Μενού
  • Α-
  • Α+

Το επόμενο τηλεοπτικό βήμα της Φαίης Σκορδά συνεχίζει να είναι πρώτο θέμα αλλά και … breaking news (που μετά ανατρέπονται) στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Και ενώ η παρουσιάστρια φαίνεται να έκλεινε προς το STAR, τώρα κλείνει προς τον ΣΚΑΪ που δίνει «γη και ύδωρ» για την απόκτησή της.

Διαβάστε ακόμη: Alpha: Το μεγάλο deal με... άρωμα Βαρδινογιάννη - Ολο το παρασκήνιο για τη Φαίη Σκορδά

Νέα γη γιατί για πρώτη φορά από την ημέρα έναρξης της επαναλειτουργίας του την Πρωταπριλιά του 2006 θα παραχωρήσει την πρωινή ζώνη (9 – 12 ή σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες 10 – 12) σε ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Ύδωρ λόγω της πολύ καλύτερης οικονομικής προσφοράς που κάνει σε σχέση με το STAR, αλλά και το σαφώς μεγαλύτερο περιθώριο που δίνεται στην παρουσιάστρια να επιλέξει συνεργάτες μπροστά και πίσω από τις κάμερες και να στήσει τη σκαλέτα της εκπομπής της όπως την φαντάζεται. Από τον ΣΚΑΪ διαψεύδουν το ραντεβού της Παρασκευής στο κτήμα Νάσιουτζικ με την Άλκηστη Μαραγκουδάκη, οι πληροφορίες όμως επιμένουν πως έγινε χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία, άρα και τελικές υπογραφές. «Κλειδί» σε κάθε περίπτωση είναι και τα εμπορικά που θα φέρει στο κανάλι που θα επιλέξει η Φαίη Σκορδά. Δηλαδή τι ποσοστό επί των κερδών θα πηγαίνει στην παρουσιάστρια. Στον ΑΝΤ1 προσεγγίζουν το θέμα συναισθηματικά. Με μεγάλο τρέϊλερ όλο το Σαββατοκύριακο διαφημιζόταν το «Πρωινό» και με πολλά πλάνα στη Σκορδά, ενώ είναι έτοιμη και η μακροσκελής ανακοίνωση που θα την αποχαιρετά μετά από εννέα χρόνια συνεργασίας. 

Με δοκιμαστικό θα επιλέξουν Λιάγκας – ΑΝΤ1 την αντικαταστάτρια της Σκορδά και όχι Influencer ή Instagrammer

Στο κανάλι προετοιμάζονται πάντως για την επόμενη μέρα χωρίς να γίνονται προς το παρόν κινήσεις. Σε κάθε περίπτωση η νέα παρτενέρ του Γιώργου Λιάγκα θα πρέπει να έχει την έγκρισή του. Ακούγονται ονόματα: Ντορέττα Παπαδημητρίου, Κατερίνα Καραβάτου, Ιωάννα Μαλέσκου. Όντως υπάρχουν σε σχετικές λίστες ωστόσο το πιθανότερο είναι να γίνει μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου Σκορδά – ΑΝΤ1 δοκιμαστικό για να επιλεγεί το κατάλληλο πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση η νέα παρουσιάστρια θα έχει πολύ πιο περιορισμένο ρόλο από αυτόν που είχε η Φαίη Σκορδά καθώς ξεκάθαρα τα ηνία της εκπομπής περνούν στον Γιώργο Λιάγκα. Όχι μόνο στο ενημερωτικό κομμάτι που θα προηγείται αλλά και στο ψυχαγωγικό που θα έπεται. Το εύρος των αρμοδιοτήτων της νέας παρουσιάστριας έχει να κάνει και με το βεληνεκές του ονόματος που τελικά θα επιλεγεί. Άλλο εκτόπισμα έχει ένα πρόσωπο που έχει διατελέσει επί χρόνια κεντρική παρουσιάστρια και άλλο μια παρουσιάστρια με λιγότερα χρόνια εμπειρίας που δεν έχει καν δοκιμαστεί σε πρώτο ρόλο. Γιατί είναι ισχυρή και αυτή η πιθανότητα: Ο ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Λιάγκας να δώσουν το βάπτισμα του πυρός σε φρέσκο – άκαυτο πρόσωπο. Δεν θα πρόκειται πάντως για Influencer ή Instagrammer, αλλά για πρόσωπο με ευρύτερες γνώσεις χωρίς αυτό να αποκλείει τις μη δημοσιογράφους. Ο δημοσιογράφος είναι αντίθετος στην παρουσία αυτής της κατηγορίας προσώπων στις εκπομπές και το έχει εκφράσει και δημόσια. Άλλωστε ήταν και αυτός που διαφωνούσε στην ένταξη του πρώην παίκτη του Survivor, Γιώργου Ασημακόπουλου, στο «Πρωινό» ο οποίος μόλις δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σεζόν αποχώρησε και όχι με τον καλύτερο τρόπο. 

Διορθωτικές αλλαγές στην ενημέρωση του ΣΚΑΪ 

Μπορεί στο κανάλι του Φαλήρου να γίνεται φέτος μια εκ νέου προσπάθεια ενίσχυσης της ψυχαγωγίας με συνδυασμό εκπομπών, σειρών και ριάλιτι, όμως, η ενημέρωση παραμένει σε πρώτο πλάνο και μάλιστα μετά από χρόνια αλλάζει σημαντικά. Όλες οι αλλαγές φέρουν τη σφραγίδα του διευθυντή ειδήσεων, Βασίλη Παπαδρόσου, με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά της διοίκησης του καναλιού του Φαλήρου ωστόσο αποτελούν και ένα μεγάλο στοίχημα για τον έμπειρο δημοσιογράφο μετά από μια χρονιά πυκνών εξελίξεων (πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, αύξηση των τιμών, υπόθεση της Πάτρας) κατά την οποία τα ποσοστά του ΣΚΑΪ σε ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων σημείωσαν πτώση. Η σεζόν που θα ανοίξει στα τέλη Αυγούστου είναι εξίσου σημαντική αν όχι σημαντικότερη στον τομέα της ενημέρωσης λόγω της προεκλογικής περιόδου ανεξαρτήτως της τελικής ημερομηνίας προκήρυξης των εκλογών. Τελευταία προσθήκη στον ΣΚΑΪ φαίνεται να είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Πιταράς που μετά την αποχώρησή του από την ΕΡΤ φαίνεται πως επιστρέφει στο κανάλι του Φαλήρου. Αυτή τη φορά όχι ως προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ, αλλά ως οικοδεσπότης της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Σαββατοκύριακου που θα ακολουθεί αυτή του «Καλημέρα» με τον Γιώργου Αυτιά και θα πάρει τη θέση της εκπομπής που παρουσίαζε ο Δημήτρης Καμπουράκης. Ήδη στον σταθμό έχουν ενταχθεί Άκης Παυλόπουλος και Γιάννης Παπαδόπουλος οι μεταγραφές των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Τα βασικά βέβαια πρόσωπα του ΣΚΑΪ στην ενημέρωση δηλαδή Δημήτρης Οικονόμου στην πρωινή ζώνη τις καθημερινές, Γιώργος Αυτιάς τα Σαββατοκύριακα, Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο και Εύα Αντωνοπούλου στο μεσημεριανό παραμένουν ως έχουν.   

Στην υπηρεσία του ΑΝΤ1 Βασιλική Ανδρίτσου και Πάνος Βλάχος 

Πολλοί τους «πολιόρκησαν» ο ΑΝΤ1 και η εταιρία παραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη τους κέρδισε. «Εκτός υπηρεσίας» λέγεται η νέα κωμική σειρά του καναλιού του Αμαρουσίου που θα προβληθεί τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με την ιστορία που έγραψαν ο Θωμάς Τσαμπάνης και ο Μάκης Πιτταράς, ένα ήσυχο χωριό στη μέση του πουθενά, όπου η εγκληματικότητα είναι λέξη άγνωστη, αναστατώνεται όταν από τα κεντρικά της αστυνομίας έρχεται ειδοποίηση ότι το Αστυνομικό τους Τμήμα πρέπει να κλείσει λόγω αδράνειας και ότι οι αστυνομικοί του θα μετατεθούν, άγνωστο για πού. Έκπληκτοι και απελπισμένοι, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τολμούν να δώσουν μια ανορθόδοξη λύση στο πρόβλημά τους: να σκηνοθετήσουν ψεύτικα εγκλήματα για να αποδείξουν ότι όχι μόνο είναι χρήσιμοι, αλλά και απαραίτητοι! Στη σειρά που θα σκηνοθετήσει ο Βασίλης Κεχαγιάς πρωταγωνίστρια θα είναι η Βασιλική Ανδρίτσου που απείχε τα τελευταία 3 χρόνια από την ελληνική μυθοπλασία. Επίσης στην κωμωδία επιστρέφει μετά από 6 σεζόν ο Πάνος Βλάχος καθώς η τελευταία του συμμετοχή σε κωμική σειρά ήταν στην «Μουρμούρα» του Alpha. Ακολούθησε η μετακόμιση στο Χόλιγουντ και η επιστροφή στην Ελλάδα όπου τη σεζόν 2020 – 2021 πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά του Alpha «Αγγελική»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA