκε και την παραμονή του στο χώρο της μάχιμης δημοσιογραφίας. Τώρα στις συζητήσεις που έχει με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο για το Open αναζητείται η κατάλληλη θέση. Το αρχικό σενάριο τον ήθελε στη θέση της Φαίης Μαυραγάνη στην πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου όμως νεότερες πληροφορίες δεν αποκλείουν να γίνει δίδυμο με τον Παναγιώτη Στάθη στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». Άλλωστε – και αυτό έχει τη σημασία του – ο νυν διευθυντής ειδήσεων του Open Χρήστος Παναγιωτόπουλος είχε καθιερώσει ανδρικό δίδυμο στην πρωινή ζώνη πριν πολλά χρόνια στο Mega όταν την πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» παρουσίαζαν ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας. Σε περίπτωση που υπάρχει ανδρική παρουσία στην «Ώρα Ελλάδος» τότε η Ευλαμπία Ρέβη θα αναλάβει την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου. 

Η μετακόμιση της Δανάης Μιχαλάκη από το Θεσσαλικό Κάμπο στην «Παραλία» της ΕΡΤ

Πολλές ήταν οι προτάσεις που δέχθηκε η νεαρή ηθοποιός Δανάη Μιχαλάκη για την τηλεοπτική της συνέχεια μετά το τέλος των «Άγριων Μελισσών». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Reader ήταν η επικρατέστερη επιλογή για το «Ντέρτι» τη σειρά που ετοίμαζαν οι δημιουργοί των «Μελισσών» και αφορούσε σε μια δυνατή ερωτική ιστορία στα νυχτερινά κέντρα της δεκαετίας του 1980 με πρωταγωνίστρια μια τραγουδίστρια. Είναι γνωστό πως η ηθοποιός διαθέτει εξαιρετική φωνή και το τηλεοπτικό κοινό το διαπίστωσε και στα τραγούδια που ερμήνευσε στις «Άγριες Μέλισσες». Όμως το πρότζεκτ αυτό «πάγωσε» μετά την ανακοίνωση του Alpha αντίστοιχης θεματολογίας σειράς του «Αυτή η νύχτα μένει».

Έτσι η ηθοποιός από νέες προτάσεις που δέχθηκε κατέληξε στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Η παραλία». Πρόκειται για κοινωνική σειρά εποχής που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το Σαλιγκάρι» και περιγράφει τη ζωή των Χίπις τη δεκαετία του 1970 στα Μάταλα. Το μεγάλο δέλεαρ για τη νεαρή ηθοποιό ήταν και η συμμετοχή του πατέρα της στη σειρά του ηθοποιού Γιώργου Μιχαλάκη. Επίσης, έκλεισαν ήδη ο Κώστας Νικούλι, ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Δημήτρης Μοθωναίος. Πρόταση για τη σειρά φέρεται να είχε και ο Γιάννης Κουκουράκης τηλεοπτικό ταίρι της Δανάης Μιχαλάκη στις «Μέλισσες» καθώς πρωταγωνιστούσε και στη μικρού μήκους ταινία του 2020 «Η παραλία» βασισμένης στο βιβλίο. Ωστόσο, ο ηθοποιός συνεχίζει τη συνεργασία του με τον παραγωγό Γιάννη Καραγιάννη και σύντομα θα ανακοινωθεί η σειρά στην οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA