Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλές οι πρωινές εκπομπές φέτος, με διαφορετικές ώρες έναρξης και λήξης, διαφορετική θεματολογία και άλλα μηνύματα προς τον τηλεθεατή. Πάντως, η πρώτη εβδομάδα ανταγωνισμού και χωρίς ακόμη να έχει μπει στο παιχνίδι η Φαίη Σκορδά άφησε το πρώτο της αποτύπωμα, το οποίο είναι πιθανόν φυσικά στην πορεία να αναστραφεί: Η Κατερίνα Καινούργιου με τη «Super Κατερίνα» στον Alpha υιοθέτησε τη λογική του λεγόμενου infotainment με κοινωνική ενημέρωση, gossip και κάποιες γυναικείες στήλες. Η Δανάη Μπάρκα από την άλλη με το «Πάμε Δανάη» στο Mega συνεχίζει τη συνταγή της καθαρόαιμης ψυχαγωγικής εκπομπής.

Διαβάστε ακόμηSurvivor: Ποσό - μαμούθ ζητά ο Γιώργος Αγγελόπουλος για να πει το «ναι» στον Ατζούν Ιλιτζάλι

Οι δύο παρουσιάστριες ήταν ξεκάθαρα οι νικήτριες της πρώτης εβδομάδας με τις εκπομπές τους να εναλλάσσονται στην κορυφή της τηλεθέασης. Η τρίτη θέση δεν είναι καλό σκορ για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Δούκισσα Νομικού. Είναι ανησυχητικό δε ότι αρκετές ημέρες της εβδομάδας το ανανεωμένο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 φλέρταρε με μονοψήφια νούμερα. Τα συμπεράσματα μέχρι στιγμής είναι δύο: Το πρώτο είναι πως το κοινωνικό ρεπορτάζ έχει αρχίσει να κουράζει το τηλεοπτικό κοινό και το δεύτερο πως δεν υπάρχει «χημεία» στον αέρα μεταξύ του Γιώργου Λιάγκα και της Δούκισσας Νομικού και θα χρειαστεί πραγματικά μεγάλη προσπάθεια και από τους δύο για να βρουν κοινό τηλεοπτικό βηματισμό κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η αλλαγή που έγινε στη στήλη της μαγειρικής με την αποχώρηση του Πέτρου Συρίγου και την επιστροφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου ξεκάθαρα ωφέλησε την εκπομπή με τα ποσοστά τηλεθέασης την ώρα της στήλης της μαγειρικής να είναι αρκετά ανεβασμένα σε σχέση με πέρσι. Στις δύο τελευταίες θέσεις και με μονοψήφια που κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν το 7% βρέθηκαν οι εκπομπές του Open και του Star. Στην Παιανία φαίνεται πως οι αλλαγές που έκανε η Μπέττυ Μαγγίρα στο περιεχόμενο του «Ποιος είναι πρωϊνιάτικα» δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει. Χειρότερα είναι τα πράγματα για το «Breakfast» του STAR το οποίο υπήρξαν μέρες που πέρασε και κάτω από το Open με μέσο μερίδιο στο δυναμικό κοινό κοντά στο 5%. Προφανώς και χρειάζεται χρόνος για ένα νέο τηλεοπτικό προϊόν αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τα νούμερα που περίμενε το κανάλι. 

Αμηχανία στον Alpha λόγω Τσιμτσιλή – Καινούργιου 

Άβολα και αμήχανα ένιωσαν στελέχη της ψυχαγωγίας του Alpha με την σκληρή κριτική που άσκηση η Κατερίνα Καινούργιου στη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η άτυπη «κόντρα» των δύο κυριών έχει ξεκινήσει από πέρσι με την έλευση της Καινούργιου στο σταθμό και την αναγκαστική μετακίνηση του «Happy Day» λίγο νωρίτερα όσον αφορά στην ώρα λήξης του. Το νέο επεισόδιο όσο και αν είναι παράδοξο αφορούσε την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η αρχή έγινε από την Καινούργιου, η οποία σχολίασε την εγκυμοσύνη της παρουσιάστριας κάνοντας και κάποιες αναφορές στον πρώην σύντροφό της και νυν της Queen Dina επιχειρηματία Βασίλη Σταθοκωστόπουλο. Οι αναφορές αυτές σχολιάστηκαν αιχμηρά την επόμενη μέρα από την Τσιμτσιλή στο «Happy Day» και φυσικά η Καινούργιου λίγη ώρα αργότερα επανήλθε δριμύτερη με σχεδόν ευθείες βολές κατά της Σταματίνας. Το όλο θέμα προκάλεσε αναστάτωση στα στελέχη του ψυχαγωγικού του Alpha και δικαίως, καθώς εδώ και έναν χρόνο υπάρχει ένας σιωπηρός «ακήρυχτος πόλεμος» μεταξύ των δύο παρουσιαστριών που έχει να κάνει από τις ώρες έναρξης και λήξης, που θα πάνε πρώτα τα μεγάλα ονόματα του σταθμού, ποιος θα βγάλει πρώτος κάποιο θέμα κλπ. Μάλιστα, στα επιτελεία και των δύο εκπομπών που γειτνιάζουν έχει δοθεί αυστηρή οδηγία από τους αρχισυντάκτες να ομιλούν χαμηλόφωνα και προσεκτικά όταν πρόκειται για αποκλειστικό θέμα της εκπομπής. Και ενώ πέρσι η Κατερίνα Καινούργιου φαινομενικά ήταν σε θέση ισχύος τώρα η κατάσταση έχει ανατραπεί. Πέρσι η Καινούργιου κατέφθανε στον Alpha και οι φήμες οργίαζαν πως η Τσιμτσιλή θα αποχωρήσει από το κανάλι στο τέλος της σεζόν. Η λήξης της προηγούμενης τηλεοπτικής περιόδου βρήκε το «Happy Day» ξεκάθαρα στην πρώτη θέση στη ζώνη προβολής του ενώ αντίθετα η «Super Κατερίνα» ήταν οριακά στη δεύτερη με ελάχιστο δεκαδικό πάνω από την εκπομπή της Δανάης Μπάρκα στο Mega. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανανέωσε για δύο χρόνια το συμβόλαιό της με τον Alpha με πολύ συγκεκριμένους όρους ενώ η Κατερίνα Καινούργιου έχει μπει πλέον στην δεύτερη και τελευταία χρονιά του συμβολαίου της με το κανάλι. Προφανώς και η συγκεκριμένη αντιπαράθεση - σε επίπεδο εκπομπών και όχι προσώπων - δεν έχει τελειώσει… 

Το παρασκήνιο της συνέντευξης Θεοδωρίδου στην πρεμιέρα της Σκορδά 

Στήνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για να προλάβουν την πρεμιέρα της Σκορδά στον ΣΚΑΪ. Μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου γίνονταν τεχνικές εργασίες στο στούντιο Alfa στα Μελίσσια για να είναι όλα έτοιμα το πρωί της Δευτέρας. Η Σκορδά φέτος δίνει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι των συνεντεύξεων – εξομολογήσεων που της είχαν «πάει» σε νούμερα και στο «Πρωινό» κατά τη διάρκεια του metoo. Κατάφερε να έχει την παρθενική συνέντευξη για τη φετινή σεζόν της Νατάσας Θεοδωρίδου, η οποία για πρώτη φορά δεν στέκεται μόνο σε καλλιτεχνικά θέματα αλλά έχει αναφερθεί και σε πτυχές της προσωπικής της ζωής, της καθημερινότητάς της αλλά έχει εκφράσει τη γνώμη της και για διάφορα ζητήματα που αφορούν στην τρέχουσα επικαιρότητα. Πολλά ήταν τα requests στη Θεοδωρίδου για μια συνέντευξη όμως με προσωπική επικοινωνία της Φαίης Σκορδά κατάφερε να την πάρει εκείνη πρώτη. Όπως και τον Χάρη Ρώμα που θα είναι ένας από τους καλεσμένους της πρώτης εβδομάδας. Η εκπομπή θα έχει πολύ gossip, lifestyle και τηλεοπτικό ρεπορτάζ ενώ το κομμάτι της κοινωνικής επικαιρότητας θα παρουσιάζεται μόνο όταν υπάρχουν δυνατά θέματα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA