Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαν σήμερα το 1934 γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία έμελλε να γίνει η «εθνική σταρ» της Ελλάδας, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ρεκόρ εισπράξεων στον κινηματογράφο και ανεβάζοντας υπερπαραγωγές και μιούζικαλ στο θέατρο που άφησαν εποχή, ενώ ακόμα και σήμερα - 26 χρόνια μετά το θάνατό της - λεπτομέρειες από τη ζωή της κατά καιρούς απασχολούν τα Μέσα. Η Φίνος Φιλμ, η εταιρεία με την οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες κερδίζοντας πολλές φορές με άνεση την πρωτιά, ανάρτησε στις σελίδες της στα social media ένα ξεχωριστό βίντεο αφιερωμένο σε εκείνη με πληροφορίες από τη ζωή και την καριέρα της.

Διαβάστε ακόμη: Ελένη Φουρέιρα: Χόρεψε αλά Αλίκη Βουγιουκλάκη στη «Νεράιδα και το Παλικάρι» και έγινε viral στο Tik Tok

«Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1934. Ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Λάτρευε την Γκρέτα Γκάρμπο και την Μαίρη Πίκφορντ. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο το 1952, χωρίς την έγκριση της μητέρας της. Έκανε την είσοδο της στη Φίνος Φιλμ με την «Αστέρω» το 1959. Κέρδισε το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου με την «Μανταλένα» το 1960 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες. Έγινε σύμβολο, μύθος, ξεπέρασε την ηθοποιό και μετατράπηκε σε είδωλο. Χαρακτηρίστηκε «Εθνική Σταρ» της Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 1996, σε ηλικία 62 ετών.

«Την καριέρα μου την οφείλω στην Αλίκη. Ο Φίνος, όμως, με έκανε σταρ.» - Αλίκη

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες "Η Λίζα και η Άλλη", "Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο", "Αστέρω", "Μανταλένα", "Το Δόλωμα", "Η Νεράιδα και το Παλικάρι", "Η Αλίκη Δικτάτωρ" και "Η Ψεύτρα"», αναφέρει η Φίνος Φιλμ στη λεζάντα του αφιερώματος στην «εθνική» Αλίκη Βουγιουκλάκη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.