Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίεργο το κλίμα και σιωπή στο πλατό και τους διαδρόμους του «Πρωινού» στα στούντιο του ΑΝΤ1 στα Σπάτα τις τελευταίες μέρες πριν το φινάλε της εκπομπής. Αυτό που συζητείται στο Μαρούσι αλλά και σε γραφεία υψηλόβαθμων στελεχών άλλων τηλεοπτικών σταθμών (και αυτών που διεκδικούν τη Φαίη Σκορδά) είναι η κακή συγκυρία για την παρουσιάστρια όσον αφορά στην κατάταξη στους πίνακες τηλεθέασης.

Διαβάστε ακόμη: Η θυσία του Δούκα και η εκδίκηση του Μελέτη βούρκωσαν το κοινό και έριξαν αυλαία και... Twitter για τις Αγριες Μέλισσες

Την Πέμπτη 30/6 τελευταία ημέρα της εμφάνισης του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή, «Το Πρωινό» σημείωσε μέσο όρο 16,7% στο δυναμικό κοινό 18 – 54 και κατέλαβε την πρώτη θέση. Την Παρασκευή 1/7 που η Φαίη Σκορδά καλημέρισε μόνη της το τηλεοπτικό κοινό και εν μέσω των συνεχιζόμενων φημών για το τηλεοπτικό της μέλλον η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 διατήρησε την πρώτη θέση με ελαφρώς μειωμένο ποσοστό στο 14,3%. Στην αρχή της εβδομάδας που διανύουμε σημειώθηκε ανατροπή: τη Δευτέρα 4/7 με 13,2% το Πρωινό κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τη «Super Κατερίνα» και την Τρίτη 5/7 έπεσε στην τρίτη θέση με 11,4% πίσω από τις εκπομπές της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha και της Δανάης Μπάρκα στο Mega. Τα νούμερα ανέβηκαν και πάλι μετά την επιστροφή Λιάγκα χθες Τετάρτη 6/7 στο 14,5%.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται μεταξύ στελεχών είναι το κατά πόσον μια σόλο επιστροφή της Φαίης Σκορδά μπορεί να αποδειχθεί ανθεκτική επιλογή σε βάθος χρόνου για τον τηλεοπτικό σταθμό που θα την φιλοξενεί από την επόμενη σεζόν. Το προβάδισμα για τη μεταγραφή συνεχίζει να έχει ο ΣΚΑΪ όμως δεν είναι διατεθειμένος να δώσει «λευκή επιλογή» στην παρουσιάστρια ούτε σε επίπεδο χρημάτων ούτε και σε επίπεδο διαμόρφωσης περιεχόμενου και επιλογής συνεργατών. Κάποιες πληροφορίες που προς το παρόν ελέγχονται κάνουν λόγο και για ρήτρα τηλεθέασης στην πρόταση προς την παρουσιάστρια. Σαφώς όμως στο Φάληρο τα περιθώρια που δίνονται στη Φαίη σε όλα τα επίπεδα είναι μεγαλύτερου εύρους σε σχέση με αυτά που προσφέρει το STAR .

Στην αναμονή η Ιωάννα Μαλέσκου

Το ραντεβού έχει γίνει, η Ιωάννα γνωρίζει πως είναι η δεύτερη επιλογή και πλέον περιμένει. Έτσι μπορεί να περιγράφει συνοπτικά η κατάσταση που βιώνει η ξανθιά παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ (για πολύ λίγο ακόμη) αναφορικά με το τηλεοπτικό της μέλλον. Καμία διαρροή δεν έγινε από το περιβάλλον της Ιωάννας Μαλέσκου μετά τη συνάντηση που είχε με στέλεχος του STAR. H ίδια είναι πολύ προσεκτική στις δηλώσεις της και για το κανάλι που τώρα τη φιλοξενεί αλλά πολύ περισσότερο για την τηλεοπτική της συνέχεια. Αγωνία φυσικά υπάρχει και είναι και λογικό.  Στα γραφεία της Green Pixel πάντως συνεχίζονται οι συζητήσεις και οι επαφές για τα πρόσωπα του νέου πρωινού προγράμματος του σταθμού μπροστά και πίσω από τις κάμερες χωρίς να γίνεται αναφορά σε παρουσιαστή ή παρουσιαστές από τον νέο project manager Γιώργο Ευφραιμίδη.

Τα δοκιμαστικά ξεκίνησαν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόσωπο που ίσως συνεχίσει και την επόμενη σεζόν από το «Breakfast» είναι η Τζώρτζια Γεωργίου. Την Τρίτη ενημερώθηκαν και τυπικά η Ελίνα Παπίλα και ο Γιώργος Καρτελιάς πως δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους με το STAR στην πρωινή ζώνη. Εάν τελικά υπογράψει στον ΣΚΑΪ η Φαίη Σκορδά προβάδισμα για την πρωινή ζώνη του STAR έχουν η Ιωάννα Μαλέσκου και ο Κωνσταντίνος Βασάλος (έκανε χθες Τετάρτη δοκιμαστικό στο στούντιο Καραμάνος) χωρίς βέβαια να αποκλείεται μεγάλη καραμπόλα της τελευταίας στιγμής και μετακίνηση της Μαλέσκου στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα στο «Πρωινό» σενάριο αυτή τη στιγμή με μικρές πιθανότητες. Στο STAR ακούγονται και τα ονόματα του Γιώργου Μαυρίδη ως δίδυμο με τη σύζυγό του Κρίστη Καθάργια ωστόσο ο παρουσιαστής έχει ήδη προφορική συμφωνία με το Open για μια σειρά ντοκιμαντέρ την επόμενη σεζόν.

Σημαντική λεπτομέρεια: Η προηγούμενη εκπομπή του Μαυρίδη στο Open  το «Into the Skin» είχε χορηγό τη «Σουρωτή» εταιρία που ανήκει στην ιδιοκτησία του σταθμού της Παιανίας με ότι κι αν μπορεί να συνεπάγεται αυτό…

Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα σεζόν πλέον ο Ατζούν 

Με μετριότατα ποσοστά τηλεθέασης για τον ΣΚΑΪ ολοκληρώθηκε το «Survivor». O τελικός που ανέδειξε νικητή τον Στάθη Σχίζα τερμάτισε τρίτος στο prime time πίσω από το φινάλε του «Σασμού» που σάρωσε (44,1% στο σύνολο και 42,5% στο δυναμικό κοινό) και το προτελευταίο επεισόδιο των «Άγριων Μέλισσών» (28,2% στο σύνολο και 26,6% στο 18 – 54). Το φινάλε του ριάλιτι επιβίωσης σημείωσε στο δυναμικό κοινό 18 – 54 μέσο μερίδιο τηλεθέασης 21,6% και λίγο πιο πάνω 25,3% στο σύνολο του κοινού. Ο περσινός τελικός που είχε προβληθεί τη Δευτέρα 5 Ιουλίου του 2021 είχε σημειώσει 38,9% στο δυναμικό κοινό και 40,8% στο σύνολο.

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι θα έχει την πρώτη τηλεδιάσκεψη με στελέχη του ΣΚΑΪ τις επόμενες μέρες. Μέχρι στιγμής βέβαιη έγκριση για την επόμενη σεζόν έχουν 2 παραγωγές: Η νέα σειρά «ΣτΟργη» βασισμένη στην τουρκική μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία Kirmizi Oda (μετάφραση: Το κόκκινο δωμάτιο) που περιγράφει ιστορίες κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας και εξασφάλισε δύο ακριβοθώρητους ηθοποιούς στο πρωταγωνιστικό καστ (Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Καραθάνος) και το «My Style Rocks» στο δεύτερο μισό της σεζόν με παρουσιάστρια την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και βέβαιη την Έλενα Χριστοπούλου στην κριτική επιτροπή με πιθανούς συναδέλφους της τον Στέλιο Κουδουνάρη και τον Λάκη Γαβαλά. Όσον αφορά στο «Survivor» ή το «All Star Survivor» όλα είναι ακόμη ανοιχτά. Μάλιστα για την πραγματοποίηση ή μη του δεύτερου θα ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία δηλαδή πρώτα θα κλειδώσουν κάποια ονόματα και μετά θα πάρει το πράσινο φως κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί πριν τον προσεχή Νοέμβριο και ανάλογα βέβαια και με τις εκλογικές εξελίξεις. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Σάκης Κατσούλης, η Κατερίνα Δαλάκα, ο Ηλίας Γκότσης αλλά και ο χθεσινός νικητής Στάθης Σχίζας έχουν προτεραιότητα στη λίστα που έχει καταρτήσει η Acun Medya με περισσότερα από 60 ονόματα.

Με διπλή παρουσία στον ΑΝΤ1 οι δημιουργοί των «Μελισσών»

Απόψε στις 21.00 θα προβληθεί το μεγάλο φινάλε των «Άγριων Μελισσών» στον ΑΝΤ1 κλείνοντας έτσι έναν κύκλο επιτυχίας που άνοιξε έναν άλλο αυτόν την επιστροφής της Ελληνικής μυθοπλασίας στην εγχώρια τηλεόραση και υποχώρηση των ριάλιτι. Ο ΑΝΤ1 τιμώντας τους τρεις δημιουργούς της σειράς δηλαδή τους σεναριογράφους Πέτρο Καλκόβαλη και Μελίνα Τσαμπάνη και τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο άλλα και όλους τους συντελεστές της σειράς το βράδυ της Κυριακής θα προβάλλει στις 22.00 ειδικό αφιέρωμα στις «Άγριες Μέλισσες» με τίτλο «Το τελευταίο πέταγμα» και ξεναγό στο Διαφάνι τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Ως γνωστόν το δημιουργικό τρίδυμο συνεχίζει και την επόμενη σεζόν στον ΑΝΤ1 με τη σειρά εποχής «Η μάγισσα» που τοποθετείται χρονικά στα χρόνια πριν το ξέσπασμα της Επανάστασης (1818) και διαδραματίζεται σε έναν μεσαιωνικό πύργο στη Μάνη. Μάγισσα θα είναι η «Ασημίνα» Έλλη Τρίγγου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reader οι τρεις δημιουργοί που έχουν αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας όχι με τον ΑΝΤ1 αλλά την εταιρία παραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη J.K. Productions βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 και για μια νέα μίνι σειρά διεθνών προδιαγραφών που θα προβληθεί αρχικά από την ψηφιακή πλατφόρμα του ΑΝΤ1, ANT1 +.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA