Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ηθοποιός Νισέλ Νίκολς, η οποία ερμήνευσε τον ρόλο της υπολοχαγού Ουχούρα στην τηλεοπτική σειρά Star Trek, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (31/7) ο γιος της με ανάρτησή του στη σελίδα της Αμερικανίδας πρωταγωνίστριας στο Facebook. «Χθες το βράδυ, η μητέρα μου Νισέλ Νίκολς πέθανε από φυσικά αίτια», έγραψε χαρακτηριστικά ο γιος της, Κάιλ Τζόνσον, στην επίσημη σελίδα της Νίκολς στο Facebook.

«Το φως της ωστόσο, όπως οι αρχαίοι γαλαξίες που τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά, θα παραμείνει για εμάς και τις μελλοντικές γενιές για να το απολαμβάνουμε, να μαθαίνουμε και να αντλούμε έμπνευση από αυτό», έγραψε ο Τζόνσον. Η 89χρονη ηθοποιός έπασχε από άνοια και ζούσε υπό την κηδεμονία του γιου της αφού ο πρώην μανατζέρ της, Γκίλμπερτ Μπελ κατηγορήθηκε ότι την εκμεταλλευόταν οικονομικά.

Πριν λίγους μήνες μάλιστα, ακτιβιστές του κινήματος «Free Britney» και θαυμαστών της Νίκολς, διαδήλωσαν έξω από το δικαστήριο Stanley Mosk στο Λος Αντζελες, φωνάζοντας συνθήματα όπως το «Free Nichelle!». «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει μόνιμη αλλαγή όχι μόνο για την Μπρίτνεϊ, όχι μόνο για τη Νισέλ, αλλά για όλους όσους είναι παγιδευμένοι σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα», δήλωσε ακτιβιστής του Free Britney. Η Νίκολς ζούσε υπό κηδεμονία του γιου της από το 2018 και οι διαδηλωτές πίστευαν ότι έχει σώας τας φρένας και αυτό που ήθελε ήταν να απαλλαγεί από την επιτροπεία.

Ο ρόλος στο «Star Trek»

Η ηθοποιός, ήταν γνωστή για τον ρόλο της υπολοχαγού Νιότα Ουχούρα στην πρωτότυπη τηλεοπτική σειρά «Star Trek». Ως η πρώτη μαύρη γυναίκα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1960, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς συμπεριλαμβανομένου του δρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ., ο οποίος την έπεισε να παραμείνει στη σειρά όταν εκείνη επιθυμούσε να κυνηγήσει ρόλους στο Μπρόντγουεϊ.

Εκείνη τη χρονική περίοδο συνήθως οι μαύρες ηθοποιοί υποδύονταν τις υπηρέτριες ή άλλους μικρότερους χαρακτήρες που αργότερα κρίθηκαν για ρατσισμό. Υπήρξε επίσης η πρώτη Αφροαμερικανίδα ηθοποιός που τοποθέτησε τα δαχτυλικά της αποτυπώματα μπροστά στο θέατρο Grauman του Χόλιγουντ. Υπερασπίστρια των πολιτικών δικαιωμάτων, η Νίκολς προσφέρθηκε εθελοντικά να συνεργαστεί με τη διαστημική υπηρεσία ΝΑSA σε ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόσληψη μειονοτικού και γυναικείου προσωπικού όπως η αστροναύτης Μέι Τζέμισον. Το 2015 υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA